Neįgaliesiems

2020 m. moterų futbolo A lyga: pirmoji savaitė

Vėliau nei įprasta, 2020-ųjų Lietuvos moterų futbolo A lyga startavo. Ir tai padarė su vėjeliu.

Lietuvos čempionės Šiaulių „Gintros-Universiteto“ merginos varžovėms iš Gargždų pirmose rungtynėse atseikėjo 16 įvarčių ir aiškiai parodė, kas mūsų šalyje yra futbolo karalienės. Apskritai, pirmoji savaitė išsiskyrė neįtikėtinu rezultatyvumu – per trejas rungtynes buvo įmušti 33 įvarčiai, o tai reiškia, kad vidutiniškai įvarčiai krito kas 8 minutes.

„Gintra-Universitetas“. Po pergalės prieš Gargždų „Bangą“ rezultatu 16:0, šiaulietės po trijų dienų 9:1 sutriuškino ir Vilniaus MFA „Žalgiris“-MRU ekipą. Ieškant panašumų šiauliečių pergalėse, visų pirma, reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad abukart antrieji kėliniai „Gintrai-Universitetui“ buvo geresni. Su kuo tai susiję?

Aišku, su individualiu žaidėjų meistriškumu. Kol varžovės iš Gargždų ir Vilniaus dar turėjo jėgų, jos dar bandė priešintis. Kai jėgos išseko, abiem atvejais žaidimas vyko į vienus vartus. Beje, abejų rungtynių pradžiose „Bangos“ ir MFA „Žalgirio“-MRU merginos bandė nustebinti tituluotas varžoves bei bandė primesti savo žaidimo stilių, tačiau nepavyko.

Jei ieškotumėm skirtumų, tai rungtynės su sostinės komanda „Gintrai-Universitetui“ buvo sunkesnės. Žalgirietės laikėsi savo plano, sėkmingai leido pasidarbuoti savo vartininkei Indrei Venskevičiūtei ir, maža to, sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, sugebėjo išlyginti rezultatą.

Ugnė Lazdauskaitė realizavo 11 metrų baudinį, o tai reiškia, kad A lygos rungtynėse „Gintros-Universiteto“ sausų rungtynių serija daugiau kaip po metų nutrūko.

„Kauno Žalgiris“. Po vienų rungtynių dar labai anksti daryti išvadas, tačiau kauniečių pasirodymas prieš sustiprėjusį „Utenos Utenį“ (7:0) leidžia manyti, kad Kauno merginos ir šiais metais yra rimtos pretendentės iškovoti antrąją vietą.

Priminsime, kad prieš šį sezoną „Utenis Utenis“ kėlė tikslą – pakilti aukščiau turnyro lentelėje. Kad tai nebūtų tik tušti žodžiai, komanda į savo gretas pasikvietė patyrusias Gretą Guižauskaitę ir Ievą Markūnaitę.

Kalbant apie rungtynes, tai kaunietės savo pranašumą įgijo sužaidus vos 9 minutes. Tuomet savąjį šansą išnaudojo Lietuvos rinktinės kandidatė Monika Piesliakaitė ir kauniečių šou prasidėjo. Jei pirmajame kėlinyje įvarčius mušė skirtingos merginos, tai nuo 67 minutės – tik Judita Sabatauskaitė. Aštuoniolikmetė įsirašė hat-tricką.

Rungtynių fotoalbumas (Lino Žemgulio nuotr.)

Savaitės žaidėja. Rimantė Jonušaitė. Viena talentingiausių jaunųjų šalies futbolininkių per pirmąją savaitę sugebėjo pasižymėti 8 įvarčiais. Toks startas leidžia pagalvoti ir apie visų laikų rezultatyvumo rekordą, kuris jau daugiau nei 20 metų priklauso legendinei Ingai Gorbunovienei. Priminsime, kad buvusi Lietuvos rinktinės puolimo lyderė devyniasdešimtaisiais karaliavo net ketverius metus iš eilės.

Savaitės įvartis. Kai MFA „Žalgirio“-MRU merginos jau nebeturėjo jėgų, „Gintros-Universiteto“ legionierė Jelena Čubrilo nusprendė pademonstruoti tai, dėl ko ji atstovauja šalies čempionėms. Įsiveržusi į baudos aikštelę, serbė mažame plote lengvais judesiais suklaidino tris varžoves ir „uždarė“ rungtynes.

Savaitės citata. Ji priklauso dar vienai „Gintros-Universiteto“ vartininkei Medai Šeškutei. Pastaroji dvikovos su „Banga“ pabaigoje įspūdingu baudos smūgiu pelnė šešioliktąjį komandos įvartį. „Draugėms sakiau, kad įmušiu“, – jau pasibaigus rungtynėms apie epizodą, kai bėgo nuo savųjų vartų kamuolio link, prisiminė M. Šeškutė.

Autorius – Aurimas Budraitis, nuotrauka – Lino Žemgulio.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS