Neįgaliesiems

2024-ųjų STIKLITA Lietuvos paplūdimio futbolo taurę laimėjo BSC „Kaunas“

Praėjusį savaitgalį Alytaus rajone esančiame komplekse „Royal Horse Resort“ paaiškėjo 2024 metų „Stiklita“ paplūdimio futbolo taurės laimėtojai. Šešių į dvi grupes suskirstytų komandų turnyrą laimėjo šalies bronzos medalių laimėtojai BSC „Kauno“ futbolininkai.

Kauniečiai savo pasirodymą pradėjo rungtynėmis prieš „Aleksotą“. Mariui Činikui užteko vos septynių sekundžių, kad būsimieji taurės laimėtojai išsiveržtų į priekį. Vėliau „Kauno“ persvara išaugo iki 3:0, o dvikovos pabaigoje „Aleksotas“ pelnė garbės įvartį.

Kovoje dėl pirmos vietos grupėje „Kaunas“ susitiko su daugkartiniu čempionu IGOL klubu. Nesužaidus nė minutės, kauniečiai po Elvino Navicko įvarčio išsiveržė į priekį. Vėliau Aleksandras Mininkovas, Audrius Plytnikas ir Mantas Makutunovičius dar iki pertraukos įvarčiais keitė situaciją aikštėje.

Antrasis dvikovos kėlinys priklausė A. Plytnikui, kuris dviem baudų smūgiais garantavo „Kaunui“ pergalę 4:2 bei pirmąją vietą grupėje. Iš viso, rungtynėse A. Plytnikas pasižymėjo hetriku.

Patekę į pusfinalį, kauniečiai jame sutiko „Dembavą“. Aivaras Meškinis iš arti, A. Plytnikas beveik per visą aikštę dviem įvarčiais sukūrė „Kaunui“ persvarą“, kurios „Dembava“ panaikinti nesugebėjo.

Antrajame pusfinalyje IGOL nugalėjo „Panevėžį“ ir pateko į finalą. „Panevėžys“, „Dembava“, kaip ir grupėse trečiąsias vietas užėmę „Aleksoto“ bei „Marijampolės“ klubai savo pasirodymą baigė.

Finale sužaidus keturias minutes, IGOL lyderis Mantas Makutunovičius išvedė vilniečius į priekį, o besibaigiant pirmajam kėliniui, Marius Činikas rezultatą išlygino.

Nesėkminga antrojo kėlinio pradžia IGOL užbaigė kovą dėl titulo. Baudos smūgiu Paulius Giedraitis, iš kelių metrų Elvinas Navickas ir per visą aikštę Modestas Kulikauskas – jų tikslūs smūgiai „Kauno“ persvarą išaugino iki 4:1.

Tik šiemet susikūręs „Kauno“ klubas laimėjo pirmą trofėjų, o puikiai turnyre žaidęs Audrius Plytnikas pripažintas naudingiausiu žaidėju.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS