Neįgaliesiems

Moterų regioninė lyga Vilniuje prasidės šį šeštadienį

Naujausios moterų varžybos, skirtos futbolo mėgėjoms, birželio 19-ąją pirmąkart šiemet įtrauks sostinės bendruomenę. LFF stadione vyks atidaromosios Vilniaus regiono grupės rungtynės.

Birželio 19-ąją pirmosios į aikštę išbėgs „JL Stars“ ir MFA „Bitės“ merginų komandos. Liepos 10 dieną dar daugiau komandų pasirodys Elektrėnų stadione vyksiančiose 2 turo rungtynėse.

Vilniaus regione varžysis 6 mėgėjų komandos: MFA „Bitės“ merginos, „Fly Ladies“, FK „JL Stars“ merginos, LFF moterys, Nemenčinės MFK, FK „Vilnius“ merginos.

Antrą sezoną skaičiuojanti Lietuvos moterų regioninė lyga jau prasidėjo birželio 9 dieną Utenos regione, o birželio pabaigoje numatoma jos pradžia Vakarų Lietuvos regione. Iš viso lygoje kol kas startuos 20 komandų, tačiau organizatoriai viliasi komandų pagausėjimo vasaros pabaigoje ir rudenį, įtraukiant Pietų ir Šiaurės regionus.

Apie šios lygos 2021 metų sezono pradžią mintimis pasidalino projekto koordinatorė Greta Guižauskaitė:

„Pirmasis lygos sezonas buvo pilotinis projektas, šiemet aš jį vis dar vadinčiau pilotiniu, kadangi pandemija neleido dar įtraukti visų regionų. Trys regionai pasiruošę žaisti, žiūrėsim kaip seksis dalyvėms, kokie jų lūkesčiai, kaip pagerinti turnyro organizavimą.

Norėčiau pabrėžti, kuo ši lyga yra išskirtinė. Mes visi įpratę, jog futbolo čempionatai yra skirti varžytis komandoms, kurios siekia pirmų vietų, medalių, pergalių. Moterų regioninė lygą matome kaip laisvalaikio praleidimo būdą, kaip smagų dalyką, suburiantį komandas, teikiant dėmesį ne į rezultatus.

Norėtumėme, kad lygoje dalyvautų ne tik esami klubai iš LMFA varžybų, o įvairių įmonių ir įstaigų komandos, suburtos iš moterų darbuotojų, norinčių savaitgalį praleisti laiką su futbolu“.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS