Neįgaliesiems

FK „Žalgiris“ užsitikrino EJL U16 diviziono nugalėtojų titulą

Paskutinėje Vilniaus FK „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ FA akistatoje sprendėsi klausimas dėl Elitinės jaunių lygos U-16 diviziono pirmosios vietos. Atkaklią dvikovą po baudinių laimėjo vilniečiai.

Šio vakaro rungtynėse Senvagės stadione kauniečius tenkino tik 3 taškai, siekiant pratęsti kovą dėl čempionų titulo, o vilniečiai dėjo visas pastangas tam sutrukdyti. Rungtynės sulaukė gausaus būrio žiūrovų.

Karolio Palaimos treniruojami kauniečiai 10 minutę galėjo įsiveržti į priekį, bet Tomo Stelmoko smūgiuotą kamuolį nuo 11 metrų žymos atrėmė Joris Aliukonis. Vilniečiai atsakė įvarčiu po kontratakos 32 minutę, pasižymėjus Nedui Klimavičiui.

„Kauno Žalgirio“ FA padėtis komplikavosi po parodytos antros geltonos kortelės Gabrieliui Marcosui Busliui, tačiau svečių komanda rodė narsą ir 51 minutę kapitonas Klaidas Vaitekūnas išlygino rezultatą.

Per likusį rungtynių laiką abi komandos sukūrė progų atakoje, tačiau nesugebėjo jas paversti įvarčiu. Teisėjui sušvilpus pagrindinio rungtynių laiko pabaigą, „Žalgirio“ žaidėjai ir žiūrovai triumfavo, įvykdžius pagrindinę užduotį.

Baudinių serija tapo formalumu, tačiau joje Ramūno Radavičiaus auklėtiniai nudžiugino sirgalius ir ją laimėjo 5:3.

Šio sezono Elitinės jaunių lygos prizininkai bus pagerbti liepos 4 dieną per apdovanojimų ceremoniją Belmonte.

 „Visų pirma, norėčiau pažymėti, jog į Elitinę jaunių lygą patekome iš Pirmos lygos ir mums yra didžiulis džiaugsmas nugalėti, eisime su komanda dabar švęsti mieste. Prieš varžybas kartais būna baimė, kurią sunku įveikti. Varžovai šiandien puolė tikrai gerai, buvo sunku gintis, bet atsilaikėme ir pelnėme gražų įvartį. Jaučiuosi labai laimingas dėl tokio sezono finišo“, – teigė Nedas Klimavičius.

„Kantriai buvo dirbama 2 metus, nes pernai dar žaidėme Pirmoje lygoje, o šiemet Elitinėje. Sezono pradžia mums buvo sunki, nes žaidimo greičiai ir varžovų stiprumas ženkliai skyrėsi nuo Pirmos lygos. Su kiekvienu varžovu teko kovoti. Norėčiau pagirti „Kauno Žalgirio“ FA, kuri šiame sezone žaidė geriau, bet mes žaidėme su tikslu laimėti ir mums pavyko.

Smagu dėl šių rungtynių atmosferos, jog susirinko tėvai, akademijos jaunesni žaidėjai ir treneriai. Tai mano paskutiniai metai su šia komanda, tad tikrai džiugu užbaigti juos pergalingai“, – po rungtynių pakomentavo treneris Ramūnas Radavičius.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS