Neįgaliesiems

Spark Energy moterų A lygos 16 turas: „Banga“ priartėjo prie bronzos

Praėjusį savaitgalį moterų futbolo A lygoje prasidėjo ketvirtasis ratas. Jo starte dvi pirmaujančios Šiaulių „Gintros“ ir Vilniaus MFA „Žalgirio“-MRU merginos iškovojo užtikrintas pergales, savo ruožtu, dėl bronzos medalių kovojančių „Kauno Žalgirio“ ir Gargždų „Bangos“ ekipų rungtynės tapo turo puošmena. Ypač Tigrėms, kurios bent kuriam laikui tapo savo padėties šeimininkėmis.

Banga. „Bangos“ ir „Kauno Žalgirio“ merginų komandos pastarąjį mėnesį turnyro lentelėje žengė koja kojon. Jei laimi „Banga“ – laimi ir „Kauno Žalgiris“, jei pralaimi „Banga“ – pralaimi ir „Kauno Žalgiris“. Ši lygybė merginoms, neabejotinai, savaitgalį pridėjo dar daugiau motyvacijos.

Kas jos turėjo daugiau? Tikėtina, kad „Bangos“ atstovės, kurios per šį sezoną varžovių iš Kauno dar nė sykio nebuvo nugalėjusios. Pralaimėjimas ir dvejos lygiosios buvo tai, kas „Bangos“ vyriausiąjį trenerį Simą Alsį vertė ištarti žodžius: „Neturime kur trauktis“. Po rungtynių treneris jau kalbėjo apie tai, kad būtų kiek neteisinga, jei rungtynės būtų pasibaigusios ne jo auklėtinių pergale.

Pačios rungtynės buvo pakankamai klampios ir sunkios tiek jo atstovaujamai „Bangai“, tiek „Kauno Žalgiriui“. Kaunietės savo momentus kūrė po standartinių situacijų, „Bangos“ ekipa – po kontratakų. Porą kartų Viltė Švarcaitė ir Lijana Gedminaitė buvo pabėgusios prieš varžovių vartininkę, tačiau nuginkluoti jos nesugebėjo.

Esant rezultatui 0:0, Kauno ekipa po standartinės situacijos pasiuntė kamuolį į tinklą, tačiau tuomet pakilo teisėjo asistento vėliavėlė, signalizuojanti nuošalę. Įvartis įskaitytas nebuvo. 36 minutę vėl po standartinės situacijos kamuolį į vartus įmušė Eitvydė Partikaitė ir rezultatas tapo 1:1.

Keturiomis minutėmis anksčiau po standartinės situacijos įvartis krito ir į kauniečių vartus. Po kampinio Donata Švarcaitė sužaidė užtikrintai ir to užteko, kad jos atstovaujama komanda išsiveržtų į priekį.

Pergalingas „Bangos“ įvartis buvo įmuštas iki rungtynių pabaigos likus žaisti 14 minučių. Pamačiusi, kad varžovių vartininkė paliko vartus, L. Gedminaitė iš 20 metrų vienu lietimu perkėlė ją bei netrukus kamuolys atsidūrė tinkle.

Dar po 14 minučių rungtynių teisėjas Vytenis Kazlauskas paskelbė pabaigą. Pabaigą, kuri „Bangą“ priartino prie bronzos.

„Nei ramūs esame dėl to, nei favoritais jaučiamės. Kad iškovotumėm tą bronzą, reikės kentėti iki paskutiniųjų“, – reziumavo S. Alsys.

Ugnės ir Ana. Dar vieną užtikrintą pergalę iškovojo bei dar labiau prie (mažiausiai) sidabro medalių priartėjo sostinės MFA „Žalgirio-MRU“ komanda. Vilnietės 8:0 sutriuškino „Utenio“ merginas, o pamatus pergalei padėjo dvi Ugnės ir viena Ana.

Žalgiriečių žaidybinė persvara abejonių nekėlė nuo pirmųjų susitikimo minučių. Netrukus tai buvo įforminta ir švieslentėje. Vienu tolimu, kitu ne tokiu tolimu smūgiu Ana Cheminava pelnė du įvarčius ir dar neįpusėjus pirmajam kėliniui MFA pranašumas siekė 2:0.

Tuomet savo darbo ėmėsi rezultatyviausia „Žalgirio-MRU“ žaidėja Ugnė Lazdauskaitė. Iki pertraukos du, po pertraukos dar du įvarčiai ir Ugnės sąskaitoje pasiektas pokeris. Kita Ugnė (Slankauskaitė) šias rungtynes taip pat atsimins ilgam, nes septyniolikmetė įsirašė pirmąjį įvartį per karjerą A lygoje.

Koks didelis lygių skirtumas tarp šių komandų, geriausiai atspindi faktas, kad per 4 šio sezono rungtynes žalgirietės į „Utenio“ vartus įmušė 29 įvarčius ir nei vieno nepraleido.

Gimtadienis. Šiaulių miestas savaitgalį atšventė savo 784 gimtadienį, o viena šio gimtadienio dedamųjų dalių buvo daugkartinės čempionės Šiaulių „Gintros“ triumfas rungtynėse prieš FK Vilnius komandą.

Šioje dvikovoje treneris Darius Jankauskas pasireikšti leido net 17 savo žaidėjų, tarp kurių Jessica Ayers, Tristan Corneil, Madison Gibson ar Rimantė Jonušaitė į aikštę žengė tik po keitimų. Tik po pertraukos pasirodžiusi R. Jonušaitė savo sąskaitą papildė dviem taikliais smūgiais ir dabar jos sąskaitoje jau 34 įvarčiai.

Autorius – Aurimas Budraitis; fkbanga.lt nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS