Neįgaliesiems

Senjorų (50+) mažojo futbolo pirmenybes laimėjo Vilniaus senjorai

Savaitgalį finišavo Lietuvos senjorų (50+) mažojo futbolo čempionatas, o paskutinis jo turas Kaune turėjo įtakos paskirstant prizines vietas. Didžiausią intrigą sukėlė Kauno „Fenikso“ komanda, įveikusi lyderę Vilniaus ekipą rezultatu 1:0. 

Laimėtojams vienintelį įvartį pelnė Valdas Ribakas. Antrąją pergalę „Fenikso“ atstovai pasiekė nugalėję Kretingos HBH komandą rezultatu 4:1 ir to pakako, kad galutinėje įskaitoje būtų iškovota trečioji vieta.

Lampėdžių komanda irgi nesnaudė – ji rezultatu 3:0 palaužė Alytaus „Dainavos“ senjorus, o vėliau net 6:0 sutriuškino FK „Skaistgirio-Žvelgaičio“ komandą ir laukė dvikovos tarp Vilniaus senjorų ir Šiaulių VFK ekipų, kur turėjo paaiškėti galutinės pozicijos.

Turnyro akimirkos:

Susitikimas lėmė tai, kad pergalės atveju Vilniaus Senjorai surinktų tiek pat taškų su kauniečiais ir dėka pergalės tarpusavio rungtynėse taptų nugalėtojais. Vilniečiai jau pirmajame kėlinyje ėmėsi darbo – atakų smaigalyje jų puolėjai darbavosi iš peties ir įpusėjus pirmam kėliniui Vilniaus komanda išsiveržė į priekį.

Antrasis kėlinys prasidėjo kauniečių atakomis, bet jų gynėjų noras padėti puolimo grandžiai vos nevirto labdara Vilniaus komandai. Neblogai subalansuota saugų ir gynimo grandis atlaikė kauniečių atakas ir iškovojo Lietuvos senjorų (50 m. ir vyresnių) mažojo futbolo 8×8 nugalėtojų vardus.

Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo Kauno apskrities futbolo valdybos narys, futbolo veteranų komiteto pirmininkas Danielius Bučinskas, Utenos apskrities futbolo federacijos prezidentas Dainius Širvys bei Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Sergejus Slyva.

Galutinė turnyro lentelė:

Po turnyro taip pat buvo išrinkti geriausi komandų žaidėjai. Jais savo komandose tapo:

F Skaistgirys-Žvelgaitis – Rimas Ramonas;

FK „Kretingos HBH“ – J. Juokeikis;

FK „Inter Veteranai“ – Andrej Volkov;

„Marijampolės City“ – Laimonas Butkus;

Klaipėdos veteranai – J. Metelica;

FK „Nerealas“ – Valius Bagdonas;

Jonavos FVK Klevas – Arūnas Želvys;

FK „Panevežio Ekrano Senjorai“ – Tomas Abramavičius;

Alytaus „Dainava“ – Gintaras Krakauskas;

Šiaulių VFK – Vitalijus Daniličevas;

Kauno „Feniksas“ – Kęstas Grigonis;

FK „Lampėdžiai“ – Rolandas Čepkauskas;

Vilniaus Senjorai – Valentinas Golubovskis;

Geriausiu vartininku tapo Darius Spetyla (Vilniaus Senjorai), rezultatyviausiu žaidėju – Ramūnas Stonkus (Vilniaus Senjorai, 13 įvarčių);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS