Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausias metų futbolininkas

Pirmajame 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų etape balsuoti liko kiek daugiau nei para, o šįsyk jums pristatome vieną iš pagrindinių nominacijų – geriausias Lietuvos metų futbolininkas.

Pirmojo turo balsavimas baigsis jau sekmadienį (sausio 16 dieną), 23.59 val., vėliau iš visų nominacijų bus išrinkti daugiausiai sirgalių ir ekspertų surinkę nominantai, kurie savaitę varžysis antrame rinkimų ture.

Balsuoti už savo favoritus galite paspaudę šią nuorodą.

Šiemet geriausiu Lietuvos futbolininku tapti pretenduoja devyni futbolininkai, o trys iš jų praeityje jau yra sulaukę tokio įvertinimo.

Fedoras Černychas geriausiu buvo išrinktas 2016 ir 2017 metais, Ernestas Šetkus tai padarė 2019-aisiais, o Arvydas Novikovas geriausio šalies žaidėjo prizą aukštyn kėlė 2018 ir 2020 metais.

A. Novikovo metai Turkijoje buvo permainingi – su „Erzurumspor“ ekipa jis pavasarį iškrito iš aukščiausios Turkijos lygos, tačiau antrojoje šiuo metu yra tarp lyderių ir kaunasi dėl sugrįžimo į aukščiausią divizioną, taip pat būdamas vienu iš pagrindinių komandos futbolininkų.

Tuo tarpu E. Šetkus jau ne vienerius metus sėkmingai rungtyniauja Izraelyje, ten jau yra susikūręs savo vardą ir yra vienas geriausių čempionato vartininkų. Patyręs vartų sargas rudenį sugrįžo ir į rinktinę, kur ryšėjo kapitono raištį.

F. Černychas šiemet vėl rungtyniavo su Balstogės „Jagiellonia“ ekipos marškinėliais, kur taip pat turėjo svarbų vaidmenį bei ne sykį pasižymėjo įvarčiais. Startinės sudėties figūra jis buvo ir rinktinėje, o bene labiausiai įsiminė jo pasirodymas rinktinės mače su Bulgarija, kur jis įmušė du įvarčius ir padėjo lietuviams iškovoti pergalę rezultatu 3:1.

Taip pat sąraše – ir sėkmingai Serbijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis Justas Lasickas, kuris buvo nepakeičiama dalis tiek klube, tiek rinktinėje, kur praėjusiais metais pasižymėjo pirmais dviem savo įvarčiais su rinktinės marškinėliais – jis mušė įvarčius į Bulgarijos ir Kuveito rinktinių vartus.

Ne pirmą kartą tarp geriausių yra nominuoti ir Saulius Mikoliūnas bei Vykintas Slivka, o taip pat šiemet rinkimuose dalyvauja ir jaunieji rinktinės nariai – Edgaras Utkus, Benas Šatkus ir Linas Mėgelaitis.

E. Utkus vasarą pakeitė klubą ir po netrumpo laiko „Monaco“ ekipos sistemoje išvyko į Belgiją, kur sukirto rankomis su „Cercle Brugge“ ekipa. Aukščiausioje Belgijos lygoje lietuvis greitai rado savo vietą, tapo startinės sudėties žaidėju ir net pelnė kelis įvarčius. Rinktinėje rudenį jis taip pat buvo svarbus žaidėjas, tačiau spalio ir lapkričio mėnesiais jį nuo žaidimo rinktinėje pristabdė traumos.

B. Šatkus taip pat buvo reguliarus žaidėjas rinktinėje, rungtyniavęs vidurio gynėjo pozicijoje, tuo tarpu Vokietijoje jis vis dar priklauso „Nurnberg“ organizacijai, tačiau pagrindinėje ekipoje dar nedebiutavo.

L. Mėgelaitis, jau ne vienerius metus rungtyniaujantis Italijoje, praėjusiais metais taip pat tapo startiniu rinktinės žaidėju, kuris dažnai rungtynes pradėdavo nuo pat pradžių ir rungtyniaudavo vidurio saugo pozicijoje.

Visi kandidatai tapti geriausiu Lietuvos metų futbolininku:

Arvydas Novikovas;

Ernestas Šetkus;

Linas Mėgelaitis;

Edgaras Utkus;

Benas Šatkus;

Fedor Černych;

Vykintas Slivka;

Saulius Mikoliūnas;

Justas Lasickas;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS