Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausia Lietuvos futbolo organizacija

Praėjusių metų Lietuvos futbolo apdovanojimų balsavime laiko lieka vis mažiau. Rinkimuose šiemet yra ir viena nauja nominacija – Lietuvos metų futbolo organizacija.

Balsavimas baigiasi šį sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val. Savo balsus visose nominacijose galite paspaudę šią nuorodą.

Lietuvos metų futbolo organizacija – tai yra nauja nominacija Lietuvos futbolo apdovanojimuose. Ja norima įvertinti klubus ir komandas, kurie Lietuvos futbolo padangėje ryškiausiai matėsi ne tik futbolo aikštėse, bet ir greta jų.

Geriausia metų futbolo organizacija yra renkama iš aktyviausių klubų ir organizacijų pagal lankomumą, kuriamą vizualinį bei tekstinį turinį, aktyvumą socialinėje erdvėje, turimą ir buriamą fanų bazę ir kt.

Pirmajame rinkimų etape dalyvavo 14 vyrų ir moterų futbolo organizacijų, tačiau po žiūrovų balsavimo kandidatų liko trys, kurie ir tęsia kovą dėl laimėtojų titulo.

Dėl laureatų vardo varžosi du Optibet A lygos klubai (Vilniaus „Žalgiris“ ir Kauno raj. „Hegelman“) bei vienas pernai LFF II lygoje besivaržęs klubas – FK „Garliava“.

Garliaviškiai anksčiau turėjo tik vaikų komandą, tačiau prieš kurį laiką pristatė vyrų komandą, kuri sėkmingai startavo LFF II lygoje ir po pereinamosios serijos iškovojo galimybę šiemet dalyvauti LFF I lygos čempionate.

„Šiokia tokia staigmena buvo iš pradžių (patekti į trejetą – red.), šiaip gal per paskutinius metus buvo įvykių pas mus Garliavoje, kurie gal irgi davė tam tikrą impulsą. Buvo visa seka, grandinė. Turėjome tik akademiją, atsirado stadionas, atsirado vyrų komanda, atsinaujinome, iškopėme į I lygą. Tokie stiprūs momentai, tad vėliau, kai pradedi apie tai galvoti, viskas atrodo kaip ir logiška“, – mintimis apie nominaciją pasidalino „Garliavos“ klubo vadovas Henrikas Grigas.

Paklaustas apie artimiausius ateities planus, H. Grigas teigė, kad į viską reikia žvelgti žingsnis po žingsnio.

„Žingsnelis po žingsnelio, yra finansiniai, organizaciniai iššūkiai, tai yra tokie kasdieniai darbai. O sportiniai planai būtų noras įsitvirtinti, būti konkurencingais ir, aišku, integruoti kuo daugiau jaunimo. Mūsų vyriausia grupė dabar yra U16, vieną ar kitą vaikiną norėtųsi integruoti bent į treniruočių procesą ir šiaip, kad komanda jaunėtų ir kad perspektyva būtų ne A lyga, o platforma I lygos, kur mes galėtume konkurencingai dalyvauti ir apšaudyti vietinį jaunimą, nes jaunimui I lygos terpė yra pats tas“, – dėstė pašnekovas.

Kitos dvi organizacijos pernai savo pagrindines komandas turėjo aukščiausiame šalies divizione.

Optibet A lygoje debiutavę Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ futbolininkai užėmė penktą vietą, tačiau taip nemažai dirbo su viešuoju turiniu, video ir nuotraukų reportažais, taip pat kūrė organizacinę struktūrą.

„Patekti tarp trijų geriausių futbolo organizacijų Lietuvoje yra didžiulė garbė ir pripažinimas mūsų ganėtinai jaunam ir augančiam klubui. Tai įkvėps dar labiau ir motyvuos nesustoti tobulėti. Mūsų organizacija strategiškai didėja, gauname vis daugiau pasiūlymų bendradarbiauti ir užmegzti glaudžius santykius. Tai parodo, jog dirbame teisinga linkme ir kuriame pavyzdingo klubo įvaizdį.

Noriu pasidžiaugti mūsų klubą papildžiusiomis moterų futbolo komandomis, didėjančia klubo akademija, pasirašyta sutartimi su socialiniu partneriu LSU. Artimiausioje ateityje turėsime dar ne vieną projektą, kuris tikimės, jog atneš naudos visam Lietuvos futbolui“, – teigė „Hegelmann“ klubo vadovas Dainius Šumauskas.

Tretieji kandidatai – šalies čempionai Vilniaus „Žalgiris“. Jie pastebimi buvo ne tik savo pasirodymais aikštėje – komanda sirgaliams siūlė nemažai vaizdinio turinio, skirtingų laidų, taip pat, kaip įprasta, turėjo vieną iš aktyviausių sirgalių bendruomenių.

Kaip akcentavo klubo vadovė Vilma Venslovaitienė, klubas kartelės žeminti neplanuoja ir žiūrovams pateikti turėtų ir dar daugiau turinio.

„Dėkojame futbolo aistruoliams už tokį įvertinimą. Siekiame aukštų tikslų ne tik aikštėje, bet ir už aikštės ribų, bet pastaroji darbo dalis lieka mažiau pastebėta ir įvertinta, todėl tokia nominacija – sveikintina idėja, ji padės skatinti ir mus, ir visus kitus klubus temptis į viršų.

Praėjusieji metai buvo ypač sudėtingi organizaciniu atžvilgiu dėl pandemijos. Laimei, išskyrus sezono pradžią ir LFF supertaurės rungtynes, didesnių sukrėtimų pavyko išvengti. Deja, nukentėjo aistruoliai, nes jie galėjo matyti ne visas rungtynes gyvai, netrūko ribojimų, kurie nuolat keitėsi. Esame jiems dėkingi už kantrybę ir palaikymą.

Savo ruožtu stengėmės su savo ištikimiausiais gerbėjais nuolat palaikyti ryšį ir bent virtualiai priartinti juos prie komandos, pateikti daugiau turinio apie žalgiriečius, padaryti tai įdomiau. Šiuo atžvilgiu, galima sakyti, dar nebaigėme praėjusio sezono, nes dar laukia įdomių dalykų, bet tuo pačiu jau planuojame šiuos metus. Jei nesutrukdys pandemija, numatome daugiau renginių ir atrakcijų žiūrovams“, – mintimis dalinosi šalies čempionų vadovė.

Likę trys kandidatai tapti geriausia Lietuvos metų futbolo organizacija:

FK „Garliava“;

Kauno raj. „Hegelmann“ (pernai – „Hegelmann Litauen“);

Vilniaus „Žalgiris“;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS