Neįgaliesiems

LFF II lyga: eilinis „TransINVEST“ pasismaginimas, „Ateities“ ir „Radviliškio“ šuoliai ir sumaištis lentelės apačioje

Sekmadienį baigėsi keturias dienas trukęs vienuoliktasis LFF II lygos turas, po kurio Vilniaus rajono „TransINVEST“ persvara prieš artimiausius priešininkus padidėjo iki septynių taškų. Beje, tie artimiausi priešininkai jau nebe iš Kauno, o iš „Šilutės“. „Kauno Žalgiris“ B patyrė netikėtą nesėkmę ir šilutiškiai tuo pasinaudojo.

Antrą nesėkmę iš eilės patyrė „Žalgirio“ C atstovai, o antrą pergalę iš eilės iškovojo „Radviliškis“. Tai radviliškiečiams garantavo šuolį iš turnyro lentelės dugno į keturioliktą vietą. Dar didesnį šuolį (iš 17 į 12 vietą) padarė Vilniaus „Ateitis“, 3:1 nugalėjusi „Džiugą“ B.

Turnyro lentelės viršuje

Kurį laiką jau buvo susiformavusi tokia situacija, kad „TransINVEST“ yra viršuje, o abiejų (Vilniaus ir Kauno) Žalgirių jaunimo komandos rikiuojasi šalia. Vienuoliktasis turas tą situaciją pakeitė ir iškart už „TransINVEST“ vardo matoma „Šilutė“.

Šilutiškiai vienuoliktojo turo rungtynes žaidė prieš „Sveikatą“. Ironiška, kad žaisdamas prieš komandą tokiu pavadinimu dėl sveikatos problemų dar pirmojo kėlinio pirmoje pusėje komandos lyderis Gvidas Juška buvo pakeistas. Gvido čiurna išėjo, tad pergalingą rezultatą šilutiškiai susikūrė be jo, be Algimanto Bačianskio ir be Giedriaus Ratkaus.

Atmetus rezultatą, žaidė dvi apylygės komandos. „Šilutė“ susikūrė truputį daugiau progų ir viena jų virto Aivaro Lukošiaus įvarčiu.

„TransINVEST“, savo ruožtu, vėl neturėjo jokių problemų, o prie to labiausiai prisidėjo penkis įvarčius pelnęs Andrius Kazakevičius. Giedriaus Barevičiaus treniruojama komanda 8:1 sutriuškino Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą bei įsirašė vienuoliktą pergalę iš eilės. Verta pažymėti, kad hetriką A.Kazakevičius įformino vos per 16 minučių, o rezultatyviausias lygos žaidėjas Mantas Makutunovičius pasižymėjo du kartus.

Kaip jau minėjome, abu Žalgiriai patyrė nesėkmes. Dainiaus Grėviškio treniruojami Vilniaus atstovai 0:1 namie nusileido „Sūduvai“ B, o Dominyko Galkevičiaus treniruojama komanda 1:2 taip pat Vilniuje pralaimėjo „Vilčiai“.

Kas nutiko „Saned“?

Prieš sezoną galingą sudėtį surinkę Joniškio „Saned“ vadovai priversti sukti galvą, ką padarė ne taip. Jų atstovaujama komanda patyrė pralaimėjimą prieš Tauragės „Taurą“ 2:5, nepaisant to, kad sužaidus pusvalandį pirmavo 2:0. Joniškiečiams šis pralaimėjimas – trečias (!) paeiliui.

84 minutę, esant rezultatui 2:4, Ričardas Beniušis stojo mušti vienuolikos metrų baudinio, tačiau tikslo jo smūgis nepasiekė. Dar po šešių minučių pasižymėjo Nedas Totilas ir „Tauras“ šventę pergalę, leidusią turnyro lentelėje pakilti į vienuoliktą vietą.

Dar vienas statistinis rodiklis – „Saned“ rungtynėse ir toliau mušama daugiausiai įvarčių. Per šios komandos rungtynes vidutiniškai krenta po 6,5 įvarčio.

Apatinė lentelės dalis

II lygos turnyro lentelė atrodo taip, kad paskutines šešias komandas skiria viso labo vienas (!) taškas. „Sveikata“, „Radviliškis“, „Dainava“ B turi iškovoję po 9 taškus, „Utenis“, „Hegelmann“ B ir „Džiugas“ B – po 8. Dar visai neseniai šioje makalynėje buvo ir minėtas „Tauras“ bei Vilniaus „Ateitis“. Pirmieji iki paskutinės pergalės taip pat turėjo 8 taškus, „Ateitis“ – septynis.

Vienuoliktasis turas dosniausias buvo „Ateičiai“ ir „Radviliškiui“. Pirmoji komanda turnyre šoktelėjo į viršų per penkis laiptelius, antroji – per keturis. „Ateitis“ 3:1 nugalėjo „Džiugą“ B, „Radviliškis – 3:2 – Utenos „Utenį“.

„Ateities“ pergalę lėmė fenomenalus Haroldo Burdaičio pasirodymas antrojo kėlinio starte. Šešiolikmetis saugas per penkias minutes (nuo 48 iki 53) sumušė tris įvarčius ir tokiu būdu savo komandai garantavo pergalę. Dar įdomiau yra tai, kad H. Burdaitis į aikštę žengė tik po pertraukos.

Devynis turus be laimėjimų buvęs ir tik dešimtajame ledus pralaužęs „Radviliškis“ laimėjo antrąsyk iš eilės. Ir laimėjo nepaisant to, kad esant rezultatui 0:0 (7 minutę) neįmušė 11 metrų baudinio, esant rezultatui 0:1 (79 minutę) dėl raudonos kortelės liko mažumoje, o 89 minutę įsimušė į savo vartus. Prasidėjus 90-jai minutei „Utenis“ dar pirmavo 2:1, tačiau Titas Boriavičius ir Simonas Gailiūnas padarė, atrodo, neįmanoma.

Visi turo rezultatai

Vilniaus „Žalgiris“ C – Marijampolės „Sūduva“ B 0:1;

Joniškio „Saned“ – Tauragės „Tauras“ 2:5;

Utenos „Utenis“ – FSK „Radviliškis“ 2:3;

Kauno raj. „Hegelmann“ B – Vilniaus raj. „TransINVEST“ 1:8;

Kybartų „Sveikata“ – „Šilutė“ 0:1;

Klaipėdos FM – Kauno „Fortūna“ 1:1;

Alytaus „Dainava“ B – „Jonava“ B 1:4;

Vilniaus „Ateitis“ – Telšių „Džiugas“ B 3:1;

Vilniaus „Viltis“ – „Kauno Žalgiris“ B 2:1;

FK „TransINVEST“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS