Neįgaliesiems

LFF II lyga: pirmasis lyderių kluptelėjimas

Šalies stadionuose šįvakar startuoja tryliktasis LFF IIlygos turas, kuris užbaigs pirmąją sezono dalį. Po dar vienų rungtynių trečiojo pagal stiprumą šalies diviziono klubai pasitiks mėnesį truksiančias atostogas. Tiesa, ne visi. Keturi klubai turo rungtynes jau yra sužaidę, todėl savo atostogas pradėjo šiek tiek anksčiau.

Pirmose tryliktojo turo rungtynėse „Viltis“ 0:3 pralaimėjo „TransINVEST“ ekipai, o „Žalgiris“ C 4:2 įveikė pastaruoju metu puikią sportinę formą demonstruojantį „Radviliškį“.

Lygiosios

Dvylika pergalių sezono starte iškovoję Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkai sudegė ant tryliktojo laiptelio. Iš Giedriaus Barevičiaus auklėtinių pirmieji taškus atėmė jaunieji žalgiriečiai, kurių iš vėžių neišmušė net tas faktas, kad jie pirmieji praleido įvartį.

Septyniomis geltonomis kortelėmis pažymėtose rungtynėse žalgiriečiai neleido savo sąskaitos padidinti rezultatyviausiam lygos žaidėjui Mantui Makutunovičiui, o be to, reikia pripažinti, kad „TransINVEST“ nesužaidė savo geriausių rungtynių. Šiomis lygiosiomis Vilniaus ir Vilniaus rajono komandos pirmąją sezono pusę užbaigė.

Dar vienos lygiosios užfiksuotos Jonavoje, kur „Jonava“ B komanda nesugebėjo įveikti „Ateities“ komandos. ne tik nesugebėjo įveikti, bet dar iki 84 minutės buvo atsiliekančių vaidmenyje. Galima priminti, kad „Jonava“ B po pasibaigusio Lietuvos jaunimo čempionato itin sustiprėjo, o itin prastai sezoną pradėjusi „Ateitis“ išliko nepakitusia sudėtimi.

Nepaisant itin blogo starto, „Ateitis“ dar turi galimybę atostogas pasitikti pirmajame dešimtuke. Tiesa, tam reikia išvykoje nugalėti Klaipėdos FM jaunuolius. Kiek tai realu, ateitis parodys.

„Jonavos“ B tryliktajame ture laukia ne lengvesnė išvyka į Šilutę. Ir nors aikštės šeimininkai žais be traumuoto Gvido Juškos, tačiau galimybė išsilaikyti ant antrojo laiptelio vilioja taip, kad jauniesiems Jonavos atstovams bus nelengva.

Trečios dvyliktojo turo lygiosiomis pasibaigusios rungtynės buvo sužaistos Telšiuose, kur kiek netikėtai „Džiugas“ B atėmė taškus (0:0) prieš jau minėtą Klaipėdos FM komandą. Galima pažymėti, kad telšiškių ekipą sustiprino du A komandos žaidėjai Tomas Rapalavičius ir Aivars Emsis.

Telšiškiai atostogas pasitiks po dvikovos su Joniškio „Saned“, Klaipėdos FM, kaip jau minėjome, su „Ateitimi“.

Intriguojančios lygiosios užfiskuotos Tauragėje, kur „Tauras“ dukart pirmavo prieš „Utenį“, tačiau pergalingo rezultato neišsaugojo. Šioje dvikovoje užfiksuotos lygiosios 2:2, aikštės šeimininkų gretose dubliu pasižymėjo Nedas Totilas.

Kadangi paskutinėse priešatostoginėse rungtynėse tauragiškiai susikaus su čempionato autsaideriu Kauno rajono „Hegelmann“ B klubu, atsiranda reali galimybė pirmąkart šiame sezone pakilti į pirmąjį dešimtuką.

„Utenis“ tokių galimybių jau neturi, net jei namie nugalėtų Kauno „Fortūną“. Pastaroji lentelėje kaip tik yra dešimta.

4

Dvi komandos dvyliktajame ture įmušė po keturis įvarčius ir tai garantavo pergales. Vieni jų – Joniškio „Saned“ atstovai, kuriems pergalė prieš „Fortūną“ 4:1 leido nutraukti kiek įkyrėjusią pralaimėjimų seriją. Ant savo pečių komandą vėl tempė superveteranas Ričardas Beniušis. Esant rezultatui 1:1, jis nuo 59 minutės pasižymėjo trimis įvarčiais.

Keturiais įvačiais pasižymėjo ir „Šilutė“, kuri nuo 42 iki 52 minutės sumušė tris įvarčius į „Dainavos“ B vartus bei likusią rungtynių dalį pavertė formalumu. Kaip jau minėjome, tryliktajame ture trečiadienį „Šilutė“ namie priims „Jonavą“ B, o „Dainavos B“ laukia sunkios rungtynės prieš „Kauno Žalgirį“ B.

„Radviliškis“

Jei būtų geriausios LFF II lygos mėnesio komandos rinkimai, „Radviliškis“ labai rimtai pretenduotą į šią vietą. Jei kyla klausimų kodėl, priminsime, kad po devintojo turo su trimis taškais turnyro lentelės dugne buvę radviliškiečiai per paskutines ketverias rungtynes iškovojo tris pergales bei turnyre pakilo į dvyliktąją poziciją.

Paskutinėje dvikovoje prieš atostogas Nerijus Volkovas 12 minutę įmušė įvartį į „Hegelmann“ B vartus ir, kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo pergalingas įvartis.

„Radviliškio“ transformacija labiausiai prisidėjo prie to, kad paskutinėje vietoje atsidurtų Kauno rajono komanda. O tam, kad situacija dar labiau pasikeistų, „Hegelmann“ B priešatostoginėse rungtynėse turėtų patriukšmauti prieš Tauragės „Taurą“.

Dvyliktojo turo rezultatai

„Jonava“ B – Vilniaus  „Ateitis“ 1:1;

Telšių „Džiugas“ B – Klaipėdos FM 0:0;

Tauragės „Tauras“ – Utenos „Utenis“ 2:2;

„Šilutė“ – Alytaus „Dainava“ B 4:2;

Kauno „Fortūna“ – Joniškio „Saned“ 1:4;

„Kauno Žalgiris B“ – Kybartų „Sveikata“ 2:0;

Marijampolės „Sūduva“ B – Vilniaus „Viltis“ 2:1;

Vilniaus raj. „TransINVEST“ – Vilniaus „Žalgiris“ C 1:1;

FSK „Radviliškis“ – Kauno raj. „Hegelmann“ B 1:0;

Tryliktojo turo tvarkaraštis

Liepos 5 d. 18.30 val. Klaipėdos FM – Vilniaus „Ateitis“;

Liepos 6 d. 12.00 val. Utenos „Utenis“ – Kauno „Fortūna“;

Liepos 6 d. 14.00 val. Šilutė „Šilutė“ – „Jonava“ B;

Liepos 7 d. 18.00 val. Alytaus „Dainava“ B – „Kauno Žalgiris“ B;

Liepos 8 d. 19.30 val. Kybartų „Sveikata“ – Marijampolės „Sūduva“ B;

Liepos 10 d. 15.00 val. Joniškio „Saned“ – Telšių „Džiugas“ B;

Liepos 10 d. 15.00 val. Kauno raj. „Hegelmann“ B – Tauragės „Tauras“;

S. Čirbos/FK „TransINVEST“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS