Neįgaliesiems

Europos paplūdimio futbolo pirmenybių starte patirtas pralaimėjimas Danijai

Lietuvos vyrų paplūdimio futbolo rinktinė sužaidė savo pirmąsias rungtynes Moldovoje vykstančiame 2022 m. Europos čempionato B diviziono turnyre.

Lietuvos rinktinė rungėsi su B grupėje su Danijos ekipa, ir nors lietuviai pirmieji pelnė įvartį, tačiau rungtynes užbaigė pralaimėjimu 3:12.

Jau pačioje susitikimo pradžioje įvarčiu pasižymėjo Mantas Makutunovičius, taikliu smūgiu įsukdamas kamuolį į danų vartus. Po praleisto įvarčio danai surengė keletą smūgių iš distancijos. Varžovams pavyko kėliniui besibaigiant persverti rezultatą savo naudai, pasižymėjus dviem efektingais smūgiais.

Antrajame kėlinyje danai ženkliai padidino atotrūkį, nubaudus lietuvius už klaidas besiginant. Savo progomis sušvelninti skirtumą nepasinaudojo M. Makutunovičius ir Elvinas Navickas.

Paskutiniame susitikimo kėlinyje mūsiškių gretose įvarčiais pasižymėjo Paulius Giedraitis ir M. Makutunovičius. Visgi danai ir toliau demonstravo savo meistriškumą, pelnydami įspūdingus įvarčius per save arba realizuodami baudos smūgius, tad iškovojo rezultatyvią pergalę.

Rytoj Lietuvos rinktinė Kišiniovo paplūdimio futbolo arenoje susitiks su Latvijos atstovais. Rungtynės prasinės nuo 13:15 val.

Rungtynių statistika: Lietuva – Danija 3:12 (1:2, 0:4, 2:6)

Kišiniovo paplūdimio futbolo arena, teisėjas – Balint Attila (Rumunija)

Įvarčiai: 1 min. ir 33 min. Mantas Makutunovičius, (21 min. į savus vartus) Audrius Plytnikas, 25 min. Paulius Giedraitis (Lietuva); 5 ir 36 min. Axel Damm, 7 ir 28 min. Oliver Lindberg-Levin, 19 min. Casper Dorph Jørgensen, 20 ir 29 min. Lukas Walther Frandsen, 23 ir 30 min. Oskar Jorgensen, 26 min. Carl Oscar Wegeberg, 27 min. Henrik Rædkjær Wagner (Danija)

Įspėti: 30 min. Mantas Makutunovičius (Lietuva); 26 min. Carl Oscar Wegeberg (Danija)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Modestas Petrauskas, Audrius Plytnikas, Paulius Giedraitis, Mantas Makutunovičius, Elvinas Navickas; Redas Graičiūnas, Modestas Kulikauskas, Aurimas Pukevičius, Arnas Levonauskas, Jonas Lebedevas.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS