Neįgaliesiems

„Futboliuko Kalėdų“ karštinė užkrėtė ir Vilniaus vaikus

Kaune masinio populiarumo sulaukusi „Futboliuko Kalėdų“ šventė gruodžio 13-ąją atvyko į Vilnių bei į savo karštinę įtraukė daugybę vaikų.

„Sportimos“ manieže vyko jau tradicija tapusi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vaikų masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ šventė, kuri patraukė tokį ikimokyklinių įstaigų susidomėjimą, kad į festivalį netilpo visi norintys.

Pasak „Rūtos“ darželio auklėtojos ir vienos organizatorių Kristina Surdokaitės, į renginį užsiregistruoti buvo skirta savaitė laiko, bet jau per pirmąsias tris dienas norą dalyvauti pareiškė 20 ikimokyklinio ugdymo įstaigų, tad registracija buvo sustabdyta ankščiau laiko.

Praeitą pirmadienį „Sportimoje“ šėlo ir sportavo apie 400 vaikų. Aikštė buvo padalinta į 20 mažų aikštelių, o kiekvienoje aikštelėje darželinukai atliko su futbolu susijusius pratimus: kamuolio varymą, smūgius į vartus, tobulino savo judrumą ir koordinaciją. Jiems tai padėjo daryti treneriai ir pedagogai. Visi jie išgyveno smagias emocijas ir tą buvo galima matyti jų veiduose.

Kalėdos yra ne Kalėdos be Kalėdų Senelio ir jis neabejotinai pradžiugino vaikus savo pasirodymu. Su vaikais jis žaidė ir šoko. Šoko ir pedagogai, kurie vėliau varžėsi prieš Kalėdų Senelį rungtyje mušant kamuolį į vartus – iš pradžių jis vienas vartuose bandė atremti visų smūgius vienu metu, o vėliau jie, išsirikiavę ant vartų linijos, bandė neleisti Kalėdų Seneliui įmušti. Nuo rungčių atsipūtusiems vaikams tai patiko stebėti.

„Renginys buvo pavykęs – visi išvažiavo patenkinti ir laimingi. Futbolas suteikia daug teigiamų emocijų ir prie gerų emocijų prisidėjo ne tik įvairios sportinės užduotys, bet ir Kalėdų Senelio dalyvavimas. Tokie renginiai jau tampa tradiciniais vyksta jau penktus metus iš eilės – ir yra labai laukiami. „Futboliukas“ vis populiarėja ir prisijungia naujų darželių. Pedagogai tarpusavyje bendrauja tarpusavyje ir prašo rekomendacijų, jog jie būtų įtraukti į projektą“, – patenkinta švente buvo K.Surdokaitė.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS