Neįgaliesiems

Vilniuje – vykusi įžanga į futbolo sezoną

Tai buvo puiki įžanga į naujajį futbolo sezoną. Tokių vertinimų sulaukė tarptautinis futbolo turnyras Vilnius Cup 2017. Tris dienas mūsų šalies sostinėje rungtyniavo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos 2003 ir 2004 metų komandos.

Abejose amžiaus grupėse triumfavo Liepojos futbolo klubo atstovai. 2003 metų komandų turnyro finale FK „Liepaja“ žaidė su Vilniaus „Žalgiriečiu“. 50 minučių kova (žaisti du kėliniai po 25 min.) baigėsi lygiosiomis 2:2, o per 11 metrų baudinių seriją latviai nugalėjo 4:2.

2004 metų komandų lemiamą dvikovą FK „Liepaja“ prieš Šiaulių futbolo akademijos atstovus laimėjo 1:0.

Šį vis labiau augantį ir populiarėjantį jaunųjų futbolininkų turnyrą trečius metus iš eilės rengia futbolo akademija „Žalgirietis“ kartu su viešąją įstaiga Futbolo aljansas.

Abejose amžiaus grupėse varžėsi po 10 komandų. 2003 metais gimę futbolininkai rungtyniavo Senvagės gimnazijos dirbtinės dangos aikštėje, o 2004 metų ekipos varžėsi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, kurį turnyro organizatoriams itin lengvatinėmis sąlygomis suteikė LFF.

Iš užsienio šalių atvykę futbolininkai negalėjo patikėti, jog žais toje pačioje aikštėje, kurioje Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinė varžėsi su Anglijos, Šveicarijos, Slovėnijos, Slovakijos ir kitų šalių reprezentantais.

„Manau, kad turnyrą tik tuomet galima vadinti sėkmingu, kai į jį atvyksta panašaus pajėgumo komandos iš įvairių šalių. Panašu, kad šiemet tai pavyko pasiekti. Į mūsų turnyrą pavyksta pritraukti vis daugiau užsienio komandų“, – sakė vienas „Žalgiriečio“ futbolo akademijos įkūrėjų Gediminas Kontautas.

Užsienio komandų treneriai tarsi susitarę kalbėjo, kad šių metų kovo mėnesio turnyras Vilnius Cup 2017 buvo itin vykęs ir naudingas.

2003 metų komandų turnyrą laimėjusios Liepajos komandos treneris Ingusas Luhovičius, kuris yra gynęs Šiaulių komandos vartus, pažymėjo: „Šį turnyrą Vilniuje į savo planus įtraukėme jau praėjusių metų lapkritį, nes žinojome, kad šios varžybos bus puikus jėgų patikrinimas prieš artėjantį naująjį futbolo sezoną. Kaip visuomet turnyras buvo puikiai organizuotas“.

Vilnius Cup 2017 turnyre futbolininkai per tris dienas sužaidė 50 rungtynių. Visoms varžyboms vadovavokvalifikuotos  arbitrų brigados iš trijų teisėjų. Jaunųjų futbolininkų varžyboms teisėjo ir FIFA kategorijos arbitras.

Balstogės MOSP 2004 m. komandos treneris Michalas Grygorukas pastebėjo: „Yra tekę dalyvauti turnyruose, kur elitinėmis vadinamoms komandoms teisėjavo trys arbitrai, o per kitas varžybas buvo tik vienas teisėjas, todėl kildavo daug ginčų ir nesusipratimų. Bet tik ne jūsų turnyre, kur teisėjavimas buvo kvalifikuotas ir objektyvūs“.

Estijos čempionai Talino „Kalev“ futbolininkai 2003 metų turnyre liko devintoje vietoje, nes į Vilnių negalėjo atvykti septyni pagrindinės sudėties futbolininkai, pakviesti į formuojamą Estijos jaunučių rinktinę. 2019 metais Estijoje vyks Europos U17 finalo turnyras.

„Atvirai sakant buvau viskuo nustebintas – turnyro lygiu, varžybų organizavimu. Kitais metais į Vilnių būtinai atvešiu savo pagrindinę komandą“, – išvykstant namo pažadėjo Talino „Kalev“ treneris Atko Vaikmeri.

Na, o Vilnius Cup 2017 turnyro pratęsimas laukia rudenį: rugsėjo 8-10 dienomis. Tuo metu varžysis net penkių amžiaus grupių – 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 metų –  komandos.

Komandų užimtos vietos:

2003 m. turnyras

  1. Liepojos FK „Liepaja“ (Latvija)
  2. Vilniaus FA „Žalgirietis“
  3. Balstogės MOSP (Lenkija)
  4. Karaliaučiaus SDJUSŠOR-5 (Rusija)
  5. Luko „Rona 03“ (Lenkija)
  6. Vilniaus BFA
  7. Rygos „Supernova“ (Latvija)
  8. Maduonos FC „Ziemelaustrumi“ (Latvija)
  9. Talino „Kalev“ (Estija)
  10. Kauno „Tauras“

 

2004 m. turnyras

  1. Liepojos FK „Liepaja“ (Latvija)
  2. Šiaulių FA
  3. Vilniaus FA „Žalgirietis“
  4. Balstogės MOSP (Lenkija)
  5. Kauno „Tauras“
  6. Karaliaučiaus SDJUSŠOR-5  (Rusija)
  7. Alytaus FA „Dainava“
  8. Liepojos FK „Liepaja-2005“ (Latvija)
  9. Tartu „Santos“ (Estija)
  10. FK „Laanemaa“ (Estija)

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS