Neįgaliesiems

Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybėse – „Igol“ duobė

Įsibėgėjusiame finaliniame Vilniaus m. paplūdimio futbolo pirmenybių KIA taurei laimėti etape pagrindiniu konkurentu į auksą laikytas „Igol“ klubas patyrė jau antrąją nesėkmę ir susikomplikavo patekimo į finalą kelią stipriausių grupėje, šiuo metu užimdama paskutinę ketvirtąją vietą. Vieną stipriausių Lietuvoje komandų antrojo turo rungtynėse įveikė futbolo žvaigždžių vedama „Rings“ ekipa.

Sauliaus Čirbos nuotr.

Netekusi traumą patyrusio pagrindinio komandos vartininko S.Sabonio ir į užsienį išvykusio vieno geriausių žaidėjų P.Smolkovo, „Igol“ prarado savo ritmą ypač gynyboje, Tuo pasinaudojusi „Rings“ spurtu antrajame kėlinyje, per kurį nesulaikomai žaidęs R.Radavičius į savo sąskaitą įsirašė hetriką, susikrovė saugią persvarą. Nepaisant visų pastangų, perimti iniciatyvos ir išgelbėti rungtynių reguliaraus etapo nugalėtojams nepavyko – 4:6.

Antrosiose grupės rungtynėse pirmuosius taškus iškovojo „Nerealas“, identišku rezultatu 6:4 nugalėjęs „Audrą“. Pastaroji komanda į dvikovą susirinko stipriausios sudėties, kadangi pergalė garantavo vietą finale. Vis tik, „Nerealas“ turėjo savų argumentų – šiame paplūdimio futbolo sezone specialistus stebinusį jaunąjį M.Kuzmicko ir A.Streckio duetą. Pirmasis į varžovų vartus kamuolį pasiuntė keturis sykius ir labiausiai prisidėjo prie pirmosios komandos pergalės.

Kovoje dėl penktosios vietos apsukų nemažina „Politechnikumas“. Jauna ir perspektyvi komanda nugalėjo per plauką tarp stipriausiųjų keturių komandų nepatekusią „Alfą“. Nors pastaroji komanda sėkmingai pradėjo rungtynes, pasižymėjus rezultatyviausiam pirmenybių žaidėjui V.Šaveiko, bet „Politechnikumo“ lyderis D.Osetrovas sužaidė tiesiog neįtikėtiną mačą. Futbolininkas pelnė 5 įvarčius ir kone vienas nulėmė pelnytą antrąją komandos pergalę – 7:3.

Pirmajame finalinio etapo ture neatvykusi į rungtynes „Granito“ komanda parodė, kad yra pajėgi kovoti dėl pergalių. Principinėje dvikovoje su dar nelaimėjusiu „Imperialu“ granitiečiai trečiajame kėlinyje išsaugojo daugiau jėgų ir išplėšė pirmuosius tris taškus – 5:3.

Vilniaus m. Paplūdimio futbolo pirmenybių KIA taurei laimėti A ir B pogrupių turnyro lentelės (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

A pogrupis

1. „Rings“ 2 2 0 0 15:10   6

2. „Nerealas“ 2 1 0 1 12:13   3

3. „Audra“ 2 1 0 1 12:13   3

4. „Igol“ 2 0 0 1 11:14   0

 

B pogrupis

1. „Politechnikumas“ 2 2 0 0 12:7   6

2. „Alfa“ 2 1 0 1 8:7   3

3. „Granitas“ 2 1 0 1 5:8   3

4. „Imperialas“ 2 0 0 2 7:10   0

 

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai: V.Šaveiko („Alfa“) – 22, R.Radavičius („Rings“) – 20, N.Budraitis („Audra“) ir V.Novičkovas („Igol“) – po 19 įvarčių.

 

Lemiamas kovas abejuose pogrupiuose komandos tęs „Smėlio arenoje“ balandžio 14 d., penktadienį, nuo 19 val.

Martynas Pocius

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS