Neįgaliesiems

Titulus „šluojančios“ Alytaus futbolininkės planuoja sugrįžti į A lygą

Šiemet „nušlavusios“ jaunučių žaidynių bronzą, jaunių futsalo sidabrą ir Lietuvos moterų futbolo I lygos auksą alytiškės planuoja sugrįžimą į A lygą. Pasak trenerio Roberto Klimavičiaus, šios svajonės išsipildymui prireiks ne tik jo ir auklėtinių pastangų, tačiau ir teigiamo miesto savivaldybės požiūrio bei lėšų.

Alytiškės futbolininkės, 2016-ųjų sezoną vainikavusios šalies moterų I lygos auksu, įsirašė dar vieną titulą – Lietuvos jaunučių sporto žaidynių bronzą. Ji pasiekta iškovojus teisę kovoti finalų etape. Jame 4:1 (3:0) buvo įveiktos Mažeikių atstovės, o įvarčius Alytaus komandai pelnė Gabija Jakubavičiūtė, Aistė Kaškonaitė, Odeta Kalendauskaitė ir komandos kapitonė Evita Lukšaitė.

Nuo aukščiausių apdovanojimų dzūkaites skyrė vienerios rungtynės, tačiau ir priešininkės laukė neeilinės – šalies rinktinės pagrindu sudaryta būsimoji žaidynių nugalėtoja Vilniaus miesto komanda, kuriai pasipriešinti nepavyko (0:6). Sidabrą galėjo lemti sėkmė kovoje su Jonava. „Deja, neišnaudojome mažiausiai trijų progų ir tiek pat gavome”, – pralaimėjimą rezultatu 0:3 jonaviškėms pakomentavo alytiškių treneris Robertas Klimavičius.

Alytiškių futbolininkių iškovotus pagrindinius apdovanojimus dažnai papildo specialūs prizai. Geriausia Lietuvos jaunučių sporto žaidynių puolėja tapo O. Kalendauskaitė. Naudingiausia Alytaus komandos žaidėja pripažinta Danielė Svirnelytė.

Šiemet „nušlavusios“ jaunučių žaidynių bronzą, jaunių futsalo sidabrą ir Lietuvos moterų futbolo I lygos auksą alytiškės planuoja sugrįžimą į A lygą. Pasak trenerio R. Klimavičiaus, šios svajonės išsipildymui prireiks ne tik jo ir auklėtinių pastangų, tačiau ir teigiamo miesto savivaldybės požiūrio bei lėšų.

„Mūsų komandos biudžetas būtų mažiausias iš visų A lygos ekipų, kadangi esame jauni. Tačiau, kaip rodo patirtis, tai geriausias laikas grįžti į A lygą ir kasmet siekti aukštesnių tikslų“, – mano R. Klimavičius, kurio auklėtinės be šiemet laimėtų trofėjų taip pat į medalius pretenduoja ir Lietuvos moterų futbolo „Hummel“ lygoje.

alytausgidas.lt informacija

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS