Neįgaliesiems

„Gintra-Universitetas“ sveikino „LadyGolo“ vicečempiones

Šių metų tarpmokyklinėse merginų salės futbolo žaidynėse „LadyGolas“, kurių tikslas – kuo daugiau merginų įtraukti į futbolo sporto šaką bei skatinti jas pradėti aktyviai propaguoti sporto karaliumi pasaulyje nominuojamą futbolą, puikiai pasirodė Šiaulių „Rasos“ progimnazijos auklėtinės.

Kūno kultūros mokytojos metodininkės Liudos Vaičiūtės suburta „Rasos“ progimnazijos merginų futbolo komanda žaidynėse iškovojo sidabro medalius, varžovėms nusileidusios tik finale.

Šventinėje apdovanojimų ceremonijoje „Rasos“ progimnazijos sporto salėje dalyvavo ir Lietuvos moterų futbolo čempionės Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės, kurios įteikė unikalius Lietuvos futbolo federacijos (LFF) įsteigtus prizus – minkštus sėdmaišius bei „Gintros-Universiteto“ atributikos.

Po apdovanojimų „LadyGolo“ vicečempionės sužaidė nuotaikingas draugiškas rungtynes su „Gintros-Universiteto“ žaidėjomis. Savų sirgalių palaikomos „Rasos“ progimnazijos auklėtinės nuo pat rungtynių pradžios aktyviai kibo į atlapus Lietuvos čempionėms.

Po įnirtingos kovos sunkią pergalę šventė „Gintros-Universiteto“ komandos atstovės – 5:3 ir iškart po susitikimo pakvietė merginas į futbolo treniruotes tam, kad ateityje būtų galima pasiekti revanšą.

„Rasos“ progimnazijos merginų komandos trenerė L. Vaičiūtė teigė, jog tokios sėkmės „LadyGolo“ turnyre tikrai nesitikėjo, nes iš visos komandos tik viena iš merginų buvo lankiusi futbolo užsiėmimus, tuo tarpu kitos – didžiąja dalimi žaidžia žolės riedulį arba kitas sporto šakas.

„Apetitas kilo beaugant. Laimėjome Šiaulių apskrityje, o tuomet norėjosi kuo geriau pasirodyti ir finaliniame etape Kaune. Finale mums pritrūko meistriškumo, bet likome patenkintos savo pasirodymu“, – džiaugėsi trenerė.

Paklausta, ar žada su šia subrandinta komanda dalyvauti „LadyGolo“ varžybose ir kitąmet, mokytoja užsiminė, kad dalyvauti planuoja, tačiau laukia sunkus darbas buriant kone naują sudėtį.

„Būtų šaunu, jog didžioji dalis merginų ir kitąmet sudarytų komandos branduolį, tačiau dauguma jų buvo aštuntokės. Tai reiškia, kad jos jau nebebus mūsų mokyklos auklėtinės ir teks sunki užduotis į komandą pritraukti jaunesnių žaidėjų. Tikimės, kad įkvėptos sėkmingo vyresnių draugių pavyzdžio prie futbolo komandos prisijungs ir dabartinės šeštokės, septintokės“, – vylėsi L. Vaičiūtė.

fkgintra.lt informacija

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS