Neįgaliesiems

„Sūduva“ triumfavo, „Trakai“ pasižymėjo išvykoje

UEFA Europos lygos antrajame atrankos etape Marijampolės Sūduva šventė įtikinamą pergalę Latvijoje ir įgijo puikius šansus žengti toliau, o Trakai Švedijoje nusileido varžovams, bet įmušė įvartį.

S. Čirbos/fksuduva.lt nuotr.

“Sūduvos” antruoju barjeru tapo FK “Liepaja” klubas, kuris po dramatiškos kovos pirmajame etape 3:3 sužaidė su Belfasto “Crusaders” ir žengė toliau dėl išvykoje įmušto įvarčio.

Pirmose rungtynėse Liepojoje vyko nemažai kovos aikštės viduryje, tačiau puolime aktyviau rungtyniavo svečiai iš Lietuvos. 9 min. po perdavimo iš krašto baudos aikštelėje Karoliui Laukžemiui šiek tiek pritrūko, kad pasiektų kamuolį. 18 min. pavyko išsiveržti į priekį. Po tikslios kombinacijos K. Laukžemis atsidūrė baudos aikštelės krašte, smūgiavo į vartus, ir kamuolį iš arti į tinklą nukreipė Ovidijus Verbickas.

Svečiai iš Latvijos grasino smūgiu galva po kampinio, o 27 min. pavojingai į “Liepaja” vartus smūgiavo Marjanas Altiparmakovskis. 37 min. varžovai taip pat pavojingai smūgiavo smūgiu iš baudos aikštelės prieigų.

53 min. “Liepaja” turėjo geriausią savo šansą, bet Dmitrijs Hmizs mušė virš vartų. Po trijų minučių šalia vartų iš toli smūgiavo O. Verbickas. 75 min. po jo dar vieno bandymo vartininkas atmušė kamuolį ir pirmas prie jo suskubęs K. Laukžemis nesuklydo – 2:0 “Sūduvos” naudai.

Video santrauka:

“Trakams” teko grėsmingesnis varžovas – tarp Švedijos čempionato lyderių žengiantis “Norrkoping” klubas. Be traumuoto vartininko Igno Plūko ir diskvalifikuoto gynėjo Arūno Klimavičiaus “riteriams” savo vartus apginti pavyko tik pirmąjį pusvalandį. 32 min. po perdavimo iš krašto Pavelą Kruką aplenkęs Sebastianas Anderssonas vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą. Dar keliems varžovų smūgiams pritrūko tikslumo.

Antrajame kėlinyje  “Norrkoping” ir toliau atakavo pavojingiau – bent du kartus “Trakų” vartus sėkmingai gelbėjo debiutantas Timofejus Šeremeta. Visgi 61 min. jis buvo bejėgis – po dar vieno perdavimo iš krašto smūgiu galva pasižymėjo Karlas Holmbergas. 

Nepaisant to, “Trakai” rado jėgų atsitiesti ir 66 min. atgavino savo viltis. Vaidoto Šilėno perdavimas iš dešino krašto surado Maksimą Maksimovą baudos aikštelėje ir puolėjas galva smūgiavo stipriai bei tiksliai. Susitikimo pabaigoje įgavę pasitikėjimo pavojingų atakų surengė ir svečiai, tačiau rezultatas nepasikeitė – 1:2 nugalėjo švedai.

Atsakomosios rungtynės liepos 20 d. bus žaidžiamos Vilniuje ir Marijampolėje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS