Neįgaliesiems

WU17 rinktinė startavo pergale Baltijos taurės turnyre

Lietuvos WU17 merginų rinktinė sėkmingai pradėjo Baltijos taurės turnyrą Rygoje. Pirmosiose rungtynėse lietuvės įveikė Estijos komandą 2:1.

Lietuvės rungtynes pradėjo efektingai. Jos daugiau kontroliavo kamuolį ir jau šeštą minutę išsiveržė į priekį. Ugnė Lazdauskaitė iš dešiniojo krašto atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten su pavojumi nesusitvarkė estų gynėjos, kurių neapdairumu pasinaudojo Gabija Toropovaitė. Ji pasiuntė kamuolį į vartus iš kelių metrų atstumo.

Po daugiau nei dešimties minučių Rolando Čepkausko auklėtinės susikūrė dar vieną progą įmušti. Šį kartą ir vėl strigo oponenčių žaidimas kairiajame gynybos krašte. Tačiau po Dorotėjos Aidukaitės perdavimo, Karilei Liužinaitei nepavyko pataikyti į kamuolį priešais vartus.

Estės mūsų komandos vartams didelio pavojaus nekėlė, o iš pradžių daug atakavusios lietuvės pradėjo atsitraukti ir veiksmas dažniau vyko ties aikštės viduriu. Kėlinys baigėsi rezultatu 1:0 Lietuvos naudai.

Po pertraukos lietuvės vėl padidino apsukas puolime. 49 minutę šimtaprocentinės progos neišnaudojo Rimantė Jonušaitė, kuri po puikaus G. Toropovaitės perdavimo išbėgo viena prieš vartininkę, bet nesugebėjo įmušti į vartus.

Netrukus Estijai pavyko išlyginti rezultatą. Liisa Merisalu kontratakoje gavo perdavimą iš aikštės gilumos, sprintavo į priekį ir nuginklavo vartininkę Medą Šeškutę.

Praleistas įvartis Lietuvos rinktinei suteikė daugiau motyvacijos ir lietuvės 65 minutę susigrąžino pranašumą. Prie baudos aikštelės prieigų Judita Sabatauskaitė puikiai susitvarkė su varžovės priežiūra ir tiksliai smūgiavo kamuolį į dešinį vartų kampą.

Užtikrintai žaidusi Lietuvos komanda išsaugojo persvarą ir šventė pergalę 2:1. Rytoj, 12 valandą lietuvės susitiks su Latvijos rinktine, kuri pirmajame mače su Estija sužaidė lygiosiomis 2:2. Todėl Lietuvai užtektų ir lygiųjų, jog iškovotų Baltijos taurę.

Rungtynių statistika:

Lietuva WU17 – Estija WU17 2:1 (1:0)
Rygos „Arkadia“ stadionas, 30 žiūrovų
Teisėja – Jelena Jermolajeva

Įvarčiai: 6 min. G. Toropovaitė (1:0), 50 min. L. Merisalu (1:1), 65 min. J. Sabatauskaitė (2:1).

Lietuvos sudėtis: Meda Šeškutė, Eva Jakaitė, Kamilė Gudelevičiūtė, Milita Ragauskaitė, Laura Ubartaitė, Dorotėja Aidukaitė (53 min. Danielė Svirnelytė), Dovilė Dockaitė (41 min. Vitalija Žatkina), Judita Sabatauskaitė, Ugnė Lazdauskaitė, Gabija Toropovaitė (74 min. Erika Šupelytė), Karilė Liužinaitė (41 min. Rimantė Jonušaitė).

Atsargoje: Monika Bačkieriūtė, Alina Špakovskaja, Gabija Valiukevičiūtė.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS