Neįgaliesiems

Utenoje ir Klaipėdoje grumėsi futbolo senjorai

Utenoje ir Klaipėdoje sužaisti senjorų (50 metų ir vyresnių) mažojo futbolo pirmenybių turai

Utenoje sužaistos 2016 m. Lietuvos senjorų (50 metų ir vyresnių) mažojo futbolo A pogrupio VI turas

FK “Utenio senjorai“ – FK “Druskininkai”. Uteniškiai žaisdami namuose galėjo nuveikti didelį darbą – laimėti dvejas rungtynes ir užsitikrinti šansą kuris leidžia kovoti dėl ketvirtos vietos. FK ,,Utenio senjorai“ nors ir nepriklauso elitiniai senjorų grupei, bet bando pagerinti turnyrinės lentelės padėtį. Šeimininkai šiuose rungtynėse atskleidė savo komandos pasitikėjimą ir pirmieji atidarė įvarčių kraitį. Druskininkų komandos puolėjai kūrė progas kurių realizuoti nepavyko. Uteniškiams po įvartį pelnė S.Tamulevičius R.Šipkus ir D.Širvys. Druskininkų komandoje pasižymėjo A.Labukas pelnęs du įvarčius. 3:2 Utenos komandos naudai. 

FK “Karmėlava“ – FK “Seimas“. Pirmajame rate vilniečiai turėjo vargo rungtyniaudami su Karmėlavos ekipa. Rungtynes tuomet vos ne vos laimėjo vilniečiai 1:0. Šį kartą dėl stambaus pralaimėjimo karmėlaviečiai gali kaltinti tik save. Noras ,,atimti“ taškus iš vilniečių, gynyboje darė tiek klaidų, kad jų užtektų visam futbolo sezonui. FK ,,Seimo“ komandai teliko jas išnaudoti. Tris įvarčius pelnė G.Torčinovas, po du A.Chiara, V.Koltabajevas ir vieną V.Sukristovas. Susitikimą vilniečiai laimėjo  8:2. Kauno ture šioms ekipoms teliko atlikti tik formalumą.

FK “Aleksotas-Garliava“ – FK Jonavos “Klevas“. Kauno rajono atstovams laimėti rungtynes buvo būtina, nes atsirado proga pataisyti turnyrinės lentelės padėtį ir įšokti į paskutinį traukinio vagoną. Jonaviečių gynyba ,,neištempė“ varžovų atakų ir pralaimėjo rezultatu 5:2. 

FK “Sūduvis“ – FK “Kauno senjorai“. Pirmasis perspėjimas FK ,,Sūduvio“ vartininkui buvo rungtynių pradžioje. Kauniečiai po gerai sužaistos atkarpos pirmavo 2:0. Tai nebuvo galutinis rezultatas. Atlaikyti FK ,,Kauno senjorų”  šturmą  gerai sužaidusiam marijampoliečių vartininkui darėsi vis sunkiau ir sunkiau. Kauniečiai šventė pergalę 3:0.

FK “Aleksotas-Garliava“ – FK “Druskininkai“. Šioje dvikovoje tikėtasi permainingos kovos, bet FK ,,Druskininkai“ komandos gynybinės pastangos ir žaidimas nuėjo ne tuo takeliu. Apmaudžiai suklydę jie pirmieji praleido įvartį į savo vartus. Antrojo kėlinio pradžia buvo nesėkminga Druskininkų komandai. Jie praleido dar vieną įvartį į savo vartus. Po šios nesėkmės jie pradėjo Kauno rajono komandos vartų šturmą. Tai pavyko tik iš dalies. Susitikimą rezultatu 2:1 laimėjo Kauno rajono atstovai. Šios komandos ,,laidoti“ dar per anksti – taškus jie yra atėmę net iš keturis kartus Lietuvos mažojo futbolo nugalėtojų FK ,,Kauno senjorų“. Paskutiniame ture FK ,,Aleksotas-Garliava“ pasiryžę kovoti dėl 4 vietos.

FK Jonavos “Klevas“ – FK “Sūduvis“. “Sūduvio“ komanda praktiškai nesipriešino jonaviečiams. Nors susitikimas klostėsi gan išradingai. Jonaviečiai buvo pajėgesni ir nugalėjo rezultatu 5:2 ir užsitikrino VI vietą.

FK “Kauno senjorai“ – FK “Karmėlava“. Pralaimėjimų liūne atsidūrusią FK ,,Karmėlava“ skandino kauniečiai. Papildomos kauniečių pamokos kaip reikia žaisti atvirą futbolą ateityje pravers karmėlaviečiams. Gesinti pavojingas kauniečių atakas ,,pigiomis“ pražangomis nepavyko. Kauno senjorai per pirmąsias keturias žaidimo minutes pelnė tris įvarčius(futbolinis kindermatas) ir davė suprasti, kad intrigos nebus. Susitikimą kauniečiai laimėjo 7:1.Tris įvarčius į karmėlaviečių vartus ,,įsūdė“ P.Akmanavičius. Paskutinis turas šioms ekipoms praktiškai nieko nelemia. Pergalių skonį užmiršę karmėlaviečiai dar turi galimybę pasiekti nors vieną pergalę, tačiau futbolo takelį reikia pabarstyti prieskoniais…

FK “Utenio senjorai“ – FK “Seimas“. Ar pavyks turo šeimininkams perlipti vilniečių barjerą ir iškovoti itin svarbius taškus. Tuo tarpu FK ,,Seimas“ apie kitokį rezultatą nei pergalė negalvojo. Neišnaudoję idealios progos įmušti įvartį aikštės šeimininkai buvo nubausti. Visa ,,Utenio senjorų“ komanda demonstravo kovingumo charakterį, bet sekmė šį kartą atsuko nugarą. Susitikimą vilniečiai laimėjo rezultatu 4:1. ,,Mums svarbu patekti į keturių stipriausių komandų ešeloną ir kovoti dėl taurės“ – taip pasakė uteniškių žaidėjas D.Širvys.   Reikia tikėtis, kad į paskutinį turą Kaune uteniškiai neatvyks dalyti ,,spalvingų“ saldainiukų…tai iššūkis patiems sau ir renkamas taškų derlius turėtų padidėti ir tuomet išsipildys aukštaičių atstovų noras. 

 

A grupės VI turo rezultatai

Rugpjūčio 6 d. (šeštadienis), Utenos “Utenio” stadionas

41. FK Utenio senjorai – FK Druskininkai 3:2
42. FK Karmėlava – FK Seimas 2:8
43. FVK Sūduvis – FK Kauno senjorai 0:3                                            
44. FVK Klevas – FK Aleksotas-Garliava 1:5
45. FK Aleksotas-Garliava – FK Druskininkai 2:1                  
46. FVK Klevas – FK Sūduvis 5:2  
47. FK Kauno senjorai- FK Karmėlava 7:1
48. FK Utenio senjorai – FK Seimas 1:4

 

A grupės turnyro lentelė:

 

Komandos

Rung.

Prg.

Lyg.

Prl.

Įv. sk.

Tšk.

1

FK Seimas (Vilnius)

12

11

0

1

39-10

33

2

Kauno senjorai (Kaunas)

12

10

0

2

31-11

30

3

FK Aleksotas-Garliava (Kauno r.)

12

8

0

4

30-15

24

4

FK Druskininkai (Druskininkai)

12

7

0

5

26-13

21

5

FK Utenio senjorai (Utena)

12

6

1

5

22-20

19

6

FVK Klevas (Jonava)

12

2

2

8

20-40

8

7

FK Karmėlava (Kauno r.)

12

0

4

8

13-40

4

8

FVK Sūduvis (Marijampolė)

12

0

1

11

8-40

1

Rezultatyviausi žaidėjai:                                                                                                                                                             

1. P.Šmigelskis (Aleksotas-Garliava) – 14 įv.; 2-4. A. Chiara, G.Torčinovas (FK Seimas), A.Labukas (FK Druskininkai)- po 10 įv.;  

 

Klaipėdoje sužaistas 2016 m. Lietuvos senjorų (50 metų ir vyresni) mažojo futbolo pirmenybių B pogrupio V turas.

Šis turas pasižymėjo tuo, kad  nuo rungtynių baigties priklausė ar į finalinį turą (kuris vyks Kaune rugsėjo 10 d.) patekusios keturios komandos kovos dėl pirmenybių medalių, ar dėl Lietuvos Masinio futbolo asociacijos taurės.

SK Žvelgaitis – FK Babrungas-Mastis. Šioje dvikovoje  komandoms  buvo labai reikalingi taškai. Žagarėčiams-atidaryti taškų sąskaitą, o senjorams iš Žemaitijos taškai padėtų pataisyti turnyrinę padėtį: mat jiems ant kulnų lipa šiauliečiai. Bet kaip sakoma, prieš vėją nepapūsi. 2:0 laimėjo  FK Babrungas-Mastis.

FK Klaipėdos veteranai – FK Veteranas(Kretinga). Šiame susitikime nestigo aštrių momentų. Pirmi įvartį tarpusavio derbyje įmušė  Kretingos senjorai(V.Burba) . Bet klaipėdiečiai atstatė pusiausvyrą (S.Adomaitis), o po to ir persvėrė rezultatą(K.Andriūnaitis) laimėdami susitikimą rezultatu 2:1, tuo patvirtindami savo dalyvavimą finaliniame ture.

FK Veteranas – FK Ekrano senjorai. Kaip ir klaipėdėčiams senjorams iš Panevėžio  šis susitikimas lėmė, ar pergalės atveju jie patenka iškart į finalinį ketvertą kovoti dėl pirmenybių medalių, ar tai bus atidėta antram bandymui rungtynėse su senjorais iš Šiaulių.  Matyt futbolininkai iš Panevėžio turėjo daugiau ryžto, motyvacijos ir jie pasiekė jiems taip reikalinga pergalę  rezultatu 2:0.

FVK Šiauliai – SK Žvelgaitis. Šiais metais senjorams iš Žagarės nelabai sekasi su stabilesniu komandos žaidimu. Atkakliai priešinėsi pirmajį kėlinį, antrame rungtynių kėlinyje beviltiškai nusileista šiauliečiams rezultatu 6:0 (R.Saldausko „hetrikas“).

FK Ekrano senjorai –FVK Šiauliai. Panėvėžiečiams pasiekus pergalę pirmose rungtynėse uždavinys patekti į finalą kovoti dėl medalių buvo įvykdytas. Šiame susitikime  senjorai iš Šiaulių greitai pramuuūšė ekraniečių gynybą ir ramiai pabaigė rungtynes laimėdami rezultatu 4:0.

FK Babrungas-Mastis – FK Klaipėdos veteranai. Klaipėdos senjorams finalas jau buvo pasiektas: jie kovos dėl medalių.  Bet prestižas, matyt, neleido jiems atsipalaiduoti. Na ir žemaičiai parodė savo charakterį. Tad kova aikštėje buvo bekompromisinė.  Pirmavo ir viena, ir kita komanda. Įvarčių netrūko. Galutinis rezultatas 5:3 (A.Tolučio hetrikas) pergalę ir pirmą vieta pogrupyje šventė klaipėdiečiai. 

 

B grupės V turo rezultatai

Rugpjūčio 6 d. (šeštadienis), Klaipėdos centrinio stadiono atsarginė aikštė

25. SK Žvelgaitis – FK Babrungas-Mastis 0:2
26. FK Klaipėdos veteranai – FK Veteranas 2:1
27. FK Veteranas  – FK Ekrano senjorai 0:2
28. FVK Šiauliai – SK Žvelgaitis 6:0
29. FK Ekrano senjorai – FVK Šiauliai 0:4
30. FK Babrungas-Mastis – FK Klaipėdos veteranai 3:5

 

B grupės turnyrinė lentelė

 

 

Komandos

Rung.

Prg.

Lyg.

Prl.

Įv. sk.

Tšk.

1

FK Klaipėdos veteranai (Klaipėda) 

10

7

3

0

28-9

24

2

FK Ekrano senjorai (Panevėžys)

10

6

2

2

17-12

20

3

FVK  Šiauliai (Šiauliai)

10

5

3

2

30-7

18

4

FK Babrungas-Mastis (Telšiai)

10

4

4

2

17-11

16

5

FKVeteranas (Kretinga)

10

2

0

8

6-24

6

6

SK Žvelgaitis (Žagarė)

10

0

0

10

2-37

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rezultatyviausi žaidėjai:

1. R.Saldauskas (Šiauliai) -10 įv.,  2-3. O.Čmyrj (Klaipėdos veteranai), V.Kavolis (Šiauliai)- po 9 įv., 4. A.Gylys (Klaipėdos veteranai) -8,  5. S.Šimkus (Babrungas-Mastis) – 6 įv.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS