Neįgaliesiems

Moterų I lygos startas – šį penktadienį

Balandžio 12-ąją įvyks pirmojo turo rungtynės Kauno, Mažeikių, Panevėžio ir Tauragės stadionuose.

2019 m. sezone Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) Pirmoje lygoje varžysis 10 komandų, kurios suskirstytos į Pietų ir Šiaurės regionų grupes. Visos komandos iki spalio mėnesio sužais 10 turų, po kurių stipriausios 8 komandos atkrintamųjų varžybų principu tęs kovą dėl medalių.

Pietų regiono varžybų tvarkaraštis ir statistika

Šiaurės regiono varžybų tvarkaraštis ir statistika

Artėjant pirmenybių startui, pakalbinome komandų, kurios pirmo turo rungtynes žais namų aikštėse, atstoves apie keliamus tikslus ir lūkesčius.

Mažeikių „Triumfas“ priims 2018 m. sezono nugalėtoja tapusią FK „Jonavą“. Mažeikiškių gynėja Nerėja Balvočiūtė atskleidė, kad komanda atjaunėjo bei laukia papildymo iš Žemaitijos regiono. „Kiekvieną dieną būna treniruotės, mergaitės žaidžia kaip užsivedusios, na komandoje esama ir jaunesnių 2004–2005 metais gimusių merginų. Rungtynėse prie mūsų jungsis ir kitų miestų žaidėjo, tai būtų iš Plungės ir iš Telšių. Yra mergaičių, kurios tikrai labai gerai žaidžia ir, manau, tikrai jos gerai pasirodys.

Šiaurės regiono grupės komandos labai stiprios, yai turėsime kovoti iš visų jėgų, kad pasipriešintume šioms galingoms varžovėms“.

Vilkaviškio FK „Šešupė“ suvienijo jėgas su Tauragės merginų FK ir savo namų rungtynes žais Tauragėje. Pirmasis mūšis lauks su sostinės MFA „Žalgirio“ ekipa, pernai žaidusia A lygoje.

„Treniruotės dabar vyksta labiau fiziškai pasiruošti. Buvo daug kontrolinių rungtynių su berniukais, bet žaidėme salėje. Sau mes tikslus išsikėlėme patekti į stipriausiųjų trejetuką. Nei Pietų regione, nei kitame regione nėra silpnų komandų. Visos jos nori laimėti, taip pat ir mes. Mūsų grupė yra stipri ir tikrai labai kovinga, mes nepasiduosim ir stengsimės kovoti iki galo“, – įvertino kapitonė Dovilė Dockaitė.

Panevėžyje per pastaruosius metus juntamas moterų futbolo pakilimas. Pernai metų pirmenybėse aukštaitės pateko į finalinį ketvertą, o kovo 10-ąją pirmąkart klubo istorijoje iškovojo Lietuvos salės futbolo čempionių titulą.

Ar sugebės panevėžietės pratęsti pozityvią sezono eigą ir iškovoti medalius? Savo žygį jos pradės dvikova su „SC-Ukmergės“ ekipa. „Šiam sezonui mes tvirtai  pasiruošusios, daug treniravomės, taip pat gerai pasirodėme per draugiškas rungtynes prieš MFA „Žalgirį“. Stengsimės parodyti per rungtynes mūsų treniruočių pastangas ir išeiti iš grupės kuo geresniu rezultatu“, – patikino vartininkė Viktorija Laksaitė.

Kauno SM „Tauras“ priims Vilniaus regiono junginę komandą. Krašto saugė Jovita Stravinskaitė pažymėjo, kad liko patenkinta intensyviu pasiruošimu. „Jau sužaidėme dvejas draugiškas rungtynes su berniukais. Žaidėjos treniruotėse atiduodavo visą save, todėl procesas vykdavo sklandžiai. Trenerė akcentavo fizinį darbą bei perdavimo kokybę, todėl ir sieksime šiame sezone būti taktiškos ir agresyvios. Penktadienį stengsimės nugalėti – juk visuomet yra smagu laimėti pirmas rungtynes, o kai jos vyksta namuose, manau, nėra geresnio jausmo, todėl ir stengsimės pirmus taškus būtent ir iškovoti Kaune.“

Pirmojo turo tvarkaraštis:

17:00 val. FK „Šešupė“-MFK – MFA „Žalgiris“, Tauragės dirbtinės dangos stadionas

17:00 val. FK „Triumfas“ – FK „Jonava“, Mažeikių miesto stadionas

17:30 val. FA-FK „Panevėžys“-PRSSG – „SC-Ukmergė“, Panevėžio Žemynos progimnazijos stadionas

18:00 val. SM „Tauras“ – Vilniaus regiono JK, Nacionalinės FA stadionas

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS