Neįgaliesiems

Lietuvos moterų futbolo rinktinė Europos čempionato atranką pradės Šiauliuose

Rugpjūčio 29-ąją, 18:30 val., Šiaulių centriniame stadione bus galima išvysti Lietuvos moterų nacionalinės rinktinės susitikimą prieš patyrusią Kroatijos rinktinę.

Šia data bus duotas startas atrankai į Europos moterų čempionatą, kuris 2021 metais vyks Anglijoje.

Rimanto Viktoravičiaus treniruojama Lietuvos rinktinė pateko į H grupę ir žais su Šveicarijos, Belgijos, Rumunijos bei Kroatijos ekipomis. Grupių etapo rungtynės namų ir išvykos principu truks iki 2020 m. rugsėjo 22 d.

Žvelgiant į dabartinę Kroatijos moterų rinktinę, galima susidaryti vaizdą, jog Lietuvos futbolininkių laukia nemenkas iššūkis. Varžovės iki šiol buvo sužaidusios ne vienas aukšto rango rungtynes su Rusijos, Kamerūno ir Bulgarijos rinktinėmis, kuriose pasiekė pergalę prieš Bulgarijos futbolininkes rezultatais 6:0, o kitose – 3:1.

Kroatijos moterų rinktinę sudaro įvairių profilių turinčios futbolininkės. Nemaža dalis jų atstovauja užsienio klubams: Italijos „Juventus“, „Milan“, Vokietijos „Crailshan“, „Bayer Leverkusen“, „Jena“, Švedijos „Rosengard“, Austrijos St. Pölten, Lenkijos ,,Lęczna”.

Kita dalis atstovauja vietiniam šalies klubui „Split“, kuris pastarąjį sezoną tapo Kroatijos Aukščiausios moterų lygos čempionu. Dar kelios žaidėjos yra ir iš žymiausio Kroatijos moterų klubo „Osijek“, kuris iki „Split“ pergalės čempionate buvo nenugalimas 11 metų ir eilės.

Tuo metu Lietuvos moterų rinktinė gali pasigirti tik kelių žaidėjų platesniu klubų profiliu. Liucija Vaitukaitytė atstovaujanti Ispanijos aukščiausios lygos ekipai „Sevilla“, Gabija Gedgaudaitė žaidžianti Lenkijos vicečempionėd KKPK „Medyk Konin“ gretose, Rita Mažukelytė atstovauja Šveicarijos „Rappeswill-Jona“ ekipai bei Oksana Imanalijeva yra sukirtusi rankomis su Anglijos „Kings Lynn Town Ladies“ klubu.

Lietuvos moterų nacionalinės rinktinės kapitonė ir ilgametė vartų sergėtoja Greta Kaselytė-Lukjančukė ragina atvykti į Šiaulų miesto centrinį stadioną ir palaikyti lietuvaites prieš galingą Kroatijos ekipą.

„Šiaulių miesto žmonėms patinka moterų futbolas, todėl manau, kad sulauksime nemažai palaikymo. Dauguma moterų rinktinės žaidėjų Šiaulių miesto stadioną laiko savo namų aikšte, todėl žaisdamos Šiauliuose jausimes turinčios užnugarį,” – dėstė G. Kaselytė-Lukjančukė.

Kaip pastarosios kovos su nacionaline rinktine nuteikė komandą ateities rungtynėms?

Paskutinės rungtynės nuteikė neblogai. Baltijos taurės rungtynėse su estėmis pasiekėme pergalę, o prieš Latvijos ekipą demonstavome tikrai gerą žaidimą. Nors rezultatas netenkina, tačiau tai buvo puiki proga pasimokyti iš savo klaidų. Į ateitį žiūrime ir pozityviai, ir realistiškai. Puikiai suprantame, kad turime daug ką patobulinti tiek individualiai, tiek komandiškai.

Ką šiuo metu veikia moterų rinktinės narės?

Dauguma moterų rinktinės narių šiuo metu sportuoja ir ruošiasi su „Gintros“ klubu, kitos žaidėjos palaiko formą treniruodamosios individualiai.

Kaip vyks pasiruošimas pirmajai dvikovai prieš Kroatijos rinktinę?

Rugpjūčio pabaigoje prieš rungtynes su Kroatija turėsime trumpą treniruočių stovyklą, kurioje trenerių štabas stengsis priminti pagrindinius mūsų žaidimo aspektus ir detaliau supažindins su priešininkių žaidimu.

H grupės rungtynių datos:

2019 m.:

Rugpjūčio 29 d. 18:30 val. Lietuva – Kroatija
Rugsėjo 3 d. Šveicarija – Lietuva
Spalio 4 d. Lietuva – Šveicarija
Lapkričio 8 d. Rumunija – Lietuva
Lapkričio 12 d. Belgija – Lietuva

2020 m.:
Balandžio 10 d. Kroatija – Lietuva
Birželio 5 d. Lietuva – Rumunija
Birželio 9 d. Lietuva – Belgija

Teksto autorystė: Futbolas.lt

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS