Neįgaliesiems

Moterų rinktinei dėmėsys prideda pasitikėjimo

Lietuvos moterų futbolo rinktinė ketvirtadienį Šiaulių centriniame stadione pradės atranką į Europos čempionatą. Į treniruočių stovyklą susibūrusios žaidėjos į naują iššūkį žvelgia su džiaugsmu ir pasitikėjimu savo jėgomis.

Pirmąsias rungtynes mūsiškės sužais su Kroatija, o rugsėjo 3 dieną išvykoje mes iššūkį Šveicarijos atstovėms. Rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius įvertino varžoves H grupėje ir išskyrė lietuvaičių ryžtą.

„Akcentuojame, kad tai istorinis atvejis, pirmąkart dalyvausime pagal naują formatą. Turėsime pajėgias varžoves iš Balkanų, Belgijos ir Šveicarijos. Motyvacijos mūsų merginoms tikrai nestinga. Kroatės yra iš Balkanų, kur visi moka žaisti futbolą. Jos yra kieto charakterio, pakankamai aukšto techninio lygio. Praeitame atrankos etape jos ne itin sėkmingai pasirodė, bet sužaidė lygiosiomis su Pasaulio futbolo čempionato dalyvėmis švedėmis ir tai parodo, jog jų komanda pajėgi“, –  teigė rinktinės strategas.

Ispanijoje žaidžianti saugė L. Vaitukaitytė pažymėjo, jog šis atrankos ciklas suteiks reikšmingos patirties atjaunėjusiai Lietuvos rinktinei. „Labai džiugu, jog pasikeitė atrankos formatas,  moterys kaip ir vyrai dabar žais namie ir išvykoje, turės daug rungtynių. Nors ir varžovės sunkiai įkandamos, yra naudinga sužaisti tokias rungtynes, įvertinti savo lygį. Manau, kad po tokios patirties ir kyla lygis“, – pažymėjo Santandero “Racing” žaidėja.

Radviliškyje Lietuvos rinktinę aplankė LFF prezidentas Tomas Danilevičius, kuris sakė, kad futbolininkių pasirodymai šiuo žaidimu sudomino ir jo dukrą. Sėkmės linkėjo ir Lietuvos moterų futbolo asociacijos prezidentas Artūras Krukis bei Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Gintautas Mirauskas. Žaidėjoms ir trenerių štabui buvo įteiktos atminimo dovanos.

„Pačioms žaidėjoms teikia pasitikėjimo, jog juntamas dėmesys iš LFF ir kitų atstovų. Man asmeniškai labai patinka, jog Europoje moterų futbolas yra labai populiarus ir Lietuvoje jis pastaraisiais metais itin populiarėja. Kuo daugiau komandų nuo mokyklinio amžiaus merginų įsitraukia į futbolą, tuo bus puikiau, nes šioje srityje galime augti kaip futbolo valstybė dedant pamatus ateičiai“,  – pakomentavo rinktinės gynėja Algimantė Mikutaitė.

Žiūrovams įėjimas į rungtynes Šiaulių m. savivaldybės stadione yra nemokamas. Prieš rungtynes atvykusiųjų laukia moterų festivalis su įvairiomis pramogomis. Dvikova su Kroatija prasidės nuo 18:30 valandos, ji bus transliuojama per „Lietuvos futbolas“ Facebook ir Youtube paskyras.

Rinktinės treniruotės akimirkos (Sauliaus Čirbos nuotr.):

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS