Neįgaliesiems

Konkursą laimėję moksleiviai Berlyne stebėjo Bundeslygos rungtynes

Kartu su Goethe‘s institutu Lietuvoje LFF narės Masinio futbolo asociacijos surengto konkurso „6:0 vokiečių kalbos naudai“ pagrindinio prizo nugalėtojai Kauno moksleiviai Vokietijos sostinėje Berlyne stebėjo Bundeslygos rungtynes ir apsilankė „Hertha” klube.

Edukaciniame futbolo konkurse 5-6 klasių moksleiviams Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „Fußball–Löwen“ (Futbolo liūtai) šių metų pavasarį laimėjo pagrindinį prizą – kelionę į Berlyną.

Šia galimybe kartu su bendraamžiais iš Čekijos moksleiviai pasinaudojo spalio 24–27 dienomis. Pirmiausia jų laukė vizitas Berlyno „Hertha“ klubo akademijoje.

„Akademijos darbuotojai supažindino svečius su akademijos vertybėmis, iniciatyvomis ir galimybėmis tobulėti bei siekti savo tikslų. Akademijos atstovas akcentavo akademiškumo ir sportiškumo dermę, galimybes ir išteklius auginant ir puoselėjant gebėjimus. Čia taip pat akcentuojamas ir ryšys tarp ugdytinio, jo tėvų ir mokymo įstaigos“, – apie kelionės pradžią rašė moksleivius lydėjusi Kauno jėzuitų gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Ingrida Stonienė.

Kauniečiai turėjo galimybę pasitreniruoti su bendraamžiais ir pabendrauti su treneriais, o vėliau keliavo į Berlyno olimpinį stadioną, kur vyko „Hertha“ ir „Hoffenheim“ rungtynės.

„Bundeslygos varžybas stebėti gyvai – bet kurio futbolo sirgaliaus svajonė. Tokią svajonę realizavome ir mes. Sirgalių kuriama nuotaika, emocijos, džiaugsmai ir nusivylimai užburia ir įtraukia į futbolo karštinę. Nesvarbu, kad „Hertha“ BSC pralaimėjo, bet kovingumo, ryžto, ištikimybės bei pagarbos klubo sirgaliams galime tik pavydėti“, – įspūdžius aprašė pedagogė.

Moksleiviai taip pat turėjo laiko aplankyti Berlyno įžymybes, pamatyti istorines vietas, apie kurias žinojo iš pamokų, edukaciją pratęsė interaktyviame muziejuje „Futurium“

„Dėkojame Europos finalinio renginio Berlyne organizatoriui Gerald Prell už priėmimą ir programą Vokietijos sostinėje bei konkurso organizatoriams – Goethe‘s institutui Lietuvoje ir Lietuvos futbolo federacijai“, – teigė Kauno Jėzuitų gimnazijos mokytoja.

Konkursas „Vokiečių kalbos naudai“ rengiamas nuo 2016 metų. Registracija naujam sezonui planuojama lapkričio pabaigoje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS