Neįgaliesiems

LFF II lyga: sugrįžę lyderiai atrodo dar grėsmingiau

Šeštadienį startavęs 14-asis II lygos turas truko net penkias dienas, o jo pabaigą simbolizavimo netikėta Tauragės „Tauro“ pergalė prieš vieną čempionato lyderių „Žalgirio“ C jaunimą. Ture užfiksuotos trejos lygiosios.

Nuliai

Per pirmąją sezono dalį, per kurią buvo sužaistos 108 rungtynės, vos šešis kartus užfiksuotos nulinės lygiosios. Tryliktajame, poatostoginiame, ture tas skaičius išaugo iki aštuonių. Šįsyk įvarčių neįmušta centrinėje dvikovoje tarp „Kauno Žalgirio“ B ir „Šilutės“ bei Marijampolėje tarp antrinių komandų „Sūduvos“ B ir „Dainavos“ B.

Pirmosios lygiosios reiškia, kad „Šilutė“ sugebėjo išsaugoti antrą poziciją, o Dominyko Galkevičaus auklėtiniai – trečiąją.

Poatostoginiame ture buvo užfiksuotos ir dar vienos lygiosios Radviliškyje vykusiose rungtynėse aikštės šeimininkai dusyk pirmavo, tačiau „Viltis“ dusyk lygino rezultatą. Jei ne minus trys taškai sezono pradžioje – radviliškiečiai dar pretenduotų į pirmąjį dešimtuką. „Viltis“ dešimtuke vis dar yra.

Lyderiai

Tvirtai ant pirmojo laiptelio žygiuojantys Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkai iškovojo dar vieną pergalę, šįkart 3:0 nugalėję Kybartų „Sveikatą“. Šioje dvikovoje ne pati pergalė buvo svarbiausia, o Giedriaus Barevičiaus treniruojamos komandos sudėtis.

Prie buvusios komandos prisijungė didžiulę patirtį A lygoje turintis Valentinas Jeriomenko, taip pat Edvinas Baniulis, Joris Dėlkus, Povilas Kalimavičius. Su šiais žaidėjais LFF II lygoje „TransINVEST“ atrodo sunkiai įveikiama.

Tačiau net ir ne sudėties papildymas yra svarbiausias dalykas kalbant apie šią komandą. Kur kas svarbiau yra tai, kad Palangoje reabilitaciją atliekantis šios komandos žaidėjas Gajus Kulbis pagaliau stojasi ant kojų.

Sensacija

Tauragės „Tauro“ komanda ilgą sezono dalį leido tarp paskutinių lygos komandų, tačiau per paskutines ketverias rungtynes iškovoti dešimt taškų leido jai pakilti net iki aštuntos vietos. Paskutiniajame ture tauragiškiai 2:0 nugalėjo „Žalgirį“ C, abu įvarčius įmušdami pačioje dvikovos pabaigoje.

Netrukus Tauragės komandos laukia tiesioginiai konkurentai „Vilties“ futbolininkai. Įveikus šį barjerą, galimybės išlikti pirmajame dešimtuke po pirmojo rato stipriai padidėtų.

Pirmavo, bet pralaimėjo

Dvejose turo rungtynėse įmuštas (arba įmušti) įvartis nepagelbėjo. „Utenis“ rungtynėse su „Džiugu“ B po Dominyko Pašilio įvarčio pirmavo, tačiau vėliau aikštėje šeimininkavo Telšių atstovai. Verta pažymėti, kad šioje dvikovoje „Džiugui“ B atstovavo ir pagrindinės komandos žaidėjų: Marius Paukštė, Domantas Šluta ir Dovydas Virkšas.

Dar skaudžiau dvikova pasibaigė turnyro autsaideriui „Hegelmann“ B klubui, kuris sužaidus pusvalandį pirmavo 2:0. Vėliau į šios komandos vartus buvo skirti du vienuolikos metrų baudiniai, dar du įvarčius „Fortūna“ įmušė iš žaidimo.

Po šio pralaimėjimo Kauno rajono komanda prarado net ir teorines viltis pakilti iki pirmojo dešimtuko. „Fortūna“ kaip tik ir yra ant to dešimtojo laiptelio.

Visi turo rezultatai:

„Kauno Žalgiris“ B – „Šilutė“ 0:0;

Vilniaus raj. „TransINVEST“ – Kybartų „Sveikata“ 3:0;

Kauno „Fortūna“ – Kauno raj. „Hegelmann“ B 4:2;

„Jonava“ B – Klaipėdos FM 1:4;

Telšių „Džiugas“ B – Utenos „Utenis“ 3:1;

FSK „Radviliškis“ – Vilniaus „Viltis“ 2:2;

Marijampolės „Sūduva“ B – Alytaus „Dainava“ B 0:0;

Vilniaus „Ateitis“ – Joniškio „Saned“ 0:5

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Žalgiris“ C 2:0;

FK „TransINVEST“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS