Neįgaliesiems

Trečiasis LSFL turas: VU pirma pergalė ir Vilniaus TECH pirmasis taškas

Antradienį Lietuvos studentų futbolo lygoje sužaistos dvejos trečiojo turo rungtynės. Vienose Vilniaus universiteto rinktinė 3:0 nugalėjo trečią nesėkmę patyrusį Lietuvos sporto universitetą, o antrose – VDU ir Vilniaus TECH futbolininkai pasidalino po tašką.

VU – LSU 3:0

Praėjusio sezono lygos nugalėtojams VU studentams prireikė dvejų rungtynių, kad jie atidarytų naujojo sezono pergalių grafą. Po lygiųjų Kaune Rimanto Turskio auklėtiniai užtikrintai įveikė kol kas labai sunkiai sezoną pradėjusius LSU studentus.

Nepaisant didelio galutinio skirtumo, rungtynės prasidėjo apylygiai ir nei viena, nei kita komanda didesnio pranašumo neturėjo, o ir progų nei prie vienų, nei prie kitų vartų nebuvo. Situacija pasikeitė, kai Deividas Maciulis baudos aikštelėje buvo nutemptas už marškinėlių, o arbitras skyrė vienuolikos metrų baudinį. Jonas Lebedevas tą baudinį realizavo, o VU išsiveržė į priekį.

Po pertraukos vaizdas pasikeitė – tris keitimus atlikę vilniečiai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir, atrodė, kad tik laiko klausimas, kada jie savo pranašumą padidins. Tai įvyko skaičiuojant paskutines rungtynių minutes, kai Evaldas Valasevičius pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o VU rinktinėje debiutavęs Alexandre Boueye galva užbaigė ataka smūgiu į vartų tinklą.

Jau per pridėtą laiką savo žodį tarė ir Giedrius Onuškevičius, kuris individualiais veiksmais įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu maždaug iš penkiolikos metrų savo komandos persvarą padidino iki 3:0.

„Žaisti tokiu oru – vienas malonumas. Aišku, iš savo komandos pirmojo kėlinio norėjosi daugiau, tačiau po pertraukos, manau, kad buvome geresnė komanda. Džiaugiuosi, kad pagaliau buvo registruotas A. Boueye, kuris mums bus didelė pagalba. Apskritai, susirinkusiems renginys turėjo patikti“, – sakė Rimantas Turskis.

VDU – VILNIUS TECH 1:1

Stipriai sudėtį pakeitę praėjusio sezono autsaideriai Vytauto Didžiojo universiteto studetai nepralaimėjo antrų rungtynių paeiliui. Maža to, nedaug trūko, kad jie būtų laimėję antras rungtynes ir su Klaipėdos universitetu dalintųsi pirmą – antrą vietas.

„Norėjome daugiau ir į aikštę ėjome tik vienam tikslui – laimėti. Tikslo nepasiekėme, vadinasi, ne viskas pavyko, ką planavome“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Rungtynės prasidėjo itin ramiai. Komandos ieškojo varžovų klaidų, tačiau pačios nerizikavo. Visas žaidimas buvo paremtas pozicinėmis atakomis, o kontratakoms vietos šioje dvikovoje nebuvo.

Kiek geresnis kauniečių žaidimas davė jiems rezultatą kėliniui besibaigiant. Iš krašto Nojus Akinis atliko perdavimą Povilui Katinui, kuris vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Iškart po pertraukos savo žodį tarė Giedriaus Barevičiaus komanda. Kauniečiai prasižengė ir sustojo. Teisėjas, matydamas vilniečių pranašumą, žaidimo nestabdė. Tuo pasinaudojęs Valdas Vitkauskas rezultatą išlygino.

„Įmušėme į rūbinę, prasileidome dar neužbaigę pertraukos. Išėjome nepasiruošę ir mus už tai nubaudė. Apmaudu, nes kontroliavome rungtynes ir sukūrėme daugiau progų“, – kalbėjo M.Gintalas.

Po išlyginamojo įvarčio VDU buvo kiek geresnė komanda aikštėje, tačiau abiem komandoms trūko aštrumo puolime, tad įvarčių daugiau įmušta nebuvo.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS