Neįgaliesiems

Futsal A lygos turas: VIP „gimdymas“ ir emocijos Jonavoje

Pasiruošimą UEFA Čempionų lygai „Kauno Žalgiris“ baigė galinga pergale prieš „Panevėžį“ 12:0. Atrodo grėsmingai, tačiau kauniečiams tai nėra sezono pergalė. Grėsmingai atrodo ir 48 įmušti įvarčiai per visą trečiąjį turą, tačiau tai irgi nėra rezultatyviausio turo rezultatas.

12 įvarčių per rungtynes praėjusį savaitgalį užfiksuota ir „Saulės krašto“ – „Bruklino“ rungtynėse, kur vilkaviškiečiams iki pergalės penkių įvarčių neužteko. Kitokia istorija užfikuosta Radviliškyje, kur penkių įvarčių VIP komandai pakako, kad pagaliau būtų nutraukta nelaimėtų rungtynių serija.

„Vikingai“ ir „Gargždų Pramogos“ savo varžovus nugalėjo gana lengvai.

Pasiruošimas

Kai prieš savaitę „Kauno Žalgiris“ ir „Vikingai“ sužaidė lygiosiomis, kauniečių treneris Edvinas Alimkinas pažymėjo, kad prieš Čempionų lygą yra labai gerai turėti tokį stiprų sparingo partnerį. Akivaizdu, kad po dvikovos su „Panevėžiu“ to paties treneris pasakyti negali, nes aikštėje žaidė dvi skirtingo kalibro komandos.

Nepaisant dvylikos per rungtynes pelnytų įvarčių, „Kauno Žalgiryje“ neatsirado nė vieno žaidėjo, kuris galėtų pasigirti hetriku. Taip jau gavosi, kad Albertas Voskunovič, Arthuras, Kaique ir Deividas Reimaris formino dublius, dar keturi žaidėjai pasižymėjo po kartą.

Tarp tų žaidėjų ir Wesley, pelnęs įspūdingą įvartį kulniuku – įvartį, tapusį ne tik gražiausiu savaitės įvarčiu, bet ir pretendentu į metų įvartį.

Penki

Per šį sezoną nė vienas žaidėjas per rungtynes nebuvo pelnęs daugiau trijų įvarčių, o šįsyk Jonavos „Vikingų“ legionierius iš Ukrainos Orestas Borgunas jų sumušė net penkis. Artėjant į pabaigą pirmajam kėliniui savo šou pradėjęs ukrainietis varžovams nedovanojo net mažiausių klaidų, o tai lėmė nuolatinį skirtumo augimą. O. Borguno sąskaitoje šį sezoną jau aštuoni įvarčiai.

Ypač po pertraukos, nuolat didindami skirtumą, „Vikingai“ nesuteikė vilčių lygos debiutantams iš Širvintų ir galiausiai laimėjo 8:1.

Šios rungtynės buvo pažymėtos ir dar vienu šio sezono rekordu – trimis raudonomis kortelėmis. Už įžeidžiamus, necenzūrinius žodžius antrojo kėlinio viduryje buvo pašalinti abiejų komandų žaidėjai Benas Spietinis ir Arminas Čivilis. Iškart po to į aikštę rungtynių metu įžengė „trukdydamas žaidėjams, rungtynių oficialiems asmenims“ „Vilkų“ treneris Tomas Janovskis. Jis taip pat pašalintas iš techninės zonos.

Brolis

Kalbėdami apie „Gargždų pramogų“ šio sezono sėkmę, visų pirma, žvelgiame į Genarą Samsoniką, kuris šiemet po ilgesnės pertraukos sugrįžo į gimtąjį miestą. Vis tik, rungtynių su „Turbotransfers“ žvaigžde tapo ne jis, o jo jaunesnysis brolis aštuoniolikmetis Armandas.

A. Samsonikas pelnė ketvirtą, penktą ir šeštą rungtynių įvarčius. Visa komanda per rungtynes sumušė aštuonis ir tokiu būdu iškovojo lengvą pergalę prieš dėl traumų nukraujavusius sostinės atstovus.

Gimdymas

„Atsiprašau už tokį išsireiškimą, bet pergalę išgimdėme. Kol nerandame savo žaidimo, tai taškus turime rinkti tokiu būdu“, – po itin sunkios pergalės prieš „Radviliškį“ sakė VIP veteranas Arsenijus Buinickis.

160 radviliškiečių susirinko į areną pažiūrėti, kaip žaidžia jų miesto komanda. Ir pradžia žadėjo nemažai – „Radviliškis“ pirmavo 1:0, 2:1, tačiau vėliau, daugiausiai Artūro Juchno pastangomis, mačo kontrolę į savo pusę perėmė VIP. A. Juchno įformino hetriką, VIP iškovojo pirmą sezono pergalę radviliškiečius palikdami be taškų.

Pritrūko

Vienas čempionato lyderių „Saulės krašto“ klubas itin užtikrintai pradėjo rungtynes su Radviliškio „Bruklinu“ ir įpusėjus antrajam kėliniui įgijo penkių įvarčių persvarą. Vilkaviškiečių tai neišgąsdino ir jie, perėmę iniciatyvą, pradėjo mažinti deficitą. Likus 95 sekundėms, komandas jau skyrė trys, o likus 75 sekundėms – du įvarčiai.

Per likusį laiką situacija nepakito ir „Bruklinas“ patyrė antrą sezono nesėkmę.

Rezultatai

„Kauno Žalgiris“ – SFK „Panevėžys“ 12:0;

„Saulės kraštas“ – Vilkaviškio „Bruklinas“ 7:5;

„ŠSPC-Radviliškis“ – Mažeikių VIP 4:5;

Jonavos „Vikingai“ – „Širvintos-VGTU Vilkai“ 8:1;

„Gargždų pramogos“ – Vilniaus „Turbotransfers“ 8:0;

„Vikingų“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS