Neįgaliesiems

Futsal A lygos V turas: kuriozai, pasirinkimas ir išsigelbėjimas

Pirmąkart šiame sezone tvarkaraštis Lietuvos futsal A lygos dalyviams dovanojo dvigubą savaitę, tad daugumai jų į aikštes teko sugrįžti po trijų ar keturių dienų. Tas sugrįžimas mums dovanojo rezultatyviausias rungtynes (16 įvarčių), rezultatyviausią kėlinį (9 įvarčiai), rezultatyviausio lygos žaidėjo Oresto Borguno dublį ir net keturias iš penkių įtemptas kovas.

Kuriozai

Pirmąkart šiame sezone net dvejose rungtynėse pirmieji įvarčiai buvo įmušti iš savo aikštės pusės, varžovų vartininkams tiesiog nepataikius į kamuolį. Taip atsitiko „Vikingų“ – „Saulės krašto“ ir „Kauno Žalgirio“ – VIP rungtynėse. Ir jei pastarosiose ta klaida nieko nelėmė, tai pirmose lėmė labai daug.

Pirmoje turnyro lentelės vietoje esantys „Vikingai“ sėkmingiau pradėjo dvikovą ir be minėto O. Borguno įvarčio įmušė dar vieną. Tuomet „Saulės kraštas“ atkuto, išlygino rezultatą ir pradėjo kėsintis į pergalę.

Vis tik, tam nebuvo lemta išsipildyti, nes artėjant dvikovai į pabaigą, tas pats O. Borgunas, kuris yra rezultatyviausias lygos žaidėjas, individualiais veiksmais bei itin tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą pelnė pergalingą įvartį.

Į lygą po Europinių batalijų sugrįžęs „Kauno Žalgiris“ susitikimo pradžioje nusprendė papokštauti. Be tos vartininko klaidos, kurią Arsenijus Buinickis (pats to nenorėdamas) pavertė įvarčiu, pasižymėjo ir Artūras Juchno. Pradėjo kvepėti sensacija? Ne visai, nes laiko iki rungtynių pabaigos dar buvo 38 minutės.

Tiesa, tiek jų net nereikėjo, kad viskas apsiverstų aukštyn kojomis. Vien per pirmąjį kėlinį daugiausiai Wesley pastangomis, žalgiriečiai ne tik kad panaikino dviejų įvarčių deficitą, bet patys įgijo septynių (!) įvarčių persvarą. Wesley pasižymėjo trimis įvarčiais, o dar sykį po jo sukurtos situacijos VIP įsimušė įvartį į savo vartus.

„Kauno Žalgiris“ per ketverias sezono rungtynes yra įmušęs net 41 įvartį. Tokiu ritmu ši komanda dar nežygiavo niekad.

Pasirinkimas

 Tris pergales sezono starte iškovoję „Gargždų pramogų“ futbolininkai patyrė antrą nesėkmę iš eilės. Stipriai dėl traumų nukraujavę gargždiškiai apmaudžiai 2:3 namie nusileido tiesiog puikiai žaidžiantiems debiutantams iš Vilkaviškio „Bruklino“.

Vilkaviškiečiai įmušė pirmieji, gargždiškiai rezultatą išlygino, tada „Bruklinas“ iki kėlinio pabaigos pasižymėjo dar du kartus, o „Pramogos“ – antrojo kėlinio viduryje kartą.

Atėjo laikas lemiamam varžovų vartų šturmui. Kaip įprasta salės futbole, „Pramogų“ treneris Mindaugas Jonelys į aikštę vietoj vartininko metė penktą žaidėją, tokiu būdu ieškodamas daugiau galimybių pasižymėti. Be abejonės, tuo pačiu prisiimdamas riziką dėl savųjų vartų saugumo.

Daugiau nei tris minutes gargždiškiai sėkmingai raičiojo kamuolį, tačiau iki susitikimo pabaigos likus 61 sekundei, kamuolys buvo prarastas tokioje situacijoje, iš kurios Audrius Brokas beveik neturėjo galimybių suklysti.

Žinodamas tai, kad varžovas gali padvigubinti skirtumą ir, iš esmės, uždaryti rungtynes, Tomas Tamošauskas sugriebė A. Broką dviem rankomis ir pasiėmė raudoną kortelę, savo komandą palikdamas žaisti mažumoje.

Kas tokioje situacijoje geriau? Leisti varžovų netrukdomam padvigubinti skirtumą ir uždaryti rungtynes ar likti su vieno įvarčio deficitu, bet tuo pačiu turėti aikštėje vienu žaidėju mažiau ir to žaidėjo dėl diskvalifikacijos neturėti kitose rungtynėse?

„Sunkus klausimas. Jei pabaigoje Algimantas Bačianskis, kai pabėgo vienas prieš vieną, būtų įmušęs, turbūt, būtų visiems aišku, kad sprendimas buvo teisingas“, – po rungtynių kalbėjo M.Jonelys.

Iš tikro, A. Bačianskis likus žaisti devynias sekundes turėjo auksinę progą, tačiau toje situacijoje žibėjo Titas Vitkauskas – vartininkas, kuris savo komandą Gargžduose gelbėjo ne kartą ir ne du, o pirmojo kėlinio pabaigoje per visą aikštę pats pelnė įvartį.

Išsigelbėjimas

Širvintose vykusiose rungtynėse tarp „Širvintų-VGTU Vilkų“ ir „Panevėžio“ nugalėtojas nepaaiškėjo, o tai reiškia, kad širvintiškiai antrose rungtynėse paeiliui nepralaimi. Po įtikinamos pergalės prieš „Turbotransfers“, šįsyk užfiksuotos lygiosios 4:4.

Per visas rungtynes nė viena komanda nebuvo įgijusi didesnės nei vieno įvarčio persvaros ir pats žaidimas daugiau-mažiau buvo apylygis. Galbūt tik išskyrus tą rungtynių dalį, kai panevėžiečiai pirmavo 4:3. Tuomet jie sukūrė kelias labai pavojingas progas, galėjusias virsti penktuoju, veikiausiai, pergalingu įvarčiu. Vartininkas Ronaldas Grižas tose situacijose išgelbėjo komandą, kuri vėliau į turnyro taupyklę įsirašė ketvirtąjį tašką.

Likus žaisti 75 sekundes, kamuolys pataikė į „Panevėžio“ žaidėjo ranką. Panevėžiečių nelaimei, tai jau buvo šeštasis nusižengimas per antrąjį kėlinį, o tai reiškia, kad buvo skirtas 10 metrų baudinys. Jį Arminas Čivilis šaltakraujiškai realizavo.

Raudona kortelė treneriui

 Vis dar pirmos pergalės laukiantis Vilniaus „Turbotransfers“ komandos vadovas ir treneris Marijus Rimas 2:4 pralaimėtose rungtynėse prieš „Radviliškį“ neištvėrė, pasakė viską, ką galvoja apie teisėjus, ir prieš save išvydo raudoną kortelę.

„Už aiškų nepasitenkinimą žodžiu ar veiksmu, įskaitant gėrimų butelių ar kitų objektų mėtymą/ nuspyrimą ir nepagarbą žaidimui, nesportinį elgesį“, – toks įrašas protokole atsirado ties tos raudonos kortelės paaiškinimu.

Esant rezultatui 4:1 ir iki rungtynių pabaigos likus 2:34 min., „Radviliškio“ žaidėjas Marius Baziulis kietai prasižengė prieš Martyną Rumkį.

Kadangi epizodas buvo visiškai šalia „Turbotransfers“ atsarginių suolelio, į konfliktą įsivėlė ir M. Rimas bei „Radviliškio“ atstovas Agnius Juozapaitis. M. Rimui ir M. Baziuliui teisėjas parodė po geltoną kortelę. M. Baziuliui epizodas ties tuo ir pasibaigė, o M. Rimas netrukus buvo priverstas palikti techninę zoną.

„Kauno Žalgirio“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS