Neįgaliesiems

Įvyko pirmasis Esporto A lygos turas: vienvaldžiai lyderiai – „Hegelmann“

Vasario 25 d. įvyko pirmas Esporto A lygos turas, kuriame varžėsi 10 klubų, po sykį sužaidusių tarpusavyje.

Šį kartą geriausiai pasirodė Kauno raj. „Hegelmann“ klubas, kuriam atstovavo Domas Burba ir Raidas Leonas. Žaidėjai laimėjo visas žaistas rungtynes ir kartu su Vilniaus „Žalgiriu“ (Paulius Janušonis) ir Marijampolės „Sūduva“ (Aironas Baniulis) tapo lygos lyderiais.

Šias varžybas atidžiai stebėjo ir Lietuvos esporto rinktinės treneris Algirdas Juškevičius, analizuodamas ir galimus naujus veidus rinktinės sudėtyje.

„Džiugu matyti, kad pagaliau turime nacionalinę lygą – tai buvo laukta ilgai. Galiu pasidalinti, kad stebint rungtynes pamatėme ne vieną maloniai nustebinusį žaidėją. Dėl šios priežasties paskutiniam FIFA eNations „Play-in“ etapui pakviesime keletą žaidėjų, puikiai pasirodžiusių Esporto A lygos pirmajame rate“, – teigė Algirdas Juškevičius.

Antrasis turas vyks kovo 25 d., jame komandos tarpusavyje sužais dar kartą ir išsiaiškins atkrintamųjų dalyves. Keturi klubai varžysis iki keturių pergalių, o čempionai džiaugsis ne vien stipriausio Lietuvos esporto futbolo klubo titulu, bet ir kelialapiu į FIFA Global Series „Play-In“ etapą.

Apie pirmą ratą ir organizacinę dalį, savo mintimis pasidalino ir LFF esporto vadovas Edgaras Abromavičius.

„Pagaliau įvyko pirmasis lygos turas, dėl kurios teko ilgai dirbti. Tai naujas puslapis futbolo esporto rinkoje Lietuvoje, kuris, tikimės, suteiks naujo impulso kitiems futbolo klubams ieškoti esporto talentų ir jiems padėti atskleisti savo talentą. Nuo šiol turime aiškią struktūrą virtualaus futbolo piramidėje“, – sakė Edgaras Abromavičius.

Turnyro statistika.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS