Neįgaliesiems

LFF II lyga – prie starto linijos. Komandų apžvalga (III dalis)

Paskutinę kovo dieną „Žalgiris“ C – „Dainava“ B komandų rungtynėmis startuos 2023 metų LFF II lygos sezonas.

Šiemet jame varžysis 16 komandų, kurios žais dviejų ratų sistema. Lyginant su praėjusiais metais, lygoje neliko laipteliu aukščiau žengusių Vilniaus rajono „TransINVEST“ ir „Kauno Žalgirio“ B ekipų, taip pat Utenos „Utenio“, „Jonavos“ B, Vilniaus „Ateities“ ir FSK „Radviliškio“. Jų vietas užims Mažeikių „Atmosfera“, FKS „Ukmergė“, Panevėžio rajono „Dembava“ ir Gargždų „Banga“ B.

Jūsų dėmesiui, komandų pristatymas. Trečia dalis – antrinės komandos. Pirmąją dalį skaityti galite paspaudę čia, o antrąją – paspaudę čia.

Alytaus „Dainava“ B (2022 m. – 12 vieta)

Šiemet reprezentacinei Alytaus komandai sugrįžus į A lygą, pagrindinis dėmesys yra skiriamas jai. Kyla klausimas, o kas bus su B komanda? Iš tikro, nieko naujo. Kaip ir pernai, „Dainava“ B turės ruošti žaidėjus pagrindinei komandai bei padėti pasveikti A komandos žaidėjams po traumų.

„Laimėti norisi visada, kad ugdytųsi nugalėtojo mentalitetas, bet tikrai nekeliame tikslo, kad komanda užimtų vieną ar kitą vietą. Norime suteikti galimybę jaunimui”, – komentavo klubo vadovas Žydrūnas Lukošiūnas.

Kauno rajono „Hegelmann“ B (2022 m. – 17 vieta)

Pernai ilgą laiką turnyro lentelės dugne buvusi ir sezoną ant priešpaskutinio laiptelio užbaigusi „Hegelmann“ B komanda tokiu pat scenarijumi nesivadovaus. Iš esmės, pasikeitusi sudėtis, didelis kontrolinių rungtynių skaičius ir gerokai išaugę tikslai.

„Komplektavome komandą taip, kad ji būtų sudaryta jaunimo pagrindu su keliais veteranais. Pernai šiai piramidės komandai skyrėme mažiau dėmesio, o šiemet jau esame orientuoti į rezultatą. Tikslas – šešta vieta”, – sakė klubo direktorius Dainius Šumauskas.

Tas pats jaunimas žais ir Elitinėje lygoje, tad futbolo jam tikrai užteks.

Telšių „Džiugas“ B (2022 m. – 18 vieta)

Praėjusiais metais turnyro lentelės paskutinėje vietoje likusi Žemaitijos sostinės komanda tikisi kilti aukštyn. Nors B komandai konkretūs uždaviniai nekeliami, tačiau šiemet, anot klubo vadovo Martyno Armalio, jai atstovaus ir mažiau žaidybinio laiko A lygoje gaunantys futbolininkai.

„Reikia turėti omenyje, kad tas jaunimas, kuris pernai debiutavo LFF II lygoje, šiemet bus metais vyresnis. Net ir vienerių metų branda tokiame amžiuje yra svarbus dalykas“, – komentavo M. Armalis.

Gargždų „Banga“ B (2022 m. – 16 vieta I lygoje)

Praėjusiame sezone paskutinę vietą antrajame pagal stiprumą divizione užėmusi antrinė „Bangos“ ekipa pagal sportinį principą nukrito į LFF II lygą. Anot klubo vadovo Rimanto Mikalausko, tai apsunkins situaciją siekiant pagrindinio komandos tikslo.

„B komandos užduotis – žaidėjams augti ir užaugti iki A komandos. Be abejo, iš Pirmos lygos tą padaryti gerokai lengviau nei iš II lygos. Todėl, net jei vienas žaidėjas per metus sugebės užaugti per dvi lygas, tai bus geras rezultatas“, – sakė R. Mikalauskas.

Vilniaus „Žalgiris“ C (2022 m. – 6 vieta)

Žalgiriečiai, lyginant su praėjusiu sezonu, galėtų pretenduoti į labiausiai pasikeitusios komandos vardą. Ir viskas čia prasideda nuo pagrindinės komandos. Galima prisiminti, kad jos žaidėjai Meinardas Mikulėnas, Dariušas Stankevičius, Motiejus Burba ir kiti yra paskolinti kitoms A lygos komandoms.

Tai reiškia, kad keičiasi ir „Žalgirio“ B sudėtis, kurioje didžioji dalis pernai C ekipai atstovavusių futbolininkų. Šiemet „Žalgiris“ C bus sudarytas iš U-18, U-19 komandų geriausių žaidėjų.

„Apie jokias vietas negalvojame, o galvojame, kaip leisti žaidėjams apsišaudyti, apsiuostyti pereinant į vyrų futbolą. Taip jau gyvename metai iš metų – procesą pagauni, ateina kitas sezonas ir vėl viskas iš naujo”, – reziumavo Žydrūnas Grudzinskas.

Marijampolės „Sūduva“ B (2022 m. – 4 vieta)

Prieš praėjusį sezoną „Sūduvos“ B treneris Dovydas Lastauskas kalbėjo apie norą sugrįžti į Pirmą lygą. Šiemet treneris tapo ir pagrindinės Marijampolės komandos treneriu, bet kalbėdamas apie savo jaunimą sako, kad tikslai nepasikeitė.

Kaip ir pernai, „Sūduvai“ B atstovaus 2005/ 2006 metų pagrindas, į kurį bus integruojami ir 2007 metais gimę futbolininkai.

„Visi metais paaugę, metais subrendę, tad kito tikslo kelti negalime. Ypač įvertinus tai, kad pernai to tikslo nepasiekėme.

Suprantame, kad nebus lengva, nes lygos lygis bus aukštesnis nei pernai – „Saned“ sustiprėjo, „Atmosfera” sukomplektavo puikią sudėtį, „Šilutė“ bus įdomi kaip pernai. Noriu pasakyti, kad mums bus sunku, bet ne neįmanoma”, – reziumavo D.Lastauskas.

Pirmojo turo tvarkaraštis:

Kovo 31 d. 18.00 val. Vilniaus „Žalgiris“ C – „Dainava“ B;

Balandžio 1 d. 14.00 val. Joniškio „Saned“ – Kybartų „Sveikata“;

Balandžio 1 d. 14.00 val. Gargždų „Banga“ B – Panevėžio raj. „Dembava“;

Balandžio 1 d. 15.00 val. Mažeikių „Atmosfera“ – FKS „Ukmergė“;

Balandžio 1 d. 16.00 val. Klaipėdos FM – Kauno „Fortūna“;

Balandžio 2 d. 13.00 val. Marijapolės „Sūduva“ B – Kauno raj. „Hegelmann“ B;

Balandžio 2 d. 15.00 val. „Šilutė“ – Telšių „Džiugas“ B;

Balandžio 2 d. 19.00 val. Vilniaus „Viltis“ – Tauragės „Tauras“;

„Hegelmann“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS