Neįgaliesiems

Dešimtus metus surengtame „1:0 vokiečių kalbos naudai“ konkurse išaiškinti nugalėtojai

Balandžio 19 dieną Kaune vykusiame finale susirungė 15 komandų iš skirtingų Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų.

 

Dešimtus metus surengtas konkursas „1:0 vokiečių kalbos naudai“ kūrybingai susieja futbolą ir vokiečių kalbą.

 

Finale komandos buvo suskirstytos į grupes ir varžėsi įvairiose srityse – vokiečių kalbos užduotyse, komandų pristatymuose ir, galiausiai, renginį vainikavo futbolo turnyras.

 

Pagrindine konkurso nugalėtoja tapo Kauno jėzuitų gimnazijai atstovaujanti „KJG-TorJäger“ komanda. Ji laimėjo futbolo savaitgalį Berlyne su futbolo treniruotėmis, ekskusijomis po Berlyną, galimybę dalyvauti Bundeslygos varžybose bei apsilankyti Berlyno „Hertha“ futbolo klube.

 

„Čia yra mūsų gimnazijai trečiasis kartas, kada laimime pagrindinį prizą. Prieš pandemiją vyko komandos, kuriai vadovavau, išvažiavimas savaitgalį į Berlyną, o dar šiek tiek anksčiau dalyvavo mano kolegės komanda. Kažkuriais metais įvyko, kad trys kolegės turėjo skirtingas komandas viename finaliniame etape, tai mūsų gimnazijoje futbolas 5–6 klasėse yra neatsiejamas nuo vokiečių kalbos pamokų“, – džiaugėsi Kauno jėzuitų gimnazijos mokytoja Ingrida Stonienė.

 

Visos į finalą patekusios komandos buvo apdovanotos Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos bei Goethe‘s instituto padėkos raštais ir konkurso finalo dalyvių taurėmis ir taurių spalvų konkurso medaliais bei atminimo kamuokiai. Organizatoriai už pagalbą dėkoja UAB „Druskininkų Rasa“.

 

„Manau, kad vokiečių kalbos mokymasis žaidžiant futbolą jau dešimt metų yra sėkmingas. Dirbame su mūsų partneriais – Lietuvos futbolo federacija, Čekijos futbolo mokykla ir taip pat su „Hertha“ BFC Berlyne. Šie partneriai jau daugelį metų yra kartu ir padeda sėkmingai įgyvendinti projektą.

 

Projektas motyvuoja mokinius siekti tikslo – žaisti futbolą ir mokytis vokiečių kalbos. Kartu smagiau ir, tuo pačiu, mokoma komandinio darbo. Šis projektas yra naudingas mokiniams dėl to, kad jie turi įdėti papildomų pastangų, tačiau tuo pat metu gali patirti kažką puikaus – laimėti prizą ir aplankyti Berlyną“, – teigė Goethe´s instituto vadovė Anna Maria Strauß.

 

Renginio reportažas

Renginio albumas (S. Čirbos nuotr.)

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS