Neįgaliesiems

Mergaičių futbolo festivalis nudažė Fanų stadioną rožine spalva

Apie 500 mergaičių penktadienį įtraukė Vilniuje praūžęs Together #WePlayStrong festivalis.

Fanų stadione vykęs renginys pritraukė 1–7 klasių mergaitės iš įvairių sostinės mokyklų. Festivalį organizavo „Vilnius Football Academy“ kartu su Lietuvos futbolo federacija ir Lietuvos moterų futbolo asociacija.

Festivalio dalyvių stadione laukė ne tik įvairios užduotys, bet ir atminimo marškinėliai bei kitos dovanos. Mergaičių įspūdžiai buvo įamžinti nuotaikingoje festivalio fotogalerijoje.

„Together #WePlayStrong“ judėjimo įkvėptų mergaičių futbolo festivalių tikslas yra sukurti saugią ir sveiką aplinką mergaitėms atsiskleisti, užtikrinti galimybę joms dalyvauti futbolo veiklose, didinti žaidėjų skaičių ir moterų futbolo populiarumą Lietuvoje.

„Man labiausiai iš šio festivalio įsimins rekordinis mergaičių dalyvių skaičius, kad apie 500 mergaičių vienu metu žaidė stadione. Tai puikiai parodo, kiek buvo įdėta darbo ir pastangų, tad pirmiausiai norėčiau padėkoti visam organizatorių, trenerių ir savanorių kolektyvui, kuris prisidėjo, kad šis mergaičių festivalis pavyktų. Ačiū mokytojoms, kurios skyrė laiko ir atvežė mergaites į stadioną.

Pamatėme, kokį turime potencialą vystyti mergaičių futbolą. Nors dabar pasaulyje moterų futbolas yra itin toli pažengęs, tokie festivaliai parodo, ką mes galime padaryti Lietuvoje turėdami didelį norą, energiją ir meilę futbolui“, – įspūdžiais pasidalino akademijos direktorius Darvydas Šernas.

„Prieš festivalį nesitikėjau tokios mergaičių gausos, bet kai pradėjo dalyviai eiti būriais vienas po kito, tai jausmas buvo neįtikėtinas. Tiesiog nuostabus jausmas surengti futbolo šventę tokiai publikai. Nors Lietuvos mergaičių futbolo kultūra dar nėra tiek išvystyta, kaip norėtųsi, bet toks didelis skaičius  džiugina ir nuteikia optimistiškai. Turėjome puikią komandą festivaliui surengti, kurią sudarė „Vilnius Football Academy“ kolektyvas, Lietuvos futbolo federacijos, Lietuvos moterų futbolo asociacijos atstovai bei kiti savanoriai.

Vienas iš mūsų akademijos šiųmečių tikslų yra suburti pirmas mergaičių komandas ir tam dedame nemažai pastangų, tiek reklamos prasme, tiek trenerių prasme. Jau yra suformuotos naujos grupės, kuriose gali mergaitės sportuoti. Tos, kurioms patiko šis festivalis, visada gali prisijungti ir mes labai kviečiame“ – sakė vystymo direktorius Robertas Šuškevič.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS