Neįgaliesiems

LFF II lyga: nutrūkusi „Hegelmann“ pergalių serija

Dėl LFF stadiono renovacijos „Žalgirio“ C ir „Vilties“ derbis buvo perkeltas į Senvagės stadioną, o 13-asis LFF II lygos turas užtruko pora dienų ilgiau negu buvo planuota. Per aštuonerias rungtynes staigmenų neužfiksuota, nebent būtų galima išskirti dar vieną stambų „Saned“ pralaimėjimą – 0:9.

Iš viso per turą įmušti 26 įvarčiai, o trimis pasižymėjęs Nedas Totilas iš Tauragės „Tauro“ tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju.

Centrinė dvikova

Pirmą ir trečią vietas iki šio turo užėmę „Hegelmann“ B ir „Atmosferos“ klubai pasislinko po vieną laiptelį žemyn, tarpusavio dvikovoje užfiksavę lygiąsias 1:1. Tai reiškia dešimties iš eilės Kauno rajono komandos pergalių serijos pabaigą.

Įdomu tai, kad pagrindinę šios dvikovos statistiką kūrė legionieriai iš Japonijos. „Atmosfera“ po Shuto Asano įvarčio pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje išsiveržė į priekį, o likus trylikai minučių iki finalinio teisėjo švilpuko Ryuga Nakamura rezultatą išlygino.

Šiomis lygiosiomis pasinaudojo „Bangos“ B ir „Šilutės“ klubai, vienodu rezultatu 1:0 nugalėję „Sveikatą“ ir „Dainavą“ B. Pirmiesiems pergalingą įvartį Klaidas Birgiola pelnė 83 minutę, antriesiems – Rokas Rusys, skaičiuojant paskutines pagrindinio laiko sekundes.

Apačioje

„Džiugui“ B iškovojus pergalę prieš „Dembavą“ tapo aišku, kad po pirmojo rato Kybartų „Sveikata“ ir Vilniaus „Viltis“ dalinsis paskutines (penkioliktą ir šešioliktą) vietas turnyro lentelėje.

Telšiškiai namie „Dembavą“ įveikė po vienintelio Domo Jankevičiaus tikslaus smūgio pirmojo kėlinio pabaigoje. Šis įvartis ir trys iškovoti taškai padidino „Džiugo“ B atotrūkį nuo „Sveikatos“ iki šešių, o nuo „Vilties“ – iki aštuonių taškų.

Jau užsiminėme, kad „Sveikata“ metė rimtą iššūkį dabartinei lyderei „Bangai“ B, o „Viltis“ – 2:5 pralaimėjo „Žalgirio“ C jaunimui. Blogiausią sezoną pastaraisiais metais žaidžianti „Viltis“ dar neįpusėjus pirmajam kėliniui turėjo dviejų įvarčių deficitą. Dar iki pertraukos abi komandos apsikeitė įvarčiais, o antrajame kėlinyje dominavę žalgiriečiai įvarčiais palengvino sau gyvenimą.

Turo pergalė

Be didesnio vargo pergalę iškovojo šeštąją poziciją užimanti Tauragės „Tauro“ komanda, devyniais įvarčiais pavaišinusi svečius iš Joniškio „Saned“. Dėl užsilaikiusių mokėjimų savo krūvos lyderių netekusi Joniškio komanda per paskutines dvejas rungtynes praleido 16 įvarčių bei pagal įmuštų-praleistų įvarčių skirtumą nukrito į tryliktąją turnyro lentelės vietą.

Akistatoje su „Tauru“ joniškiečiai atsilaikė tik dvi minutes, po kurių Paulius Trijonis pelnė pirmąjį dvikovos įvartį. Dar po trijų minučių tą patį padarė Mindaugas Banzinas ir tapo aišku, kad „Saned“ patirs dar vieną pralaimėjimą.

Rezultatai

Kybartų „Sveikata“ – Gargždų „Banga“ B 0:1;

FKS „Ukmergė“ – Klaipėdos FM 1:1;

Kauno „Fortūna“ – Marijampolės „Sūduva“ B 0:3;

Kauno raj. „Hegelmann“ B – Mažeikių „Atmosfera“ 1:1;

Tauragės „Tauras“ – Joniškio „Saned“ 9:0;

Alytaus „Dainava“ B – „Šilutė“ 0:1;

Vilniaus „Žalgiris“ C – Vilniaus „Viltis“ 5:2;

Telšių „Džiugas“ B – Panevėžio raj. „Dembava“ 1:0.

14 turas

Priešpaskutinis pirmojo rato turas dvejomis rungtynėmis startuos jau penktadienį. Vienoje akistatoje santykius aiškinsis dvi žemaičių komandos („Atmosfera“ ir „Džiugas“ B), kitoje – dvi stipriausios lygos komandos („Banga“ ir „Hegelmann“ B).

Turas užsibaigs kitą pirmadienį, o jau antradienį kai kurios komandos sužais paskutiniąsias rungtynes prieš vasaros atostogas.

fchegelmann.com nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS