Neįgaliesiems

Startavo pirmąkart šiemet surengti LFF D licencijos kursai

Birželio mėnesį Sudeikiuose (Utenos raj. savivaldybėje) buvo surengtas pirmasis gyvas šių metų LFF D licencijos kursų seminaras.

Primename, kad kursai skirti ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinių klasių (ir vyresnių) pedagogams, ar tėvams, norintiems prisidėti prie vykdomų užsiėmimų su vaikais iki 12 metų. Kursus dar iki šių metų jau išklausė daugiau nei 350 įvairaus amžiaus, skirtingų profesijų žmonių – nuo žinomų futbolininkų ir trenerių iki paprastų sporto entuziastų, mažamečius vaikus auginančių tėvų.

„Tai yra trenerių, mokytojų, tėvelių licencijos, čia mokome pačių bazinių žinių apie vaikų ugdymą nuo 4 iki 12 metų amžiaus. Pirmiausia norime išugdyti žmogų, tada žiūrėti perėjimą į žaidėją“, – kalbėjo Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius.

Kursuose mokomasi futbolo, pedagogikos ir psichologijos elementų. Didelis dėmesys kreipiamas į edukologijos ir mokymosi mokyti svarbą. Rengiant programą konsultuojamasi su specialistais iš Ugdymo plėtotės centro (UPC).

Apie svarbius kursų mokomuosius dalykus kalbėjo ir šių kursų lektorius Andrius Guginis.

„[Mokoma] kaip bendrauti su vaikais, kaip išlaikyti vaikus masiniame futbole, kaip dirbti trims suinteresuotoms šalims – treneriams, tėvams ir vaikams, kaip dirbti produktyviai ir taip, kad nebūtų problemų.

Svarbu, kad būtų emocija, komandiškas darbas, bendradarbiavimas, kad vaikai augtų kaip asmenybės“, – sakė jis.

Antrasis šių metų seminaras numatytas rugsėjo 15–16 dienomis.

Vaizdo įrašą iš mokymų galite matyti paspaudę čia.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS