Neįgaliesiems

LFF II lyga: antrojo rato startas pažymėtas lyderio nesėkme

Nepaisant to, kad iki LFF II lygos finišo lieka dar keturiolika turų, jau dabar galima konstatuoti, kad paskutinė sezono dalis mūsų laukia itin intriguojanti. Lyderė „Banga“ B šiuo metu turi vieno taško pranašumą prieš „Atmosferą“, dviejų taškų – prieš „Hegelmann“ B, trijų taškų – prieš „Šilutę.

Tokia situacija susidarė po to, kai antrojo rato starte kiek netikėtai jaunieji gargždiškiai patyrė nesėkmę prieš „Dembavą“. Galimybe būti arčiau lyderių nepasinaudojo Tauragės „Tauro“ komanda, kuri namie neįstengė įveikti autsaiderės „Vilties“, o gerokai pasistiprinusi „Sveikata“ įsirašė tris taškus akistatoje su „Saned“.

Per aštuonerias šešioliktojo turo rungtynes buvo įmušti 27 įvarčiai, vienintelė Klaipėdos FM komanda varžovus nugalėjo didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

„Sveikata“ arba eilinė vartininko trauma

Ivanas Ščerba, Povilas Leimonas, Boafo Kingsfordas, Rokas Krušnauskas, Darius Isoda – „Sveikatos“ naujokai, akivaizdžiai pakeisiantys komandos veidą. Galima prisiminti, kad seniausias Lietuvos klubas kurį laiką trynėsi pačiame turnyro lentelės dugne, tačiau su naujais resursais, panašu, kad pralaimėjimus pakeis pergalės.

Pirmoji atsinaujinusios „Sveikatos“ akistata vyko prieš „Saned“ ekipą, kuriai dar prieš pora mėnesių atstovavo ir P. Leimonas, ir D. Isoda, tačiau dėl finansinio nesusitarimo bendradarbiavimas tarp žaidėjų ir klubo baigėsi.

Pati dvikova startavo tuo, kad vyriausias (amžiumi) lygos vartininkas Saulius Kužmarskis patyrė traumą ir buvo pakeistas Damianu Lopezu Salgado.

Vos pasirodęs aikštėje D. Lopezas Salgado praleido pirmą įvartį, o prieš pat pertrauką – ir antrą. Pralaimėjimas Joniškio ekipą bloškė už dešimtuko ribų.

6 įvarčiai per kėlinį

Kelias savaites pirmajame rate turnyro lyderiais buvę, o šiuo metu trečią vietą užimantys Kauno rajono „Hegelmann“ atstovai įvarčių fiestoje 4:3 nugalėjo „Sūduvos“ B atstovus, praradusius galimybę laikytis šalia lyderių ketverto.

Šioje dvikovoje tereikėjo 35 minučių, kad kamuolys vartuose būtų atsidūręs net šešis kartus, o viską lėmė antrojo kėlinio pradžioje Nojaus Grudžio pelnytas įvartis. Kaip parodė vėlesni įvykiai, jis buvo pergalingas.

Na, o iki pertraukos aktyviausi savo komandose buvo Lukas Jonaitis ir Meinardas Mikulėnas. Pirmasis pasižymėjo 3 ir 11 minutėmis bei pagerino savo situaciją rezultatyviausio lygos žaidėjo lenktynėse, o antrasis įvarčius mušė 6 bei 30 minutėmis ir tarp jų dar įsimušęs į savo vartus.

Pergalė prieš lyderius

„Bangos“ B komanda visą pirmą ratą žaidė pakankamai stabiliai, tačiau pirmosios antrojo rato rungtynės uždavė nemažai klausimų. Dar labiau atjaunėjusi „Bangos“ B komanda po įvartį praleido abiejuose kėliniuose.

Gargždiškių neišgelbėjo net ir tai, kad 60 minutę Benas Jančys buvo pašalintas iš aikštės ir nuo to momento „Dembava“ turėjo vieno žaidėjo deficitą.

Ši pergalė panevėžiečiams leido išlikti septintoje turnyro lentelės vietoje bei priartėti prie aukštesnes pozicijas užimančių komandų.

Visi turo rezultatai

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Viltis“ 1:1;

Kauno VJFM „Fortūna“ – Klaipėdos FM 0:3;

Kauno raj. „Hegelmann“ B – Marijampolės „Sūduva“ B 4:3;

Alytaus „Dainava“ B – Vilniaus „Žalgiris“ C 3:1;

Telšių „Džiugas“ B – „Šilutė“ 1:3;

FKS „Ukmergė“ – Mažeikių „Atmosfera“ 1:2;

Joniškio „Saned“ – Kybartų „Sveikata“ 0:2.

17 turas

Antros lygos čempionatas trejomis rungtynėmis bus pratęstas jau penktadienį, o turas užsibaigs kitą antradienį. Įdomu bus stebėti, kaip lyderius įveikusi „Dembava“ atrodys prieš taip pat į aukštas vietas pretenduojančią „Šilutę“; ar „Sveikatos“ geras antrojo rato startas nebuvo atsitiktinumas; ir ar Tauragėje nepralaimėjusi „Viltis“ sugebės įkąsti „Saned“ atstovams?

FKS „Ukmergės“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS