Neįgaliesiems

LFF II lyga: varžybose įsivyravo trivaldystė

LFF II lygoje sužaistos septynerios rungtynės, po kurių net trys pirmaujančios komandos yra surinkusios po 40 taškų. Įdomu tai, kad šiame ture net 11 komandų pelnė bent po du įvarčius, o dvi ekipos – „Ukmergė“ ir „Banga“ B – savo turo rungtynių dar nežaidė.

Kazeem

Apie Alytaus „Dainavos“ puolėją Kazeemą Aderounmu Lietuvos futbolo gerbėjai garsiau girdėjo dukart – kai šiam lūžo koja ir kai pasklido gandai, kad jis paliks Alytų. Gandai turi pagrindo, tačiau ne viskas taip greitai. Kol legionierius priklauso „Dainavai“, jis yra perkeltas į B komandą.

Be abejo, pastarajai tai yra rimtas pastiprinimas. Kad ir aštuonioliktjame ture, kai jis hetriku prisidėjo prie komandos pergalės 5:3 prieš Vilniaus „Viltį“. Nors iš pirmo žvilgsnio rezultatas atrodo konkurencingas, tačiau šioje dvikovoje viskas buvo išspręsta per 32 minutes. Jau tada alytiškiai pirmavo 5:0, o K. Aderounmu prisidėjo prie pirmo, trečio ir penkto įvarčių.

Po pertraukos žaidimas visiškai pasikeitė, „Viltis“ garbingai užbaigė rungtynes, tačiau situacijos turnyrinėje lentelėje tai nepakeitė.

„Sveikata“

Iki liepos pertraukos vos triskart laimėjusi ir devynis taškus per 14 rungtynių surinkusi „Sveikata“ per rugpjūčio trejas rungtynes savo sąskaitą padvigubino. Iš pradžių nugalėti „Saned“, po to – „Žalgirio“ C, o dabar – ir Klaipėdos FM futbolininkai.

Vis tik, iš pagrindų per liepą pasikeitęs Kybartų klubas dvikovoje su uostamiesčio jaunimu vargo tiek, kiek nevargo nei su „Žalgiriu“ C, nei su „Saned“. Ir visa tai – nepaisant to, kad Darius Isoda „Sveikatą“ į priekį išvedė sužaidus vos penkias minutes.

Netrukus FM rezultatą išlygino, o antrojo kėlinio pradžioje gavo galimybę realizuoti 11 metrų baudinį. Nerealizavo ir po penkių minučių už tai sumokėjo Boafo Kingsfordo pergalingu įvarčiu.

Lyderiai

 Kaip teksto pradžioje užsiminėme, lygoje šiuo metu trivaldystė. Tą lėmė „Hegelmann“ B išvargta pergalė, „Bangos“ B atidėtos rungtynės ir „Atmosferos“ lygiosios su „Šilute“.

Kauno rajono atstovai dvikovą su „Žalgiriu“ C pradėjo įmušdami greitą įvartį. Vis tik, tai nebuvo tas kartas, kai gera pradžia – pusė darbo. Rokas Doroškevičius vos po septynių minučių rezultatą išlygino, o antrojo kėlinio pradžioje Tadas Adakauskas, realizavęs 11 metrų baudinį, išvedė savo ekipą į priekį.

Užspeisti į kampą, „Hegelmann“ B atstovai nepasidavė. Anaiptol, kėlinio vidury per trumpą laiką dusyk pasiuntę kamuolį į vartų tinklą, iškovojo pergalę.

Pastaruoju metu su lyderiais žaidžianti „Šilutė“ apmaudžiai išleido pergalę akistatoje su „Atmosfera“. Čia visi įdomiausi įvykiai buvo sukurti po pertraukos. S. Vasquezas išvedė „Atmosferą“ į priekį, Paulius Lotužys (71 minutę) rezultatą išlygino, o besibaigiant pagrindiniam laikui, tas pats P. Lotužys savo ekipai sukūrė įvarčio persvarą.

„Šilutės“ nelaimei, su įvarčiais tose rungtynėse dar nebuvo baigta. O viską baigė Shuto Asano – jo įvartis įrašytas penktą pridėto laiko minutę.

Sužaistų turo rungtynių rezultatai

Alytaus„Dainava“ B – Vilniaus „Viltis“ 5:3;

Vilniaus „Žalgiris“ C – Kauno raj. „Hegelmann“ B 2:3;

Mažeikių „Atmosfera“ – „Šilutė“ 2:2;

Kybartų „Sveikata“ – „Klaipėdos FM 2:1;

Kauno „Fortūna“ – Tauragės „Tauras“ 2:4;

Telšių „Džiugas“ B – Joniškio „Saned“ 6:2;

Panevėžio raj. „Dembava“ – Marijampolės „Sūduva“ B 2:0.

19 turas

Devynioliktojo turo dvikovos prasidės jau penktadienį. Sostinėje „Žalgiris“ C pabandys iškovoti taškus prieš „Džiugą“ B, o uostamiestyje Klaipėdos FM priims „Hegelmann“ B ekipą.

Šeštadienį „Šilutės“ laukia dar vieni pretendentai į nugalėtojo titulą „Bangos“ B futbolininkai, o sekmadienį ketvirtosios pergalės paeiliui prieš „Viltį“ sieks „Sveikata“.

„Hegelmann“ B nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS