Neįgaliesiems

LFF II lyga: lyderiai nelaimėjo, „Ukmergė“ sutriuškino „Fortūną“

Penktadienį startavęs LFF II lygos 19-asis turas sekmadienį baigėsi. Jau tradicija tampa tai, kad šios lygos lyderiai nelaimi, o tai ir toliau lemia milžinišką grūstį turnyrinės lentelės viršuje. Šiandieninė situacija neįtikėtina – pirmas keturias komandas skiria tik vienas taškas.

Šiuo metu karščiausia lygos komanda yra keturias pergales paeiliui iškovojusi Kybartų „Sveikata“. Nors kybartiškiai rikiuojasi tik ant vienuoliktojo laiptelio, tačiau verta pažymėti, kad jie po liepos pauzės per ketverias rungtynes surinko daugiau taškų nei per visą pirmą sezono dalį.

Per turą buvo įmušti 25 įvarčiai, daugiausiai prie jų prisidėjo „Ukmergė“, net 7:0 sutriuškinusi Kauno „Fortūną“.

Lyderiai

Po liepos mėnesio pertraukos dar nebuvo nė vieno turo, kuriame lyderiai susirinktų taškus bei didintų atotrūkį nuo persekiotojų. Aišku, tuos prarastus taškus lemia ir tvarkaraštis, pagal kurį neretai pirmojo ketverto komandos žaidžia tarpusavyje. Bet kokiu atveju, nuo to tik įdomiau, nes „Hegelmann“ B, „Šilutę“, „Bangą“ B ir „Atmosferą“ skiria vos vienas taškas.

Šio turo centrinėse rungtynėse susitiko „Šilutė“ ir „Banga“ B, o pergalę rezultatu 2:1 šventė šilutiškiai. Tokiu būdu jie atsirevanšavo varžovams už pralaimėjimą pirmajame rate. Pati dvikova startavo labai greitu Donato Naviko įvarčiu. Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, gargždiškiai turėjo puikią galimybę rezultatą išlyginti, bet Cesaras tuomet nerealizavo 11 metrų baudinio.

Netrukus D. Navikas skirtumą padvigubino ir, iš esmės, antrasis kėlinys buvo tik formalumas.

Dar sykį taškus prarado Mažeikių „Atmosfera“, kuri Marijampolėje pirmavo prieš „Sūduvą“ B, tačiau nuo 48 minutės jau buvo priversta vytis varžovus. Mažeikiškių laimei, jie, prasidėjus paskutiniajam antrojo kėlinio trečdaliui, rezultatą išlygino, o tai garantavo papildomą tašką į turnyro lentelę.

19-ajame ture nelaimėjo ir „Hegelmann“ klubas, akistatą uostamiestyje su Klaipėdos FM jaunuoliais užbaigęs nulinėmis lygiosiomis.

„Ukmergė“

Itin nestabiliai žaidžianti „Ukmergė“ po pralaimėjimo 0:6 savo gerbėjams pateikė dovaną, 7:0 nugalėjusi „Fortūną“. Pergalė septynių įvarčiu skirtumu yra pakartotas ukmergiškių rekordas, šiems sugrįžus į respublikinį futbolo žemėlapį. Galime tik priminti, kad pirmoje sezono pusėje 8:1 buvo sutriuškinta „Sveikata“.

Ir nepaisant tokios milžiniškos ukmergiškių persvaros, negalima teigti, kad rungtynės jiems susiklostė lengvai. Pirmojo įvarčio teko laukti beveik pusvalandį, o pirmoji pusė baigėsi esant rezultatui 2:0.

„Fortūna“ visiškai sugriuvo antrojo kėlinio viduryje, kai Kirilas Levšinas realizavo 11 metrų baudinį, padidino skirtumą iki 4:0 bei įformino asmeninį dublį. Dviem taikliais smūgiais dvikovoje pasižymėjo ir Robertas Ratkevičius, o dar trys žaidėjai pasižymėjo po kartą.

„Sveikata“

„Sveikata“ ir „Viltis“ pirmąją sezono pusę užbaigė būdamos ant dviejų paskutinių laiptelių. „Viltis“ ten ir liko, o „Sveikata“ jau skaičiuoja taškus, kaip pakilti į pirmąjį aštuonetą.

Žinomais Lietuvos lygiu žaidėjais pasistiprinę kybartiškiai iki šios dvikovos buvo laimėję tris kartus ir atrodė, kad akistata su „Viltimi“ bus ta, kai ta serija nutrūks. Sostinės komanda pirmavo iki 83 minutės, tačiau vėliau per aštuonias minutes iš geriausių vietų stebėjo Boafo Kingsfordo šou. Pastarasis įformino hetriką ir tokiu būdu savo komandai padovanojo dar tris taškus.

Rezultatai

Vilniaus „Žalgiris“ C – Telšių „Džiugas“ B 3:0;

Klaipėdos FM –Kauno raj. „Hegelmann“ B 0:0;

Joniškio „Saned“ – Panevėžio raj. „Dembava“ 1:0;

FKS „Ukmergė“ – Kauno „Fortūna“ 7:0;

„Šilutė“ – Gargždų „Banga“ B 2:1;

Marijampolės „Sūduva“ B – Mažeikių „Atmosfera“ 2:2;

Tauragės „Tauras“ – Alytaus „Dainava“ B 3:0;

Kybartų „Sveikata“ – Vilniaus „Viltis“ 3:1;

20 turas

Dvidešimtasis LFF lygos turas vyks nuo šeštadienio iki pirmadienio, tačiau iki tol dar bus sužaistos dvejos atidėtos rungtynės. antradienį „Ukmergė“ namie priims „Bangą“ B, o trečiadienį „Saned“ Žagarėje susikaus su „Hegelmann“ B.

„Atmosfera“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS