Neįgaliesiems

Sudeikiuose surengti LFF D licencijos kursai

Pedagogai ir tėvai yra kviečiami prisijungti prie masinio futbolo mokymų programos, kuri suteikia žinių, kaip rengti užsiėmimus vaikams iki 12 metų.

LFF D licencijos kursus Lietuvoje jau išklausė apie 400 įvairaus amžiaus, skirtingų profesijų žmonių – nuo futbolininkų ir trenerių iki sporto entuziastų, mažamečius vaikus auginančių tėvų. Pastaroji kursų sesija rugsėjo 15–16 dienomis vyko vaizdingame Utenos rajono savivaldybėje, Sudeikių miestelyje.

„Turėjome Sudeikių daugiafunkciame centre antrąjį LFF D licencijos seminarą. Visi dalyviai atvyko atlikę skirtus namų darbus, su tinkama nuotaika ir motyvacija įgyti daugiau žinių, susipažinti su futbolo technika. Aktyviai diskutavome apie 7–12 metų vaikų futbolo treniravimo specifiką.

Dabar daugiau dėmesio skiriame tėvams ir mokyklų pedagogams supažindinti su treniruočių ir pratimų subtilybėmis, tad džiugu, kad dalyvaujantys treneriai jiems padeda suvokti ne tiesiog kaip atrodo pratimas, bet kam ir kokiu tikslu jis naudojamas. Kalbėjomės, kad svarbu matyti, kaip vaikas atlieka pratimą, jog laiku ištaisytume klaidas ir pratimai atitiktų amžiaus tarpsnį“, – teigė treneris Martynas Karpavičius.

„Po pirmosios kursų dalies, kai reikėjo atlikti namų darbus, tikrai buvo daug ką apgalvoti. Rugsėjį man grįžus į lopšelį-darželį duodu vaikams pažaisti futboliuką, tai išties matomas vaikų susidomėjimas bei mano susidomėjimas.

Tikrai rekomenduoju šią licenciją mokytojams. Kolegos buvo manęs klausę, kur ir kodėl važiuoju, tai mano perduota informacija apie kursus juos tikrai sudomino“, – įspūdžiais pasidalino kūno kultūros mokytoja Asta Žymančienė.

Visas reportažas iš LFF D licencijų kursų paskelbtas futbolas.tv platformoje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS