Neįgaliesiems

D. Wimmeris: „Dėjome gerą žingsnį, bet norint laimėti – reikia įmušti“

Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Danielis Wimmeris džiaugėsi komandos pasirodymu penktadienio rungtynėse su Sakartvelu, bet apgailestavo, kad nepavyko iškovoti pergalės.

Moterų rinktinė penktadienio vakarą LFF stadione sukūrė ne vieną gerą progą pasižymėti, tačiau jų neišnaudojo ir susitikimas baigėsi kovingomis lygiosiomis 0:0.

„Manau, kad sužaidėme geras rungtynes, per pertrauką atlikome kelis nedidelius pakeitimus ir antrame kėlinyje dominavome ir susikūrėme geras galimybes pelnyti įvartį, bet jų neišnaudojome. Pataikėme į skersinį, viena-dvi nesėkmingos situacijos, jei Tautų lygoje nori laimėti rungtynes, tokias progas turi išnaudoti.

Bet džiugu, kad šansus susikurti pavyko, kad rungtynėse dominavome, tad dėjome gerą žingsnį, bet, žinoma, norint laimėti – reikia įmušti“, – mintimis dalinosi specialistas iš Vokietijos.

Per pertrauką jis atliko du į ataką orientuotus keitimus, o po jų rinktinė puolime turėjo daugiau aštrumo.

„Pirmame kėlinyje turėjome traumą, matysime, kokia bus Dovilės (Gailevičiūtės – red.) situacija, tad turėjome padaryti keitimą dar iki pertraukos, o antrame kėlinyje norėjome daugiau žaidimo atakoje, šiek tiek pakeitėme savo išsidėstymą, žaidimo principus ir dėl to turėjome gerų galimybių“, – sakė treneris.

Rungtynių komentarai video formatu.

D. Wimmerio teigimu, viešnios iš Sakartvelo kažkuo šeimininkių nenustebino.

„Ne, staigmenų tikrai nebuvo, jos jau buvo žaidusios dvejas rungtynes, žinojome, kaip jos žais, tad staigmenų nebuvo.

Taip, mes pralaimėjome pirmas dvejas rungtynes, tad namuose čia labai norėjome atsitiesti, žaidėjos rungtynių pradžioje jautė šiokį tokį nervingumą, bet po keleto minučių nusiraminome ir pradėjome statyti savo žaidimą.

Esu patenkintas didele rungtynių dalimi, bet paskutiniame trečdalyje reikėjo daugiau koncentracijos, daugiau noro įmušti įvartį, bet antradienį turėsime dar vieną galimybę laimėti pirmas savo rungtynes“, – akcentavo strategas.

Jis taip pat pridėjo, kad dėl traumuotų žaidėjų daugiau naujienų bus artimiausiu metu, atlikus tyrimus.

„Dėl Paulinos (Sarkanaitės – red.) taip pat pamatysime, taip, turime nemažai traumų, tad mums trūksta keleto žaidėjų. Bus atlikti tyrimai, matysime, kokia bus situacija, bet tikiuosi, kad žaidėjos galės keliauti su mumis į Sakartvelą, turime tvarkytis su tokia situacija, kokia ji yra“, – vylėsi treneris.

Reportažas iš rungtynių užkulisių.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS