Neįgaliesiems

Patvirtinta Kipro rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva

Lietuva lapkričio 19-ąją sužais išvykos kontrolines rungtynes su Kipro vienuolike.

Primename, kad lapkričio 16 dieną lietuviai baigs Europos čempionato atranką rungtynėmis išvykoje su Juodkalnija, o po trijų dienų Limasolyje žais su Kipro komanda.

Abejas rungtynes tiesiogiai rodys VIAPLAY kanalas.

Kipro rinktinės vyriausiasis treneris, kartvelas Temuras Ketsbaia pasirinko sudėtį, su kuria varžysis prieš Lietuvos rinktinę.

Tiesa, prieš tai Kipro futbolininkai taip pat baigs savo pasirodymą Europos čempionato atrankoje – lapkričio 16-ąją jie taip pat namuose A grupės rungtynėse priims Ispanijos komandą.

Grupės varžybose, kuriose Kipro varžovais, be ispanų, taip pat yra Škotijos, Norvegijos bei Sakartvelo komandos, būsimi Lietuvos varžovai kol kas taškų neturi ir grupėje yra paskutiniai.

Lietuvos ir Kipro komandos iki šiol istorijoje yra susitikusios tris kartus, tiesa, visi susitikimai buvo draugiškame, Kipre rengiamame turnyre. Du kartus pergales šventė Kipro komanda, sykį triumfavo lietuviai. Tiesa, paskutinis šių komandų susitikimas vyko dar 2001-aisiais, tada lietuviai laimėjo rungtynes 2:1.

Į šį rinktinių langą Kipro rinktinės treneris sukvietė 23 žaidėjus. Daugiausiai patirties rinktinėje iš jų turi 59 rungtynes sužaidęs saugas Charalampos Kyriakou, kuris rungtyniauja Limasolio „Apollon“, kitas saugas – Grigoris Kastanos – su rinktinės marškinėliais yra sužaidęs 58 mačus, jis atstovauja „Salernitana“ ekipai Italijoje.

Kalbėdamas apie šias rungtynes, Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas akcentavo tai, kad šis susitikimas bus ne ką mažiau svarbus, nei oficialios rungtynės.

„Mūsų tikslas – nugalėti, o ne eksperimentuoti. Galima į jas žiūrėti ir nerimtai, bet mes tikrai nesame tokioje padėtyje.

Žinome, kad ir draugiškos rungtynės lemia FIFA reitingą, tad žiūrėsime į jas taip pat, kaip ir į oficialias rungtynes“, – dėstė treneris.

Pilna Kipro sudėtis rungtynėms su Ispanijos ir Lietuvos rinktinėmis:

Vartininkai

Constantino Panayi (Nikosijos „Omonia“), Demetris Demetriou (Limasolio „Apollon“), Joelis Mallas („Servette“, Šveicarija).

Gynėjai

Konstantinos Laifis (Liežo „Standard“, Belgija), Nikolas Ioannou („Como“, Italija), Antreas Karo (Kretos OFI, Graikija), Nikolas Panagiotou (Nikosijos „Omonia“), Stelios Andreou („RSC Charleroi“, Belgija), Antreas Panayiotou (Limasolio „Apollon“), Anderson Correia (Famagustos „Anorthosis“), Kostas Pileas („Panserraikos“, Graikija), Hectoras Kyprianou („Peterborough“, Anglija).

Saugai

Charalampos Kyrianou (Limasolio „Apollon“), Grigoris Kastanos („Salernitana“, Italija), Ioannis Kousoulos (Nikosijos „Omonia“), Alexanderis Gogičius („St. Mirren“, Škotija), Charalampos Charalampous (Nikosijos „Omonia“), Danilo Spoljaričius (Limasolio „Apollon“).

Puolėjai

Ioannis Pittas (AIK, Švedija), Loizos Loizou (Nikosijos „Omonia“), Andronikos Kakoullis (Nikosijos „Omonia“), Marios Ilia („Ethnikos Achnas“), Stavros Gabrielis (APOEL).

Kipro futbolo asociacijos nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS