Neįgaliesiems

LFF II lyga: pirmenybių nugalėtojai finišavo galinga pergale

Šeštadienį septyneriomis rungtynėmis finišavo 2023 metų LFF II lygos sezonas. Septyneriomis, nes „Dainavos“ B ekipa neišvyko į akistatą su „Saned“ futbolininkais, tad vienas mačas neįvyko.

Ypatingai devyniais sausais įvarčiais metus užbaigė nugalėtojo titulą jau anksčiau užsitikrinusi „Atmosfera“, o „Bangai“ B Telšiuose užteko vos taško, kad užsitikrintų lygos sidabrą ir dėl geresnio pasirodymo tarpusavio rungtynėse aplenktų bronzinį prizininką „Hegelmann“ B.

Čempioniškas žaidimas

Prieš savaitę pirmąją vietą užsitikrinę ir kelialapį į „Optibet Pirmą lygą“ iškovoję Mažeikių „Atmosferos“ futbolininkai paskutiniajame ture tiesiog mėgavosi su devintoje pozicijoje likusia „Dembava“. Simboliška, kad devintoji vieta paskutinėse rungtynėse reiškė praleistus devynis įvarčius.

Sužaidus vos 11 minučių, į panevėžiečių vartus buvo skirtas baudinys, kuris buvo nerealizuotas. Vis tik, tai nė kiek nesumažino „Atmosferos“ pasimėgavimo rungtynėmis. Vos po dviejų minučių Arnas Andriejauskas pelnė pirmąjį rungtynių įvartį, dar po dviejų – Sebastianas Vasquezas skirtumą padvigubino.

Jau tuo metu nugalėtojas praktiškai buvo aiškus, todėl vienintelis neatsakytas klausimas buvo kokiu rezultatu baigsis rungtynės. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Egidijus Gritkus.

„Vilties“ neviltis

Sostinės „Viltis“ padarė viską, kad išgelbėtų sezoną, tačiau jų kortas sumaišė itin nesolidžiai pasielgusi „Dainava“ B. Alytiškiai neišvyko į Žagarę bei padovanojo tris taškus Joniškio „Saned“ ekipai, kuriai ši techninė pergalė padovanojo tryliktąją turnyro lentelės vietą. Patys alytiškiai smuktelėjo į keturioliktąją poziciją.

Savo ruožtu, „Viltis“ turo rungtynes laimėjo daugiau nei įtkinimai. Vilniečiai 5:1 nugalėjo jau anksčiau dešimtąją vietą užsitikrinusią debiutantę „Ukmergę“. Pamatus pergalei „Viltis“ sudėjo dar iki pertraukos, kai į ukmergiškių vartus buvo įmušti trys įvarčiai.

Iškart po pertraukos Kirilas Levšinas užsidirbo antrą geltoną kortelę, o dešimtyje likę ukmergiškiai nesugebėjo pasipriešinti labiau motyvuotiems „Vilties“ atstovams.

Paskutiniai atsakyti klausimai

Likus vienam turui, vos trys lygos komandos žinojo savo galutines vietas, tad neatsakytų klausimų buvo likę ne tiek ir mažai. Vienas tokių – antros vietos likimas.

„Bangai“ B reikėjo bent taško prieš „Džiugą“ B, kad ji turnyro lentelėje aplenktų „Hegelmann“ B komandą bei išvengtų pereinamųjų rungtynių. Gargždiškiai kaip tik tašką ir iškovojo, apsikeitę įvarčiais pirmojo kėlinio pabaigoje.

„Hegelmann“ B neišgelbėjo ir pačių iškovota įtikinama pergalė 5:0. Kauniečiai šįsyk nepaliko šansų „Šilutei“. Prie pergalės vieną įvartį pridėjo Lukas Jonaitis, kuris su 27 tiksliais smūgiais tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju.

„Šilutės“ pralaimėjimas šiai komandai lėmė galutinę penktąją poziciją. Paskutiniajame ture šilutiškius aplenkė Tauragės „Tauras“, išvykoje 1:1 sužaidęs su Klaipėdos FM jaunuoliais. Į Mato Dumalako įvartį antrojo kėlinio pradžioje, po kelių minučių tiksliu smūgiu atsakė Ričardas Beniušis.

Galimybe sezoną užbaigti šeštoje vietoje nepasinaudojo Kybartų „Sveikata“, kuri Suvalkijos derbyje 1:3 nusileido „Sūduvai“ B. Besibaigiant pirmajam kėliniui, Povilas Kalimavičius realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė komandą į priekį, tačiau 58 minutę Dariaus Isodos gauta raudona kortelė situaciją pakeitė kardinaliai. Pergalė „Sūduvai“ B garantavo šeštąją vietą, „Sveikatai“ pralaimėjimas – aštuntąją.

Dvikovoje dėl vienuoliktos pozicijos „Žalgiris“ C 6:1 sutriuškino „Fortūną. Dar iki pertraukos penkis sausus įvarčius sumušę „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai iškovojo 33 taškus ir vienu aplenkė paskutiniojo turo varžovę.

Sužaistų turo rungtynių rezultatai

Marijampolės „Sūduva“ B –  Kybartų „Sveikata“ 3:1;

Telšių „Džiugas“ B – Gargždų „Banga“ B 1:1;

Vilniaus „Viltis“ – FKS „Ukmergė“ 5:1;

Klaipėdos FM – Tauragės „Tauras“ 1:1;

Vilniaus „Žalgiris“ C – Kauno „Fortūna“ 6:1;

„Šilutė“ – Kauno raj. „Hegelmann“ B 0:5;

Mažeikių „Atmosfera“ – Panevėžio raj. „Dembava“ 9:0;

Galutinė sezono rikiuotė

1. Mažeikių „Atmosfera“;

2. Gargždų „Banga“ B;

3. Kauno raj. „Hegelmann“ B;

4. Tauragės „Tauras“;

5. „Šilutė“;

6. Marijampolės „Sūduva“ B;

7. Klaipėdos FM;

8. Kybartų „Sveikata“;

9. Panevėžio raj. „Dembava“;

10. FKS „Ukmergė“;

11. Vilniaus „Žalgiris“ C;

12. Kauno „Fortūna“;

13. Joniškio „Saned“;

14. Alytaus „Dainava“ B;

15. Vilniaus „Viltis“;

16. Telšių „Džiugas“ B;

kazysfoto nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS