Neįgaliesiems

Įsibėgėjo 5-asis „Futboliuko“ sezonas: išrinkti logotipų konkurso laimėtojai

Net 432 vaikų ugdymo įstaigas įtraukęs „Futboliukas“ išlieka masiškiausiomis Lietuvos futbolo žaidynėmis. Šiame sezone jame užregistruoti 32824 moksleiviai, o pastarąjį mėnesį jie galėjo atskleisti savo kūrybingumą nupiešdami komandos logotipą.

Jau penktus metus „Futboliukas“ kviečia visus dalyvius į futbolo kelionę, kuri tęsis nuo rugsėjo iki 2024 metų gegužės mėnesio. Projektas vienija tiek jau dalyvavusias, tiek naujas ugdymo įstaigas. Jo metu moksleiviai žaidžia futbolo 3 prieš 3 atmainą, leidžiančia įtraukti kuo daugiau vaikų į dinamišką ir smagų žaidimą su kamuoliu.

Projekto tikslas – naudojant žaidimus ir pedagoginę „Smagaus futbolo žaidimo koncepciją suteikti žaidimo patirties vaikams, taip pat populiarinti futbolą, sudominant jaunuosius žaidėjus ir ugdant įvairiausius jų gebėjimus. Projekte dalyvaujančios įstaigos ir vaikai turi galimybę stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą.

„Dar vienas pasikeitusio „Futboliuko“ sezonas startavo su nauja energija. Šiemet atnaujinome užduočių knygutes, internetines užduotėles ir kviečiame toliau darželius aktyviai leisti savo laiką su futbolu. O futbolas kur kas daugiau nei žaidimas, nes mes su juo susipažįstame per įvairias kūrybines užduotis, o dalyvių išradingumas stebina mus kiekvienais metais. Tikimės dar didesnio įsitraukimo rekordiniais „Futboliuko“ metais“, – teigė Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius.

„Futboliuko“ projektą vykdanti Lietuvos masinio futbolo asociacija (MaFA) paskatino šiemet dalyvaujančias įstaigas atsiųsti vaikų kurtų piešinių ar rankdarbių nuotraukas. Iš viso organizatoriai sulaukė apie 200 logotipų nuotraukų, kurias paskelbė Futbolas visiems „Facebook“ paskyroje.

Per savaitę paskyros lankytojai galėjo balsuoti už labiausiai patikusį sukurtą logotipą. Daugiausiai „patiktukų“ sulaukė Kauno lopšelis-darželis „Varpelis“ (524 balsai).

Antrą vietą konkurse užėmė Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius (410), trečiąją – Klaipėdos lopšelis-darželis „Žiburėlis“ (409).

Visą logotipų konkurso galeriją galite peržiūrėti šioje „Futbolas visiems“ paskyros nuorodoje

„Futboliuko“ organizatoriai dėkoja projekto rėmėjai UAB „Druskininkų Rasa“.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS