Neįgaliesiems

Moterų A lygos 28 turo apžvalga: sudėti paskutiniai taškai

Praėjusią savaitę buvo sužaistos paskutinės ketverios 2023 metų Lietuvos moterų futbolo A lygos rungtynės, po kurių buvo atsakytas ir paskutinis klausimas: kas laimės bronzą? „Gintros“ pergalė prieš „Vilnių“ tuos medalius garantavo „Hegelmann“ ekipai.

 

17-ojo turo rungtynių rezultatas:

FK Gintra 3:0 FK Vilnius | FIFA+ rungtynių įrašas | FIFA+ rungtynių santrauka

28-ojo turo rungtynių rezultatai:

FK Gintra 11:0 FK Utenos Utenis | FIFA+ rungtynių įrašas | FIFA+ rungtynių santrauka

FK Banga 1:1 MFA Žalgiris-MRU | FIFA+ rungtynių įrašas | FIFA+ rungtynių santrauka

FK Vilnius 2:1 FK Saned | FIFA+ rungtynių įrašas | FIFA+ rungtynių santrauka

 

Bronzinės rungtynės. Tam, kad „Vilnius“ antrus metus iš eilės užsitikrintų bronzos medalius, šiam klubui reikėjo nugalėti šiemet dar nepralaimėjusią daugkartinę čempionę „Gintrą“. Kaip parodė ketvirtadienio rungtynės, tai buvo misija neįmanoma.

Pirmasis pavojus prie sostinės futbolininkių vartų kilo nesužaidus nė minutės. „Gintra“ uždirbo kampinį, po kurio dviem smūgiais (po pirmojo kamuolys pataikė į virpstą) Juliet Bassey pelnė pirmą šių rungtynių įvartį. Netrukus savojo šanso sulaukė vartininkė Aušrinė Bikutė. Komandos draugės uždirbo baudinį, tačiau Aušrinė įsirašyti tarp žaidėjų, šiemet pelniusių bent vieną įvartį, nesugebėjo.

Didžiulę žaidybinę persvarą turėjusios šiaulietės iki pertraukos pasižymėti nebesugebėjo, tačiau antrajame kėlinyje krito dar du įvarčiai. Iš pradžių J. Bassey maždaug iš 16 metrų skirtumą padvigubino, o laikrodžiui skaičiuojant paskutines minutes, Urtė Bujokaitė realizavo dar vieną skirtą baudinį. Verta pažymėti, kad jaunajai Urtei tai buvo tik antrosios A lygos rungtynės, atstovaujant „Gintrai“.

 

Įvarčių vienuoliktukas. Paskutinę čempionato dieną tvarkaraštis suvedė į vieną porą pirmą ir paskutinę lygos komandas. Kaip ir buvo galima prognozuoti, „Gintra“ neprisidarys problemų ir nugalės jaunąsias „Utenos Utenio“ futbolininkes. Klausimas buvo – kiek?

Viešnios atsilaikė 13 minučių, o tada komandos šou pradėjo Juliet Sunday. Ji pelnė pirmus du rungtynių įvarčius, savo asmeninę taupyklę papildė 28-uoju ir 29-uoju tiksliu smūgiu bei užsitikrino rezultatyviausios lygos žaidėjos vardą. Įdomu tai, kad abu paskutinius sezono įvarčius legionierė įmušė galva: pirmąjį – po perdavimo iš dešinės, antrąjį – po perdavimo iš kairės.

Šiauliečių spaudimas nemažėjo ir jos dar iki pertraukos persvarą padidino iki 5:0, o vos prasidėjus antrajam kėliniui krito ir šeštasis įvartis. Dar viena įdomi aplinkybė – šioje dvikovoje „Gintros“ žaidėjos mušė po dukart: jau minėta J. Sunday – pirmus du įvarčius, Allyson Pauletto – trečiąjį ir ketvirtąjį, Meida Proscevičiūtė – penktąjį ir šeštąjį, o Juliet Bassey – septintąjį ir aštuntąjį.

Tik per paskutines 10 minučių dublių namelis sugriuvo. 87 minutę pasižymėjusi Erika Šupelytė tapo paskutinio „Gintros“ įvarčio šiame sezone autore. Sezone, kuriame „Gintra“ pasižymėjo 127 kartus ir praleido 11 įvarčių.

 

Lygiosios Gargžduose. Turnyro lentelės atžvilgiu nieko nelėmusios rungtynės tarp sidabrinės MFA „Žalgiris“-MRU komandos ir „Bangos“ baigėsi taikiai, rezultatu 1:1. Jauniausia per visą sezoną sudėtimi žaidusios vilnietės turėjo vytis „tigres“. Vos po 4 minučių antrajame kėlinyje „Bangos“ futbolininkų aikštėje liko 10, kai už dvi geltonas korteles per dvi minutes iš aikštės buvo pašalinta Donata Švarcaitė.

Grįžtant prie „Bangos“ įvarčio, tai jis vertas atskiro paminėjimo. Maždaug iš 30 metrų Kamilė Pranulytė pataikė į vartų „devyniukę“, o jaunoji Austėja Petkevičiūtė paprasčiausiai nepasiekė kamuolio.

Sostinės atstovių įvartį pelnė Laura Grucytė, po ilgesnio komandos užsilaikymo varžovių baudos aikštelėje užtikrintu smūgiu nepalikusi varžovėms šansų. Laura tapo paskutinio žalgiriečių įvarčio autore šiame sezone.

 

Pergalė su iššūkiais. Kai „Gintra“ sekmadienį triuškino uteniškes, o „Banga“ ir „Žalgiris“-MRU tenkinosi lygiosiomis, tuo pat metu Pilaitės manieže į aikštę žengė ir FK „Vilnius“ bei „Saned“ žaidėjos. Dar prieš šiai dvikovai prasidedant buvo aišku, kad rungtynių šeimininkės užims čempionato ketvirtąją vietą, o Joniškio – šeštąją.

Vismantė Čereškaitė 30-ąją sekundę atidarė rungtynių sąskaitą ir atrodė, kad „Saned“ gresia rimti nemalonumai. Vis tik, „pramiegota“ rungtynių pradžia netapo susidorojimu. Įvertinus net didžiulę „Vilniaus“ žaidybinę persvarą ir Milenos Dayane Santos Silvos smūgį, 40 minutę padvigubinusį skirtumą.

Po dviejų minučių greitoji Alworonga Debora Stephen Luka pabėgo nuo vilniečių ir sušvelnino atsilikimą. Tuo „Vilniaus“ problemos nesibaigė: iškart po pertraukos Goda Papartytė nutraukė varžovių ataką ir už paskutinės vilties pražangą buvo pašalinta iš aikštės. Vis tik, beveik kėlinį daugumoje žaidusios joniškietės deficito nepanaikino ir sezoną baigė pralaimėjimu.

 

Galutinė čempionato lentelė

Vt. Komanda Rung. Perg. Lyg. Pral. Įm. įv. Pral. įv. Įv. skir. Tašk.
1. FK Gintra 24 22 2 0 127 11 +116 68
2. MFA Žalgiris-MRU 24 17 4 3 102 23 +79 55
3. FC Hegelmann 24 13 0 11 50 49 +1 39
4. FK Vilnius 24 11 4 9 56 40 +16 37
5. FK Banga 24 8 3 13 33 55 -22 27
6. FK Saned 24 4 1 19 31 111 -80 13
7. FK Utenos Utenis 24 1 2 21 18 128 -110 5

 

Rezultatyviausių žaidėjų sąrašas

1. Juliet Sunday (FK „Gintra“) – 29 įvarčiai

2. Juliet Bassey (FK „Gintra“) – 28 įv.

3. Mia Leneice Darden (FK „Vilnius“, MFA „Žalgiris“-MRU) – 23 įv.

4. Aristelle Luise Yog Atouth (MFA „Žalgiris“-MRU) – 14 įv.

5. Alworonga Debora Stephen Luka (FK „Saned“) – 13 įv.

6–10. Ana Cheminava (MFA „Žalgiris“-MRU), Anna Dallakyan (FK „Saned“, MFA „Žalgiris“-MRU), Allyson Pauletto (FK „Gintra“), Simona Petravičienė (FC „Hegelmann“), Valeria Postol (FK „Vilnius“) – po 11 įv.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS