Neįgaliesiems

Vilniuje pristatyta nauja istorinė A. Klimkevičiaus knyga

Vilniuje buvo pristatyta dar viena nauja buvusio Lietuvos futbolininko, trenerio Algirdo Klimkevičiaus knyga – „Lietuvos futbolo akimirkos“.

Knygoje sukauptos įsimintinos mūsų šalies futbolo raidos akimirkos iš skirtingų periodų, o knygos pristatymas į LFF spaudos konferencijų salę subūrė daug Lietuvos futbolo asmenybių.

„Turėjome neeilinę progą, tai yra gerbiamo trenerio, futbolininko Algirdo Klimkevičiaus išleistas foto albumas, tai – ne pirmas ir, tikimės, ne paskutinis.

Gaila, kad pats autorius dėl sveikatos problemų dalyvauti negalėjo, bet tai, kiek Lietuvos futbolui nusipelniusių žmonių susirinko, parodo, kokia didi asmenybė šis treneris yra ir labai malonu, kad tokie susibūrimai leidžia jiems susitikti ir prisiminti tas senas dienas, kaip tais laikais buvo vystomas futbolas ir kokius iššūkius teko patirti.

Manau, kad mūsų kartoms bus įdomu pavartyti ir paskaityti apie tai, kaip tais laikais gyveno futbolas“, – kalbėjo renginyje dalyvavęs ir jo dalyvius sveikinęs LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

Vaizdo reportažą apie renginį galite žiūrėti čia.

Kiek plačiau apie knygos turinį bei pagrindines idėjas papasakojo renginio organizatorius, taip pat žinomas mūsų šalies treneris Vytautas Jančiauskas.

„Knyga apžvelgia tris etapus – tarpukaris, sovietmetis ir pokario metai. Jei žiūrėtume į visą Lietuvos futbolą, reikia pastebėti, kad būdami maža tauta, su trimis milijonais gyventojų, sugebėjome Sovietų Sąjungoje pasiekti tam tikrą rezultatą, tai tą rezultatą pasiekdavome tik dėl to, kad turėjome labai patriotiškus žmones.

Kova aikštėje buvo už tai, kad Lietuva būtų žinoma, stengėmės visomis priemonėmis, tarp jų ir sportu, pasiekti, kad Lietuva būtų laisva“, – akcentavo jis.

Tuo tarpu E. Stankevičius akcentavo tai, kad vienas svarbių LFF tikslų yra išlaikyti kiek įmanoma daugiau mūsų futbolo istorijos.

„Viskas eina į priekį ir modernizuojasi, tad tų knygų išsaugojimas, nuotraukų albumų sukūrimas tikrai yra istorinė vertybė, ir turime norą turėti kuo daugiau istorinių kadrų ir albumų, ką galėtų pamatyti mūsų ateinančios kartos.

Manau, normalu, kad žmonės norės pamatyti, kuo gyveno mūsų protėviai, mūsų futbolas. Vienas iš mūsų strateginių tikslų ir yra turėti kuo daugiau tos futbolo istorijos ir ją perteikti ateities kartoms“, – mintimis dalinosi jis.

V. Jančiauskas pridėjo, jog knygos išleidimas įvyko itin svarbiu Lietuvos futbolui laikotarpiu.

„Ši knyga labai tinka tuo laikotarpiu, kai mes švenčiame savo futbolo šimtmetį, narystės FIFA šimtmetį, o kitais metais mūsų laukia dar vienas šimtmetis – Lietuvos olimpinio futbolo judėjimo šimtmetis“, – sakė V. Jančiauskas.

Savo ruožtu, LFF vadovas pasidalino ne vienu geru žodžiu ir apie knygos autorių A. Klimkevičių.

„Didi asmenybė, daug girdėjome apie tai, koks buvo aštrus kaip žaidėjas, tikrai tvirtai fiziškai sudėtas, o kaip treneris… jei teko girdėti, kad tai yra vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolo trenerių, tai manau, kad daug pasako apie žmongų, jo nuopelnai tiek aikštėje, tiek už jos ribų yra vertinami, ką šiame renginyje ir pamatėme“, – kalbėjo E. Stankevičius.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS