Neįgaliesiems

Moterų futsal čempionato 3-ias turas paženklintas triuškinančiomis pergalėmis

Net 62 įvarčiai krito per pastarojo sekmadienio rungtynes, o MFA „Žalgiris“-MRU, FK „Gintra“-ŠSG ir FK „Banga“ dar pratęsė savo pergalių serijas.

Vilniuje MFA „Žalgiris“-MRU ir toliau lepina žiūrovus įvarčių gausa. Šįkart žalgirietės įrodė savo pranašumą prieš „Marijampolė City“ atstoves, kurioms pavyko pasižymėti tik kartą, Editos Petraškienės taikliu smūgiu. Aikštelės šeimininkėms pergalę 11:1 ir 9-ąjį tašką grupėje suteikė Karilės Liužinaitės, Gabijos Valiukevičiūtės hetrikai, Augustės Andrijevskytės dubliai bei Dijos Marijos Laniauskaitės, Inetos Šukštulytės ir Vismantės Čereškaitės įvarčiai.

Jonaviečių ataka buvo dar labiau aršesnė ir tuo galėjo įsitikinti Tauragės SC-MFK atstovės. FK „Jonava“ žaisdama išvykoje užfiksavo rekordinę pergalę 16:1, o dvi futbolininkės – Paulina Potapova ir Karolina Zabolotnaja – įmušė po 5 įvarčius. Hetriku pasižymėjo Gabija Jonaitytė, dubliu – Eva Gecevičiūtė, o po kartą taikliai smūgiavo „Jonavos“ kapitonė Deimantė Griesiūtė bei tauragiškė Rugilė Kalkiūtė.

Garliavoje aktyvų savo sirgalių palaikymą juto FK „Vilkija“ ir juos apdovanojo pergale 7:1 prieš Marijampolės FC. Taikliausia šiose rungtynėse buvo Dovilė Dockaitė, įmušusi 3 įvarčius. Dukart pasižymėjo Evelina Ščerbavičiūtė, po vieną įvartį pridėjo Gabija Malakauskaitė ir Liucija Fedorčak. Paskutinį susitikimo įvartį pelnė viešnių komandos žaidėja Diana Djačkova, realizavusi 6 metrų baudinį.

Šiaurės-Vakarų regioninėje grupėje sėkmė šįkart lydėjo tik namuose žaidusias komandas. Visų pirma, čempionių titulą ginanti Gargždų „Banga“ 6:0 nustelbė „Babrungo“ ekipą iš Plungės. „Tigres“ link pergalės vedė Estelos Tamošauskaitės dublis, Monikos Grikšaitės įvartis bei galiausiai Atėnės Streckytės hetrikas.

Šiaulių sporto gimnazijos salė sekmadienį priėmė dvejas rungtynes. Ant parketo pirmiausiai žengė FA „Šiauliai“ ir FK „Saned“. Šiaulietės įgijo solidžią persvarą po Simonos Petravičienės ir Gabijos Toropovaitės dublių ir Vestinos Neverdauskaitės įvarčio. Nepaisydamos rezultato švieslentėje, Joniškio atstovės nepasidavė ir atsakė Airidos Česonytės įvarčiu ir Amy Lasu Lauya Lasu dubliu. Gabija Toropovaitė, besibaigiant rungtynėms, pelnė savo 3-ią įvartį ir užfiksavo pergalę 6:3.

Po to FK „Gintra“-ŠSG ir FK „Mamukai“ žiūrovams pademonstravo dar labiau atkaklesnę kovą. Šiame susitikime Rita Oksaitė ir Sonata Durienė buvo išvedusios į priekį „Mamukus“, tačiau „gintrietės“ suspėjo pirmajame kėlinyje atsakyti Erikos Šupelytės, Saulutės Railaitės, Dominykos Misiūnaitės ir Lauros Kubiliūtės įvarčiais. Po pertraukos Sonata Durienė ėmėsi lyderystės ir, pelnydama dar 2 įvarčius, išlygino rezultatą 45 minutę. Pergalę FK „Gintra“-ŠSG užsitikrino po Lauros Kubiliūtės ir Dominykos Misiūnaitės vėlyvų įvarčių – 6:4.

Artimiausią savaitgalį įvyks 4-ojo turo rungtynės, kurios turėtų būti žaidžiamos Bariūnuose, Gargžduose, Garliavoje, Marijampolėje, Šiauliuose ir Vilniuje.

fkbanga.lt nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS