Neįgaliesiems

Moterų futsal čempionato grupių etapas artėja link pabaigos

Pastarasis savaitgalis buvo skirtas sužaisti 2023–2024 metų sezono Lietuvos moterų futsal čempionato 4-ojo turo rungtynes.

Iš numatytų 6 rungtynių įvyko 5, kadangi Tauragės SC-MFK ekipa neatvyko į rungtynes Vilniuje, kur turėjo mesti iššūkį grupės lyderės statusą turėjusiai MFA „Žalgiris“-MRU komandai.

Pietų-Rytų regioninėje grupėje išlieka intensyvios lenktynės tarp Jonavos ir Vilkijos futbolininkių dėl patekimo į pusfinalį. Abi komandos savaitgalį pranoko Marijampolės atstoves.

FK „Jonava“ išvykoje rezultatu 12:1 nustelbė Marijampolė FC. Aikštelės šeimininkių įvartį įmušė Oksana Dičkutė, o jonaviečių gretose sunkiai sulaikoma buvo Karolina Zabolotnaja, pelniusi net 6 įvarčius. Paulina Potapova pelnė 4 įvarčius, o likusius – Justina Baltrūnaitė ir Eva Gecevičiūtė.

Garliavoje žaidusi FK „Vilkija“ 6:1 įveikė „Marijampolė City“ atstoves. Nugalėtojų dublį pelnė Gabija Malakauskaitė ir Dovilė Dockaitė, o po įvartė pridėjo Liucija Fedorčak ir Ema Kučinskaitė. Viešnių vienintelio įvarčio autorė – Viktorija Svirupskytė.

Šiaurės-Vakarų regioninėje grupėje pirmoji 12 taškų žymą pasiekė FK „Banga“. Lietuvos futsal čempionės savo aikštelėje priėmė FK „Gintra“-ŠSG komandą ir įrodė savo pranašumą antrajame kėlinyje 3:0, pasižymėjus Monikai Grikšaitei, Austėjai Jokubaitytei ir Atėnei Streckytei.

FA „Šiauliai“ atliko 12 taiklių smūgių be atsako į Plungės FK „Babrungas“ komandos vartus. Proga užfiksuoti hetrikus pasinaudojo Gabija Toropovaitė ir Augustė Augėnaitė, dublius – Greta Lukjančukė, Gerda Auksutytė. Prie pergalės rezultatyviai prisidėjo ir Lolita Kalinauskaitė su Adrija Arlauskaite.

FK „Saned“ ir FK „Mamukai“ komandų akistata buvo paženklinta įvarčių gausa, o teisėja užfiksavo galutinį rezultatą 2:10. Joniškiečių gretose Kornelija Domkutė atliko dublį, o viešnių gretose tuo pasižymėjo Rita Oksaitė ir Sonata Durienė. Ryškiausia rungtynių žaidėja tapo Raimonda Bložytė, įmušusi net 5 įvarčius.

Paskutinis reguliariojo sezono turas, užbaigsiantis čempionato grupių etapą, vyks sausio 27 ir 28 dienomis.

Oleh Fedorchak, Beatos Štampachovos nuotr.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS