Neįgaliesiems

BYFL turnyro 3-iame ture – U16 ekipų pergalės ir pernykščių finalininkų akistata

Šešios Lietuvos komandos praeitą savaitgalį rungėsi su Latvijos ir Estijos ekipomis bei pademonstravo puikius atakos įgūdžius, virtusiais 18 įvarčių.

Baltijos jaunimo futbolo lygos U16 divizione savo varžovus nustelbė VFA „Geležinis vilkas“, FK „Žalgiris“, Vilniaus BFA ir „Be1 NFA“, o U15 divizione Marijampolės FC sugebėjo panaikinti 3 įvarčių deficitą ir pasiekti lygiąsias. Be taškų į Lietuvą sugrįžo tiktai Vilniaus BFA žaidėjų iki 15 metų ekipa.

 

BYFL U16 diviziono 3-iojo turo rezultatai

VFA „Geležinis vilkas“ 3:0 FC „Joker“-Raės SK ÜM | Rungtynių įrašas | Santrauka su komentarais

FK „Žalgiris“ 5:1 FS „Metta“ | Rungtynių įrašas | Santrauka su komentarais

Vilniaus BFA 2:1 JK „Narva Trans“ | Rungtynių įrašas | Santrauka su komentarais

„Be1 NFA“ 2:1 SK „Super Nova“ | Rungtynių įrašas | Santrauka su komentarais

 

Šis turas prasidėjo nuo A grupės rungtynių Pilaitės manieže, kuriame savo sąlygas diktavo Vilniaus ekipos. VFA „Geležinis vilkas“ nepatyrė sunkumų prieš varžovus iš Estijos ir iškovojo pirmąją sezono pergalę. Jau 5-ąją minutę pasižymėjo Joris Ringaitis, baudinį realizavo Nelijus Verbickas (30 min.), o Paulius Urbelionis įtvirtino galutinį rezultatą (54 min.).

Malonią staigmeną pateikė FK „Žalgiris“, uraganiniu puolimu pribloškęs ligtolinę grupės lyderę – FS „Metta“ ekipą iš Rygos. Žalgiriečiai vien per pirmą kėlinį sumušė net 4 įvarčius į varžovų vartus – tai atliko Klemensas Gustas (3 min.), Adomas Buikus (7 min.), Emilijus Šakalys (28 min.) ir Karolis Chrustaliov (36 min.). Susitikimo pabaigoje Leonardas Livčanas buvo sušvelninęs skirtumą, bet per teisėjo pridėtą laiką Dominykas Gelombickas realizavo baudinį (90+2 min.).

B grupėje lietuviams teko rimtesnis iššūkis, pareikalavęs daugiau gynybinių pastangų siekiant išsaugoti trapią persvarą. Vilniaus BFA pirmavo po Justo Vareikos (3 min.) ir Dominyko Liepio (65 min.) taiklių smūgių, bet JK „Narva Trans“ 82 minutę privertė aikštės šeimininkus sunerimti.

Pernykščio BYFL U15 turnyro finalininkai – „Be1 NFA“ ir SK „Super Nova“ – sekmadienį susitiko po pusės metų pertraukos. Šiame intriguojančiame ir atkakliame susitikime įvarčiai krito tik antrame kėlinyje: po kampinio Majus Žižys efektingai nukreipė kamuolį į vartus (49 min.), o neilgai trukus Tomas Gudaitis padidino kauniečių atotrūkį (57 min.). Varžovai iš Latvijos sušvelnino skirtumą kėlinio viduryje po realizuoto baudinio, bet revanšo pasiekti nesugebėjo.

 

BYFL U15 diviziono 3-iojo turo rezultatai

FC „Flora“ 3:3 Marijampolės FC

JDFS „Alberts“ 7:3 Vilniaus BFA | Rungtynių įrašas

„Harju“ JK (tech. pral.) 0:3 Klaipėdos FM

 

Jaunesnių futbolininkų amžiaus grupėje įvyko tik dvejos rungtynės, įtraukusios Lietuvos komandas. Marijampolės FC atvyko į Taliną bei sunkiausią akimirką, praleidus 3 įvarčius, pademonstravo savo valios savybes. Antrajame kėlinyje įvarčius pelnė Simonas Ciesiūnas, Normantas Dumčius ir Ignas Dorelaitis, o šios sūduvių pastangos virto į tašką turnyro lentelėje.

Vilniaus BFA lankėsi Rygoje ir pirmoji džiaugėsi įvarčiu rungtynėse prieš JDFS „Alberts“ bendraamžius – jį pelnė Arijus Krušinskas (15 min.). Deja, latviai atsakė 4 įvarčių serija, tačiau ir tokiomis aplinkybėmis vilniečiai nepasidavė bei sugebėjo sušvelninti skirtumą Karolio Sargiūno (40 min.) ir Jono Ratkevičiaus (49 min.) taikliais smūgiais. Nuo 55 minutės BFA vaikinai aikštėje liko dešimtyje, teisėjui pašalinus Danielį Adamovičių, o „Alberts“ pasinaudojo šiuo veiksniu ir, vedami hetriko autoriaus Fabio Sebastano Rošos, užsitikrino pergalę.

 

Lietuvoje vykusių rungtynių fotoalbumai

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS