Neįgaliesiems

Pradinukų lygos – iššūkio mėnesio finalinis renginys praūš Kaune

Vasario 29 ir kovo 1 dieną LFF Kauno treniruočių centro maniežas šurmuliuos nuo „Pradinukų lygos – iššūkio mėnesio“ šventinio finalinio renginio.

Tradiciniu tapęs „Pradinukų lygos“ projektas šiemet įtraukė rekordinį 500 komandų skaičių komandų, suteikdamas nepamirštamos patirties pradinių klasių moksleiviams iš Lietuvos bendrojo lavinimo įstaigų.

Daugiausiai projekto užduočių taškų surinkusios mokyklų klasės iš skirtingų regionų varžysis 1–2 ir 3–4 klasių finaliniuose turnyruose.

Vasario 29 d. nuo 10:00 valandos įvyks 1–2 klasių žaidynių „Pradinukų lyga – iššūkio mėnuo“ Lietuvos finalas, kuriame varžysis 8 komandos:  Gargždų „Kranto“ progimnazija, Joniškio Mato Slančiausko progimnazija, Kauno Aleksandro Stulginskio mokykla, Mažeikių Pavasario progimnazija, Panevėžio „Žemynos“ progimnazija, Senosios Varėnos Andriaus Ryliškio pagrindinė mokykla, Tauragės „Šaltinio“ progimnazija, Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija.

Kovo 1 d. nuo 10:00 valandos manieže rungsis 3–4 klasių komandos, atstovausiančios Birštono gimnazijai, Butrimonių gimnazijai, Joniškio r. pagrindinės mokyklos Kriukų skyriui, Klaipėdos Sendvario progimnazijai, Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklai-daugiafunkciui centrui, Panevėžio „Vilties“ progimnazijai, Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijai, Vilniaus Antano Vienuolio progimnazijai.

Renginio dalyvių Kaune lauks futbolo turnyras, puiki nuotaika ir prizai. Projektą „Pradinukų lyga – iššūkio mėnuo“ organizuoja Lietuvos masinio futbolo asociacija, o jo pagrindinis rėmėjas – UAB „Druskininkų Rasa“.

Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidentas Ignas Marcinkevičius išsamiai papasakojo apie projekto socialinę ir sportinę misiją, naujoves bei finalinį renginį Kaune.

„2022 metais po pandemijos startavome su atsinaujinusiu projektu „Pradinukų lyga – iššūkių mėnuo“. Iki pandemijos projektas vyko kiek kitokiu principu – tai buvo tarpmokyklinės varžybos, kur pagrindinis principas buvo varžytis su kitomis mokyklomis. Bet laikas, situacija ir mūsų komandos išradingumas privertė pažiūrėti į situaciją kitaip. Dideli skaičiai vaikų, ypatingai iki 11–12 metų, lanko futbolo treniruotes ir juos palikti nuošalyje nesinorėjo. Tokiu pagrindu norėjome suaktyvinti mūsų pradines klases, prijungti į aktyvias veiklas visus vaiku ir kilo idėja – meskime iššūkį! Tad metėme bei sukūrėme projektą „Pradinukų lyga – iššūkių mėnuo“.

Jau 2022 metais supratome, kad projekto poveikis per mėnesį, kai vyksta pagrindinės veiklos, yra ypatingai didelės. Keičiasi vaikų įpročiai, klasės ugdo komandinį darbą ir užplūdusios geros užduotys visus įtraukė į aktyvią fizinę veiklą per futbolą. Matome, kad tai pats efektyviausias būdas suaktyvinti ir vaikus skatinti sportuoti ir gerai leisti laiką, tuo pačiu, keičiant ir valgymo, sportavimo kasdienius įpročius. Tad antrųjų metų rezultatas – dar aktyvesnės klasės, užpildytos maksimalios komandų vietos „Pradinukų lygos“ projekte. Visus projekto dalyvius tai „veža“.

Tad šiemet pagalvojome, kad reikia padaryti aktyviausiems iš skirtingų apskričių finalinį renginį. Buvo sudėtinga atrinkti mokyklas, bet vadovavomės taškų vidurkio principu – kur didžiausią vidurkį turinčios komandos iš kiekvienos apskrities buvo kviečiamos į finalinį renginį. Ateityje galvojame, kad bandysime tai daryti burtų ar kitais principais, nes vis dar matome ir sulaukėme projekto metu, kad taškų skaičiavimas gali kelti sunkumų ir netikslumų. Artėjantys finaliniai renginiai – tai puiki proga dar aktyviau pradinukus įtraukti į fizinę veiklą, skatinti domėtis futbolu bei dalyvauti aktyvioje veikloje“,  –  teigė I. Marcinkevičius.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS