Neįgaliesiems

„Pradinukų lygos – iššūkių mėnesio“ sezono finišo šventė šurmuliavo Kaune

LFF Kauno treniruočių centro manieže praeitą savaitę aidėjo vaikų džiaugsmo ir sportinės kovos šūksniai. 16 komandų pasirodė šventiniame turnyre, kuris vainikavo įspūdžių kupiną 2023–2024 metų „Pradinukų lygos“ sezoną.

2017 metais sukurtas bei Lietuvos masinio futbolo asociacijos atnaujintas „Pradinukų lygos“ projektas šiame sezone pasiekė lig tol nerėgėtą dalyvių rekordą. „Pradinukų lyga – Iššūkių mėnuo“ įtraukė net 500 komandų iš bendrojo ugdymo įstaigų, tokiu būdu suteikus komandinių veiklų patirties pradinių klasių moksleiviams, naudingų žinių ir įgūdžių.

Pastaraisiais metais projekto organizatoriai skyrė vis didesnį dėmesį sveikos mitybos ir sportinės gyvensenos įpročiams bei edukaciniam turiniui apie Lietuvą, kuris sudomintų vaikus bei skatintų mes juos iššūkį sau ir savo draugams. Tad „Pradinukų lyga – iššūkių mėnuo“ yra ne tiesiog pažintis su futbolu ir smagi žaidynių platforma, o reiškinys, turintis reikšmingą ir aktualią socialinę misiją mūsų šalyje.

Iš 500 dalyvavusių komandų projekto organizatoriai atrinko 16, remdamiesi surinktų taškų vidurkio principu – tai yra, didžiausią vidurkį turėjusios komandos iš kiekvieno regiono buvo pakviestos į finalinį renginį Kaune.

Pirmosios renginio dienos reportažas

Antrosios renginio dienos reportažas

Vasario 29-ąją LFF Kauno treniruočių centre įvyko 1–2 klasių finalinis renginys, kuriame pasirodė Gargždų „Kranto“ progimnazija, Joniškio Mato Slančiausko progimnazija, Kauno Aleksandro Stulginskio mokykla, Mažeikių Pavasario progimnazija, Panevėžio „Žemynos“ progimnazija, Senosios Varėnos Andriaus Ryliškio pagrindinė mokykla, Tauragės „Šaltinio“ progimnazija, Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija.

Po atkaklių ir įdomių rungtynių pirmą vietą iškovojo kauniečiai, antrą vietą užėmė tauragiškiai, o trečią vietą – joniškiečiai.

Pažymėtina, kad visas komandas palaikė gausus būrys sirgalių su šūkiais ir spalvingais plakatais, švente mėgavosi ir vaikų tėvai. Įsiplieskusi moksleivių aistra futbolui ir komandinis žaidimas aikštėje – tai neabejotinai aktyvių mokyklų pedagogų nuopelnas.

„Norėčiau padėkoti visiems organizatoriams, nes jau dalyvaujame, turbūt, penktus metus šiame projekte. Ir su vyresniais, ir su mažiukais vaikais dalyvauti yra tikrai nuostabu. Kaip matote, šiandien atvažiavę pirmokėliai džiaugiasi, ima emocija, pralaimime, paverkiame, vėl pakovojame, džiaugiamės dėl taškų. Aš esu tiktai už bei tikiuosi, kad ir toliau tęsis tokie renginiai, kaip „Pradinukų lyga“, – sakė Irutė Juršėnaitė, Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos fizinio ugdymo mokytoja-ekspertė.

Vyresnių klasių pradinukai į maniežą atvyko kovo 1-ąją bei smagiai ir dinamiškai sutiko pavasario pradžią. Birštono gimnazija, Butrimonių gimnazija, Joniškio r. pagrindinės mokyklos Kriukų skyrius, Klaipėdos Sendvario progimnazija, Marijampolės „Žiburėlio“ mokykla-daugiafunkcis centras, Panevėžio „Vilties“ progimnazija, Tauragės Martyno Mažvydo progimnazija ir Vilniaus Antano Vienuolio progimnazija delegavo savo 3–4 klasių moksleivius į šventinį turnyrą.

Jame geriausiai pasirodė Birštono atstovai, antrą vietą užėmė tauragiškiai, o trečią vietą pelnė vilniečiai.

„Turime geriausius pasaulyje mokytojus, kurie neskaičiuoja savo laiko skirdami jį savo auklėtiniams. Šie žmonės yra mūsų stiprybė Lietuvoje. Jų atsidavimas ir motyvacija vaikų gerovei tik parodo, kad mes galime sukurti puikią šventę vaikams. Futbolo žaidimas – tai priemonė suvienyti visus, bet futbolo šventę kuriame visi kartu. Šias dvi dienas turėjome kupinas nuostabių akimirkų, kuomet galime pasidžiaugti tuo, ką darome“, – teigė Lietuvos masinio futbolo asociacijos vadybininkas Martynas Karpavičius.

Visi dalyviai ir palaikymo komandos buvo apdovanoti dalyvių medaliais, komandos prizininkės – medaliais ir taurėmis. Projekto organizatoriai dėkoja renginio rėmėjams UAB „Druskininkų Rasa“ ir „Hummel“.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS