Neįgaliesiems

BYFL turnyro 5 ture – itin skirtingos lietuvių patirtys

Savaitgalį penkios Lietuvos komandos rungtyniavo prieš estų ir latvių bendraamžius Baltijos jaunimo futbolo lygoje. Pergalės skonį pajuto futbolo klubo „Žalgiris“ U16 ekipa ir Klaipėdos futbolo mokyklos U15 ekipa, lygiąsias pasiekė marijampoliečiai, o Kauno atstovai šįkart patyrė pralaimėjimo apmaudą.

BYFL U16 diviziono 5-ojo turo rezultatai:

Be1 NFA 0:1 JK Narva Trans | Santrauka ir komentarai

FK Žalgiris 6:0 FC Joker-Raės  SK ÜM | Santrauka ir komentarai

Rezultatyviausią pergalę šį savaitgalį užfiksavo FK „Žalgiris“. Nors vilniečiai į akistatą su Rasiku FC „Joker“-Raės SK ÜM žengė kaip ryškūs dvikovos favoritai, tačiau estų gynybą jiems pavyko pralaužti tik nuo 25 minutės, kai kamuolį į vartus nukreipė Karolis Chrustaliov. Paskiau pirmame kėlinyje sekė Vakario Bradūno (27 min.) ir Dovo Grudzinsko (56 min.) įvarčiai, o antrajame kėlinyje žalgiriečiai įtvirtino pergalę V. Bradūno (56 min.), K. Chrustaliovo (81 min.) ir Dominyko Gelombickio (90 min.) taikliais smūgiais. „Žalgirio“ jaunimas per penkerias sužaistas rungtynes iškovojo 10 taškų ir savo galutinę vietą A grupės rikiuotėje sužinos kovo 16-ąją.

Kiek nelauktai, vos vienas įvartis buvo užfiksuotas akistatoje tarp „Be1 NFA“, kuri jau užsitikrino B grupės pirmą vietą, ir JK „Narva Trans“. Negana to, šiuo įvarčiu džiaugėsi svečiai iš Estijos – 40 minutę pasižymėjo Veniaminas Torchakovas. Kauniečiai šiose rungtynėse nesibodėjo dažnai smūgiuoti, tačiau svečius šįkart gelbėjo vartininko Iljos Rebriko įspūdinga reakcija.

BYFL U15 diviziono 5-ojo turo rezultatai:

FC Flora 4:2 Kauno Žalgirio FA | Rungtynių įrašas

BFC Daugavpils 1:1 Marijampolės FC | Rungtynių įrašas

FC Metta 0:1 Klaipėdos FM | Rungtynių įrašas

Harju JK (tech pral.) 0:3 Vilniaus BFA

A grupėje savo paskutines rungtynes sužaidė marijampoliečiai, Rygoje susitikę su BFC „Daugavpils“ bendraamžiais. Daugpilio miesto atstovai 38 minutę pirmavo po realizuoto baudinio, bet Simonui Ciesiūnui (60 min.) pavyko išlyginti rezultatą. Marijampolės FC ekipai dabar reikės laukti palankių baigčių varžovų akistatose, po kurių paaiškės ar debiutantai pratęs pasirodymą turnyre.

Savo šansus pakovoti dėl pirmos vietos šioje grupėje sukomplikavo „Kauno Žalgirio“ FA, patirdama Taline pralaimėjimą vietos FC „Flora“ komandai. Estams palankiai susiklostė susitikimo pradžia ir kauniečiams teko likviduoti dviejų įvarčių deficitą. Nojus Šnekutis sušvelnino skirtumą (17 min.), bet varžovai vėl atstatė turėtą persvarą. Orlandas Janišius (31 min.) išnaudojo savo progą bei suteikė vilties žalgiriečiams pakovoti bent dėl taško. Visgi, „Flora“ antro kėlinio pradžioje įmušė įvartį ir neišleido pergalės.

Sekmadienį Rygoje rungėsi pretendentės į pirmą vietą B grupėje – FS „Metta“ ir Klaipėdos FM. Šiose atkakliose rungtynėse lemiamu tapo Dominyko Zubavičiaus įvartis 79 minutę, išplėšęs klaipėdiečiams reikiamus 3 taškus.

Lietuvoje vykusių rungtynių fotoalbumai

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS