Neįgaliesiems

Veteranų (35+) pirmenybėse paaiškėjo pusfinalių poros

Lietuvos veteranų (35+) pirmenybėse paaiškėjo keturios komandos, kurios pateko į finalinį varžybų ketvertą ir varžysis dėl nugalėtojų vardų ir prizinių vietų.

Pirmenybių pirmasis etapas vyko zonų principu. Aukštaitijos zonos pirmenybes organizavo Utenos apskrities futbolo federacija, Žemaitijos zonos – Lietuvos masinio futbolo asociacija.

Kaip informuoja UAFF.lt, tik paskutinėse rungtynėse paaiškėjo, kad zonos nugalėtojais tapo Panevėžio „Ekrano senjorų“ salės futbolininkai.

Finalinis čempionato turas lyderių A grupėje startavo intriguojančia favoritų akistata. Joje „Ekrano senjorai“ 3:2 palaužė Vilniaus „Akto“ ekipą. Vėliau panevėžiečiai 3:0 pranoko Širvintų „Briedį“ ir su 15 taškų tapo nugalėtojais.

„Akto“ komanda dar sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Utenos Utena“ bei su 10 taškų iškovojo sidabro medalius. Tai reiškia, kad į finalinį ketvertą pateko būtent „Ekrano senjorų“ ir „Akto“ komandos.

Iš viso šioje zonoje, lyderių ir paguodos grupėse, varžėsi aštuonios komandos.

Geriausiais žaidėjais komandose pripažinti Mindaugas Jakštas („Ekrano senjorai“), Eimantas Ščerbakovas („Briedis“), Andžejus Romeiko („Aktas“), Dalius Drebulis („Utenos Utena“), Mindaugas Morkūnas („Vienybė“), Sergejus Androsiuk („Inter-veteranai“), Alvaidas Vilūnas („Anykščiai“) ir Nerijus Stakus („Narjantos seniukai“).

Tuo tarpu Žemaitijos zonoje varžėsi keturios komandos, kurios tarpusavyje varžėsi kelių ratų sistema.

Sužaidus zonos pirmenybes paaiškėjo, kad pirmą vietą čia iškovojo Telšių „Džiugo veteranai“, antri liko Šiaulių „Maseros“ futbolininkai, kurie taip pat pateko į finalinį ketvertą. Trečia vieta atiteko Tauragės „Taurui“, ketvirta – Gargždų AMK „Veteranams“.

Čia taip pat buvo renkami geriausi komandų žaidėjai.

Gargždų AMK „Veteranai“ – V. Norvilas, Tauragės „Tauras“ – V. Dragunevičius, Šiaulių „Masera“ – R. Janušauskas, Telšių „Džiugo veteranai“ – M. Šluta.

Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas – V. Viktoravičius (17 įvarčių).

Finalinis pirmenybių ketvertas vyks balandžio 6 dieną (šeštadienį) nuo 11 valandos Kauno rajone Mastaičiuose, Lietuvos policijos mokyklos salėje. Pirma vyks pusfinaliai, o paskui – rungtynės dėl trečios vietos bei didysis finalas.

Pusfinalio poros:

Panevėžio „Ekrano senjorai“ – Šiaulių „Masera“;

Telšių „Džiugo veteranai“ – Vilniaus „Aktas“;

uaff.lt nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS